Εκκίνηση για το Ράλι Ακρόπολις 2016

Μπροστα απο το αγαλμα του Λεωνιδα, στις Θερμοπυλες, πεφτει η καρω σημαια. Το Ραλι Ακροπολις 2016, εχει ξεκινησει. Γρηγορα αυτοκινητα, αφθονη σκονη, χωμα, πετρες και αποφασισμενοι για τη νικη οδηγοι, οι οποιοι αναμετρωνται μπροστα απο αλαλαζοντες, ενθουσιασμενους θεατες.

Εχουν προηγηθει στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμιας τα ελευθερα δοκιμαστικα και  η κατατακτηρια ειδικη διαδρομη.

Φετος, οι συμμετοχες εφθασαν τις 82. Αριθμητικα ξεπερνουν καθε προσφατο προηγουμενο. Συνολικα, 35 πληρωματα αγωνιζονται στο πλαισιο του ευρωπαϊκου πρωταθληματος Ραλι και 47 για το ελληνικο πρωταθλημα.

Σε ο,τι αφορα το ευρωπαϊκο σκελος του αγωνα οι διεθνεις συμμετοχες αγγιζουν τις 29, αριθμος διπλασιος του περυσινου. Στις ειδικες διαδρομες της Στερεας Ελλαδας, θα βρεθουν ολοι οι πρωταγωνιστες του θεσμου.

Αναμεσα τους συγκαταλεγονται οι διεκδικητες του τιτλου, Kajetan Kajetanowicz και Alexey Lukyanuk, αμφοτεροι με Ford Fiesta R5, αλλα και οσοι ακολουθουν ολοκληρο το πρωταθλημα.

Οσοι παρακολουθησουν τον αγωνα εχουν τη δυνατοτητα να παρακολουθησουν απο κοντα 12 αυτοκινητα προδιαγραφων R5. Σημαντικη απο ελληνικης πλευρας ειναι η παρουσια των Λαμπρου Αθανασουλα-Νικου Ζακχαιου με το Skoda Fabia R5.
Φυσικα, εθνικο ενδιαφερον θα υπαρχει και στην κατηγορια ERC-2, με τους διεκδικητες του ευρωπαϊκου στεμματος, Chuchala-Dymurski, Scattolon-Zanini και Alonso-Monasterolo να εχουν να αντιμετωπισουν ισχυρους ελληνικους συνδυασμους με κατασκευες ικανες για το καλυτερο.

Τετοιοι ειναι οι «Ιαβερης Jr»-Σπυρος Κολτσιδας, που επιστρεφουν υστερα απο εντεκα χρονια στην αγωνιστικη δραση με ενα Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Θεμης Χαλκιας-Κωστας Σουκουλης με το Subaru Impreza STi, αλλα και οι Κωνσταντινος Χαλιβελακης-Μαριος Τσαουσογλου με ακομα ενα Lancer ενατης γενιας.
Το SEAJETS Ραλι Ακροπολις, ομως, προσμετρα και στο πανελληνιο πρωταθλημα, με καθε ημερα του να βαθμολογειται ξεχωριστα, και με οσους αγωνιστουν και στις δυο να εχουν τη δυνατοτητα να κρατησουν το καλυτερο απο τα δυο αποτελεσματα.

Συνολικα 47 πληρωματα θα βρεθουν στη ραμπα της αφετηριας, με τα 4 απο αυτα να εκκινουν μονο την πρωτη ημερα, τα 10 μονο τη δευτερη, και τα 33 και στα δυο σκελη.

Αναμεσα σε αυτους, φιγουραρουν ολα τα κορυφαια ονοματα των ελληνικων αγωνων και οι διεκδικητες του τιτλου, οπως οι Γιωργος Φιλιππιδης-Λεωνιδας Μαχαιρας και οι Βασιλης Βελανης-Γιαννης Βελανης, αμφοτεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX.
 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!