Εντυπωσιακή Χρονιά Ράλι για την Opel


Marijan Griebel, πρωταθλητης στο ERC Junior 2016 με εργοστασιακο Opel ADAM R2
Ο Φιλανδος Jari Huttunen συνεχιζει την επομενη σεζον στο Opel Junior 2017

Συναρπαστικη ηταν για την Opel η φετινη σεζον αγωνων ραλι. Αποκορυφωμα, ο θριαμβος του Marijan Griebel στο FIA ERC Junior, που σηματοδοτησε τη δευτερη συνεχομενη κατακτηση του τιτλου απο οδηγο του Opel ADAM R2. Ο 27χρονος Γερμανος (απο το Hahnweiler) ‘αρπαξε’ τον τιτλο απο το Βρετανο Chris Ingram (22, απο το Manchester), μελος της ιδιας ομαδας, σε ενα θρυλικο φιναλε στη Λετονια, γιορταζοντας τον πρωτο Ευρωπαϊκο τιτλο για Γερμανο οδηγο σε 15 χρονια. Ηταν το επιστεγασμα ενος κοινου ταξιδιου με την Opel, που ξεκινησε το 2013 με νικη στο ADAC Opel Rallye Junior Cup και την επακολουθη προαγωγη του Griebel στην εργοστασιακη ομαδα της Opel. Η κυριαρχια της Opel στο ERC Junior ενισχυθηκε επισης με τον Πολωνο Lukasz Pieniazek με ενα ADAM R2 ιδιωτικης συμμετοχης και το Γερμανο εργοστασιακο οδηγο Julius Tannert οι οποιοι ολοκληρωσαν τη σεζον στην 3η και 4η θεση.


Το ADAM R2 γιορτασε επισης νικες κατηγοριας στα εθνικα πρωταθληματα ραλι της Ισπανιας (Angel Paniceres), Δανιας (Jacob Lund Madsen), Βρετανιας (Robert Duggan) και Ολλανδιας (Timo van der Marel). Στο Ισπανικο, ασφαλτινο πρωταθλημα που ολοκληρωνεται το Νοεμβριο, ο πρωταθλητης junior Paniceres και ο εμπειρος συναδερφος του Esteban Vallin εχουν καλες πιθανοτητες για ενα τιτλο R2.


Στην ομαδα του 2017 ADAC Opel Rallye Junior, ο Jari Huttunen διαδεχεται τον Marijan Griebel, ο οποιος αποχωρει λογω ηλικιας. Ο 22-χρονος Huttunen απο το Kiuruvesi της Κεντρικης Φινλανδιας διακριθηκε στην τεταρτη σεζον του ADAC Opel Rallye Cup. Εχοντας επικρατησει σε εξι απο τους επτα αγωνες, ο Huttunen περασε απο ενα διεξοδικο προγραμμα αξιολογησης που θα αναδεικνυε τους πεντε καλυτερους οδηγους της σεζον του 2016. Με αυτο, ο νεαρος Φιλανδος προηχθη στην ομαδα ADAC Opel Rallye Junior και θα λαβει μερος στο επομενο ERC Junior σαν εργοστασιακος οδηγος της Opel με το ADAM R2. Τα υπολοιπα μελη της ομαδας θα ανακοινωθουν τις προσεχεις εβδομαδες.


Το ADAC Opel Rallye Cup εχει ενισχυσει περαιτερω τη θεση του ως το σκληροτερο ραλι ενιαιου στην Ευρωπη. Με οδηγους απο επτα χωρες (Γερμανια, Φινλανδια, Σουηδια, Σλοβενια, Βρετανια, Ιταλια και Τσεχια), ειναι πιο διεθνες απο ποτε στην τεταρτη σεζον του. Το κορυφαιο επιπεδο επιδοσεων επιβεβαιωνεται συνεχως με μια ματια στους πινακες γενικης καταταξης του Γερμανικου Πρωταθληματος Ραλι, οπου οι νεαροι ταλαντουχοι οδηγοι με τα αυτοκινητα τους 140 hp προδιαγραφων ADAM Cup συχνα αφηναν πισω ανταγωνιστες με πολυ ισχυροτερα αυτοκινητα.


Η Opel και το προγραμμα προωθησης ραλι ADAC απεδειξε και παλι τη συνοχη και απηχηση του διανυοντας την τεταρτη χρονια του. Στο μελλον, η κοινη πλατφορμα νεαρων ταλεντων θα επεκταθει, κυριως απο τη Γερμανικη πλευρα. Η Ακαδημια ADAC Opel Rallye που λανσαριστηκε το 2016 μυει τους νεαρους φιλους του μηχανοκινητου αθλητισμου στους αγωνες ραλι και αποτελει τη βαση αποτελεσματικης προωθησης ταλεντων. Η Ακαδημια ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης: περιπου 1.000 νεαρα ατομα εκαναν αιτηση για το πρωτο απο τα τρια σταδια εκπαιδευσης. Και οι πρωτοι νικητες του ADAC Opel Rallye Academy ειναι: Ο οδηγος Tom Kässer με συνοδηγο τη Stephanie Voigtländer που κατεκτησαν μια θεση στο cockpit στο ADAC Opel Rallye Cup 2017.


«Η σεζον ραλι του 2016 δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερη για την Opel,» δηλωσε ο Διευθυντης Αγωνιστικου της Opel, Jörg Schrott. «Το ADAM R2 απεδειξε για μια φορα ακομα οτι ειναι ιδιαιτερα ανταγωνιστικο στην κατηγορια του στην Ευρωπη. Ο ADAC Opel Rallye Cup εχει καθιερωθει πλεον σαν ενα θεαματικο, προσιτο σταδιο για νεαρα ταλεντα. Και με την ADAC Opel Rallye Academy, εχουμε δημιουργησει μια νεα, αποτελεσματικη βασικη δομη για νεαρους ταλαντουχους Γερμανους οδηγους ραλι. Αυτο σημαινει αποτελεσματικη προωθηση νεαρων ταλεντων.»
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l0QlD0hlVaU]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!