Εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής στο Ζάππειο με συμμετοχή της Volvo

Η Volvo συμμετεχει στην εβδομαδα δραστηριοτητων για την κυκλοφοριακη αγωγη που διοργανωνεται στο Ζαππειο Μεγαρο απο το Ινστιτουτο Οδικης Ασφαλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πανος Μυλωνας» σε συνεργασια με την Αντιπροσωπεια της Ευρωπαϊκης Επιτροπης στην Ελλαδα. Η εκδηλωση, που τελει υπο την Αιγιδα της Βουλης των Ελληνων τιτλοφορειται «Οδικη Ασφαλεια: Παιδεια και Πολιτισμος» και εντασσεται στο πλαισιο των προγραμματισμενων εκδηλωσεων «Ολυμπια 2016» του Ζαππειου Μεγαρου. 

Το προγραμμα απευθυνεται σε μαθητες ολων των ηλικιων και εχει ηδη ξεκινησει την Παρασκευη, με επισκεψεις αρκετων σχολειων ενω σημερα και την Κυριακη, οι εκδηλωσεις ειναι ανοικτες στο ευρυ κοινο, με ωρες λειτουργιας 11.00-17.00.


Μεσα απο τις βιωματικες δραστηριοτητες του Ι.Ο.ΑΣ. οι επισκεπτες εχουν την ευκαιρια να μαθουν, να διασκεδασουν και να ευαισθητοποιηθουν πανω στη σημασια της προστασιας της ζωης στο δρομο. Παραλληλα, σιγουρα θα εντυπωσιαστουν απο την εμπειρια στον προσομοιωτη ανατροπης, που προσφερει μια ρεαλιστικη επιδειξη της χρησιμοτητας των ζωνων ασφαλειας τριων σημειων σε περιπτωση ατυχηματος. Οι συμμετεχοντες επιβιβαζονται σε ειδικα διαμορφωμενο Volvo V40 το οποιο αν και στατικο, με τη χρηση ηλεκτρομηχανολογικου εξοπλισμου μεταβαλλει την ισορροπια του ως προς το διαμηκη αξονα, φτανοντας σταδιακα εως την πληρη ανατροπη, με τους επιβατες να αντιλαμβανονται στην πραξη την αναγκαιοτητα χρησης των ζωνων ασφαλειας. 

Στο Ζαππειο βρισκεται και ο υπολοιπος εξοπλισμος του Ινστιτουτου που χρησιμοποιειται για την παραστατικη και αποτελεσματικη παρουσιαση των προγραμματων οδικης ασφαλειας που εχει καταρτισει και διεξαγει το Ι.Ο.ΑΣ.. Μερος του εξοπλισμου αυτου ειναι ενας ακομα, μικροτερος προσομοιωτης που αναπαριστα καθημερινες συνθηκες οδηγησης καθως και μια διαταξη επιδειξης της δυναμης που ασκειται στο ανθρωπινο σωμα κατα την προσκρουση σε σταθερο σημειο, καταδεικνυοντας και με αυτον τον τροπο την τεραστια χρησιμοτητα της ζωνης ασφαλειας τριων σημειων.

Η Volvo, η premium μαρκα που στην παγκοσμια βιβλο της αυτοκινησης κατεχει την κορυφαια θεση στο κεφαλαιο της ασφαλειας, ειναι στρατηγικος συνεργατης του Ινστιτουτου Οδικης Ασφαλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πανος Μυλωνας» απο τα μεσα της χρονιας. Κοινος στοχος η ακομα μεγαλυτερη ευαισθητοποιηση των Ελληνων οδηγων, επιβατων και πεζων σε θεματα οδικης ασφαλειας και μακροπροθεσμα η εδραιωση «κυκλοφοριακης αγωγης και κουλτουρας» στη χωρα μας, σημαντικων παραγοντων για τη σταδιακη μειωση των τροχαιων δυστυχηματων στο μελλον. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!