Είναι αυτό ο διάδοχος του Toyota MR2;

Παροτι τα μεγαλα νεα για την Toyota στο Σαλονι Αυτοκινητου του Τοκυο θα ειναι η αποκαλυψη της νεας γενιας της Supra που εξελισσει με τη BMW, αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι τα μονα.
Η ιαπωνικη εταιρεια που θελει να προσελκυσει τους enthusiasts, θα παρουσιασει ενα concept το οποιο ειναι πολυ κοντα στην παραγωγη και, κατα τα φαινομενα θα μπει αναμεσα στο GT86 και τη Supra. Θα ειναι πισωκινητο, σπορ, με targa οροφη. Ειναι μηπως αυτο το επομενο MR2; Ολα δειχνουν πως ναι, ανεξαρτητα απο το αν θα ειναι αυτο το ονομα του…

Το GR HV Sports concept θα ειναι ενα πισωκινητο σπορ coupe – με targa οροφη μιας και η Supra δεν θα διατιθεται με targa– το οποιο θα εχει τον κινητηρα εμπρος και θα φορα και ηλεκτροκινητηρα.
Παροτι δεν ειναι γνωστες οι επιδοσεις του μοντελου, ξερουμε οτι ειναι εμπνευσμενο απο το πρωτοτυπο της Toyota για το Le Mans, TS050 Hybrid.
Το διθεσιο μοντελο θα ειναι μακρυτερο και φαρδυτερο απο το GT86, ομως θα ειναι μολις 5mm ψηλοτερο, ενω η μπαταρια του ειναι τοποθετημενη στο κεντρο του αυτοκινητου για ιδανικη κατανομη βαρους.
Το GR HV Sports εχει ενα μαλλον ασυνηθιστο μερος στο οποιο κρυβει το start/stop button. Ειναι ο λεβιες των ταχυτητων. Ο οποιος, παροτι μιλαμε για αυτοματο μοντελο, εχει και μια πληρη λειτουργια 6 σχεσεων (με πληρεις διαδρομες) για οσους δεν μπορουν να ξεκολλησουν απο το χειροκινητο. Και, φυσικα, διαθετει και το \”παραδοσιακο\” χειροφρενο, για πασα χρηση…

Tip: To εικονιζομενο μοντελο θα μπορουσε να διατηρησει την ονομασια MR2, παροτι εχει τον κινητηρα εσωτερικης καυσης εμπρος, καθως εχει την μπαταρια και τον ηλεκτροκινητηρα στο κεντρο. 

Tip2: Σε περιπτωση που δεν το ηξερες, MR2 σημαινει \”Κεντρομηχανο\” (Μ), \”Πισωκινητο\” (R), \”Διθεσιο\” (2)

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!