Ελληνική συμμετοχή στο CIK-FIA Karting Academy Trophy


Ο πρωτος μεγαλος διεθνης αγωνας Karting της φετινης χρονιας θα πραγματοποιηθει στη Γαλλια στις 21-24 Απριλιου με ελληνικη παρουσια, αφου ο 14χρονος Αλεξανδρος Ντ\’ Αρσυ επιλεχτηκε απο την ΟΜΑΕ ως εκπροσωπος της στο CIK-FIA Karting Academy Trophy 2016!

Η πρωτη φετινη διεθνης συναντηση που διοργανωνεται απο την CIK-FIA, θα περιλαμβανει τους εναρκτηριους αγωνες για 3 απο τους πιο σημαντικους θεσμους της παγκοσμιας ομοσπονδιας. Παραλληλα με το Karting Academy Trophy, στον οποιο θα συμμετασχει ο Αλεξανδρος Ντ\’ Αρσυ, θα διεξαχθουν οι πρωτες μαχες για τα Ευρωπαϊκα Πρωταθληματα των εντυπωσιακων κατηγοριων KZ και KZ2. 

Τοπος διεξαγωγης του σημαντικου αυτου αγωνιστικου τετραημερου θα ειναι μια απο τις καλυτερες πιστες της Γαλλιας, το Circuit International d’Aunay-les-Bois. Η συγκεκριμενη πιστα εχει μηκος 1200 μετρων και βρισκεται στην πολη Essay στην περιοχη της Νορμανδιας. Με μια τεχνικη αλλα συναμα εντυπωσιακα γρηγορη χαραξη, δεν ειναι καθολου τυχαιο το γεγονος οτι καθε χρονο φιλοξενει μεγαλες διοργανωσεις της CIK FIA. 

CIK-FIA Karting Academy Trophy
Προκειται για τον παγκοσμιας εμβελειας θεσμο που διοργανωνει η CIK-FIA, ο οποιος φετος θα διεξαχθει για 7η χρονια και εχει κερδισει με την παροδο των ετων σημαντικο ρολο στην αναδειξη των κορυφαιων ταλεντων ηλικιας 13-15 ετων. Ο θεσμος εχει δυο ιδιαιτεροτητες σε σχεση με τις υπολοιπες διοργανωσεις της CIK FIA, αφενος οτι ολοι οι οδηγοι εχουν στη διαθεση τους καρτ ενιαιων προδιαγραφων και αφετερου οτι καθε χωρα εκπροσωπειται με εναν η δυο οδηγους. Φετος ο θεσμος θα στηριχτει σε εξοπλισμο που παρεχεται απο το OTK Kart Group, δηλαδη σασι Exprit και κινητηρες Vortex προδιαγραφων κατηγοριας OK Junior. Στο πλαισιο της συμφωνιας μεταξυ CIK-FIA και OTK, το Επαθλο για τον πρωταθλητη θα ειναι η δωρεαν συμμετοχη στον Παγκοσμιο Πρωταθλημα Junior που θα διεξαχθει τον Νοεμβριο στο Μπαχρεϊν, ως επισημος οδηγος του OTK Kart Group. Το προγραμμα της σεζον περιλαμβανει οπως παντα 3 αγωνες, ενω οι συμμετοχες εφτασαν το μεγιστο οριο που ειχε θεσει η CIK FIA, δηλαδη τους 51 οδηγους απο 39 διαφορετικες χωρες.  

CIK-FIA Karting Academy Trophy – Προγραμμα
1. Essay (Γαλλια), 21-24 Απριλιου
2. Portimao (Πορτογαλια), 23-26 Μαϊου
3. Kristianstad (Σουηδια), 1-4 Σεπτεμβριου

Η ελληνικη συμμετοχη
Στο CIK-FIA Karting Academy Trophy εχουν δικαιωμα εκπροσωπησης ολες οι χωρες που ειναι μελη της CIK-FIA. Η Ελλαδα συμμετεχει καθε χρονο στο θεσμο, με τον Φιλιππο Καλεση να εχει προσφερει ως τωρα τις μεγαλυτερες επιτυχιες, χαρη στην 3η θεση που κατελαβε το 2010 και στην 4η θεση που κερδισε το 2011. Φετος η ΟΜΑΕ επελεξε να εκπροσωπηθει στο θεσμο  για δευτερη χρονια απο τον Αλεξανδρο Ντ\’ Αρσυ, με την εμπειρια του 2015 να αποτελει τον οδηγο του 14χρονου αθλητη στην προσπαθεια του.

Στοχος του Αλεξανδρου ειναι η αποκομιση εμπειριων σε συνθηκες μεγαλου συναγωνισμου, που ειναι βεβαιο πως, ανεξαρτητα απο το τελικο αποτελεσμα, θα τον βοηθησουν τοσο στη φετινη του πορεια στο Πανελληνιο Πρωταθλημα Karting οσο και γενικοτερα στην οδηγικη του εξελιξη. Ο Αλεξανδρος Ντ\’ Αρσυ γεννηθηκε στις 20 Σεπτεμβριου 2001 και εχει Ελληνοβρετανικη υπηκοοτητα. Ξεκινησε τους αγωνες karting το 2011 με σταθερη συμμετοχη σε εθνικους και διεθνεις θεσμους, εχοντας ως μεγαλυτερη επιτυχια μεχρι στιγμης την νικη του στο PICK το 2014. 

Ευχομαστε καλη επιτυχια στον Αλεξανδρο, καθως η συμμετοχη Ελληνων αθλητων σε διεθνη γεγονοτα μεγαλης εμβελειας και απηχησης, ειναι πολυ σημαντικη για την αναπτυξη τοσο των ιδιων, οσο και του Ελληνικου Μηχανοκινητου Αθλητισμου συνολικα!

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!