Διοικητικές αλλαγές στην Kia Europe

Η Kia Motors Europe τοποθετησε τον Emilio Herrera στη θεση του Chief Operating Officer, αντικαθιστωντας τον Michael Cole που θα αναλαβει ανωτερη θεση στην παγκοσμια οργανωση της Kia Motors. Ο κ. Herrera θα εργαζεται στην ευρωπαϊκη εδρα της Kia στη Φρανκφουρτη συνεργαζομενος στενα με τον προεδρο της εταιρειας, τον κ. Yong Kew Park.


Ο Emilio Herrera θα ειναι υπευθυνος για τη διατηρηση της αυξησης των πωλησεων της μαρκας, καθως ο στοχος της Kia για το 2018 ειναι οι 500.000 και πλεον μοναδες στην Ευρωπη. Επισης θα επιβλεπει το λανσαρισμα μιας νεας γκαμας οχηματων ενω μεχρι το 2025 εχει προγραμματιστει η παρουσιαση συνολικα 16 νεων μοντελων – μεταξυ αυτων και ενα ολοκαινουργιο ηλεκτρικο αυτοκινητο με ενεργειακες κυψελες το 2020.  


Ο κ. Herrera εχει εμπειρια μεγαλυτερη των 20 ετων στον κλαδο της αυτοκινητοβιομηχανιας στην Ευρωπη. Απο το Δεκεμβριο του 2012 ηταν  Διευθυνων Συμβουλος της Kia Motors Iberia, ενω πριν ηταν Διευθυνων Συμβουλος της Kia Motors Belgium. 

Ο κ. Herrera γεννηθηκε το 1962 στη Λωζαννη (Ελβετια), το 1984 αποφοιτησε απο το τμημα Γλωσσολογιας και Επικοινωνιας (Linguistics and Communication) του Καθολικου Πανεπιστημιου (Katholieke Universiteit) του Λεουβεν (Leuven) στο Βελγιο, ενω μιλα 6 γλωσσες.  

O κ. Cole ηταν Chief Operating Officer για την Kia Motors Europe απο το Νοεμβριο του 2012. Υπο την εποπτεια του σημειωθηκε μια πρωτοφανης αυξηση κατα 40% των πωλησεων της Κορεατικης μαρκας στην Ευρωπη, ξεπερνωντας το 27% που ειχε σημειωθει κατα την ανακαμψη της Ευρωπαϊκης αγορας. Το 2013, την πρωτη πληρη χρονια του κ. Cole ως COO, η Kia Motors Europe πουλησε 337.972 αυτοκινητα και κατεγραψε ενα μεριδιο αγορας 2,7%. Οι πωλησεις 472.125 μοναδων το 2017 συνδυαστηκαν με ενα μεριδιο της ταξης του 3,0%, ενω η ταση στις αρχες αυτου του ετους δειχνει μια ακομα αυξηση και ενα μεριδιο αγορας 3,1% για τον Ιανουαριο και το Φεβρουαριο του 2018. Η Kia Motors θα ανακοινωσει περισσοτερες λεπτομερειες για το νεο του ρολο στη συνεχεια.  

Ο Michael Cole σχολιασε: «Απολαυσα πραγματικα την παρουσια μου στη Φρανκφουρτη, βοηθωντας την Kia να αυξησει τις πωλησεις, το μεριδιο αγορας αλλα και το κυρος της στην Ευρωπη. Θα ηθελα πραγματικα να ευχαριστησω την ομαδα μας εδω αλλα και τις αλλες ομαδες σε ολες τις Ευρωπαϊκες αγορες για τη βοηθεια και τη στηριξη τους τα τελευταια 6 χρονια – ηταν μεγαλη μου χαρα να εργαζομαι με μια τοσο ταλαντουχα και αφοσιωμενη ομαδα ανθρωπων».   

Με την ευκαιρια της τοποθετησης του ως COO της Kia Motors Europe, ο Emilio Herrera ειπε: «Ο Michael αφηνει τις ευρωπαϊκες δραστηριοτητες της Kia σε μια ιδιαιτερα ισχυρη θεση και ανυπομονω να εργαστω προκειμενου να διατηρησω την εντυπωσιακη αναπτυξη της εταιρειας στην Ευρωπη. Μια γκαμα νεων αυτοκινητων, συστηματων και τεχνολογιων  θα μας εξασφαλισει νεες δυνατοτητες αυξησης των πωλησεων καθως και του μεριδιου αγορας μας τα επομενα χρονια».  

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!