Είναι το μέλλον της αστικής μετακίνησης στον αέρα;

Τους θυμαστε τους Jetsons; Μια εκδοση των Flintstones, αλλα με ιπταμενα αυτοκινητα και ρομποτ για υπαλληλους; Ηταν ενα καρτουν του 1960 αλλα φαινεται οτι δεν απεχουμε και πολυ απο αυτο το μελλον με την ρομποτικη να εχει ηδη μπει στη ζωη μας και την Terrafugia να εχει βαλθει να αλλαξει την αστικη μετακινηση απο εδαφους σε αερος.


Το Terrafugia TF-X ™, ειναι  το οραμα της Terrafugia για το μελλον της προσωπικης μεταφορας. Προκειται για ενα τετραθεσιο, με καθετη απογειωση αλλα και προσγειωση οπως τα ελικοπτερα η καποια μαχητικα αεροσκαφη.
Οι πελατες μπορουν να εξακολουθουν να αναμενουν την παραδοση της Terrafugia Transition, το πρωτο τους εγχειρημα για ιπταμενο αυτοκινητο, αλλα αυτο δεν εμποδισε τους ιθυνοντες για την παρουσιαση ενος νεου μοντελου της, το TF-X και να μας καλεσουν να παρουμε μερος στην επανασταση της μεταφορας οπως αυτοαποκαλoυν την Terrafugia.
Δεν αναμενεται συντομα στην αγορα αλλα εχει ενδιαφερον απο καθε πλευρα. Θα κινειται με ανωτατη ταχυτητα 320 χλμ/ωρα στον αερα και με αυτονομια 800 χιλιομετρων.Θα μπορει να κινειται και στον δρομο και να επαναφορτιζει τις μπαταριες του, ειτε απο τον κινητηρα του η συνδεοντας το σε ηλεκτρικο σταθμο φορτισης αυτοκινητου. Το τετραθεσιο θα εχει εναν υβριδικο κινητηρα και ειναι πιθανο να κοστιζει γυρω 270.000 ευρω ποσο που εξαρταται απο την ζητηση αλλα και το κοστος των εξεζητημενων υλικων που χρειαζεται προκειμενου να ειναι ελαφρυ.


Το TF-X ™ εχει σχεδιαστει για να ειναι μελλοντικα το ιπταμενο αυτοκινητο για ολους και να δινει την δυνατοτητα μετακινησης σε δρομους , αυτοκινητοδρομους αλλα και αερος παρεχοντας πραγματικη μετακινηση απο πορτα σε πορτα η… απο ταρατσα σε ταρατσα με ευκολια. Το TF-X ™ ειναι ακομη στα πρωτα σταδια της αναπτυξης, με την ημερομηνια παραγωγης να εκτιμαται σε 8-12 χρονια.


Και αν πεσει
Σκοπος του TF-X ™ ειναι να ειναι στατιστικα ασφαλεστερη απο την οδηγηση ενος συγχρονου αυτοκινητου ενσωματωνοντας καποια εξυπνα συστηματα ασφαλειας οπως την αυτοματη αποφυγη αλλων αντικειμενων εναεριας κυκλοφοριας και τις κακες καιρικες συνθηκες.
Το TF-X ™, θα διαθετει ενα συστημα ασφαλειας με αλεξιπτωτα για ολο το οχημα το οποιο θα  μπορει να ενεργοποιηθει απο τον χειριστη σε περιπτωση εκτακτης αναγκης, εαν ο πιλοτος-οδηγος πιστευει οτι ειναι αναγκαιο.
Εαν ο χειριστης βρεθει σε κατασταση εκτακτης αναγκης θα ειδοποιει αυτοματα τις  αρχες για την κατασταση και θα προσγειωνετε σε εγκεκριμενες ζωνες προσγειωσης.
Τελος εαν ο χειριστης χασει τις αισθησεις του, το TF-X ™ θα εφαρμοσει αυτοματα μια κατασταση εκτακτης αναγκης και θα αναλαβει εξολοκληρου την αυτοματης προσγειωση.

Θα χρειαστω διπλωμα πιλοτου
Η εκμαθηση της λειτουργιας του… αεροαυτοκινητου θα χρειαζεται λιγοτερο χρονο απο ο,τι θα χρειαζοταν για ενα κανονικο αεροσκαφος και θα ελεγχεται κατα εναν τροπο παρομοιο με το τιμονι ενος αυτοκινητου ενω θα υπαρχει \”χειροκινητη\” η \”αυτοματη\” λειτουργια σε εγκεκριμενες ζωνες προσγειωσης η σε αεροδρομια.
Μενει να δουμε αν τα παιδια μας δε θα μας ζητησουν ενα Mazda Miata ως επιβραβευση επειδη περασαν στο πανεπιστημιο αλλα ενα Terrafugia!
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wHJTZ7k0BXU]

The Jetsons .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4sOclyNwmJ8]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!