Εξαγορά της ΣΙΛΚ ΟΙΛ ΑΕ από τον Όμιλο PETROLINA

 


  Η PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTDPHL»), με εδρα την Κυπρο, ανακοινωνει, οτι η νεα θυγατρικη της εταιρεια P.W. BUNKERING SERVICES (EAST MED) LTD., (100%) του Ομιλου PETROLINA, προχωρησε την 31/12/2020 στην εξαγορα του 100% του μετοχικου κεφαλαιου της ελληνικης ανωνυμης εταιρειας με την επωνυμια «ΣΙΛΚ ΟΙΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («SILK OIL»). Η Συμφωνια Εξαγορας εντασσεται στο πλαισιο περαιτερω αναπτυξης των υφισταμενων εργασιων του Ομιλου PETROLINA στην Ελλαδα.

 

  Η SILK OIL δραστηριοποιειται στην εμπορια πετρελαιοειδων απο το ετος 1988 και εχει εδρα τη Ροδο. Μεσα στα χρονια εχει καταφερει να εδραιωθει στην Ελλαδα. Κατεχει ιδιοκτητες εγκαταστασεις αποθηκευσης υγρων καυσιμων στην Κρητη και στη Σαμο, για χρηση προϊοντων πετρελαιοειδων και υγραεριου και διατηρει τεσσερα (4) υποκαταστηματα σε Πειραια, Θεσσαλονικη, Κρητη και Σαμο, μεσω των οποιων προμηθευει με υγρα καυσιμα ολη την ελληνικη επικρατεια. Στις εγκαταστασεις της (Κρητη και Σαμο) αποθηκευει καυσιμα για την εξυπηρετηση του δικου της δικτυου πελατων, καθως επισης και καυσιμα αλλων πετρελαϊκων εταιρειων, συμπεριλαμβανομενων και αεροπορικων καυσιμων.   

 

  Η SILK OIL διαθετει τετρακοσια δεκατεσσερα (414) σημεια πωλησης υγρων καυσιμων σε ολη την Ελλαδα. Ειδικοτερα, προμηθευει κατ’ αποκλειστικοτητα πρατηρια καυσιμων που φερουν το σημα της, καθως και ανεξαρτητα πρατηρια, διανομεις πετρελαιου θερμανσης, βιομηχανικους πελατες και πελατες ναυτιλιας, που δραστηριοποιουνται στον ελληνικο χωρο. Επιπλεον οι εργασιες της SILK OIL περιλαμβανουν δικτυο βυτιοφορων οχηματων, μεσω του οποιου διανεμονται πετρελαιοειδη προϊοντα σε ολη την επικρατεια.

 

  Το νεο επενδυτικο σχημα εχει στοχο την αναβαθμιση του υπαρχοντος δικτυου πρατηριων που φερουν το σημα της εταιρειας SILK OIL, την επιτευξη νεων συνεργασιων στο χωρο των πρατηριων και της βιομηχανικης πελατειας και την επεκταση στον εφοδιασμο πλοιων με πετρελαιο ναυτιλιας. 

 

  Η PHLδραστηριοποιειται στην Κυπρο για 60 χρονια.  Ειναι γνωστη για το μακροχρονιο Knowhow, το αρτια εκπαιδευμενο προσωπικο της και την τεχνογνωσια της, αλλα και για την ποιοτητα των καυσιμων που διαθετει.  Οραμα της ηταν παντοτε να εξυπηρετει τον Κυπριο καταναλωτη με ηθος, ανταγωνιστικες τιμες και με σεβασμο. Το slogan «Μαζι κινουμε την Κυπρο» ειναι κατι που η Πετρολινα κανει πραξη εδω και 60 χρονια. Η συμβολη της Πετρολινα στην αναπτυξη της οικονομιας της Κυπρου ειναι πολυ μεγαλη. Το οραμα της ηταν παντοτε να πρωτοπορει σε ολα τα βηματα της και να γινεται κινητηριος δυναμη στα οικονομικα και επιχειρηματικα δρωμενα της χωρας.  Να επενδυει σε νεα πρωτοποριακα προϊοντα, υπηρεσιες και υποδομες, δημιουργωντας νεες θεσεις εργασιας.  Εξισου αξιολογη ειναι η συμβολη της στην κοινωνια, μεσα απο ενα πολυπλευρο προγραμμα Εταιρικης Κοινωνικης Ευθυνης (ΕΚΕ). Η Πετρολινα ηταν και ειναι παντα διπλα στον ανθρωπο. Στοχος της PHL ειναι να προσφερει στον Ελληνα καταναλωτη τον σεβασμο και τα ανωτερης ποιοτητας προϊοντα που χαιρει ο Κυπριος καταναλωτης.

 

  Η εξαγορα της SILK OIL απο τον Ομιλο PETROLINA θα οδηγησει οχι μονο στην εδραιωση της εταιρειας στην Ελλαδα, αλλα κυριως στην ανορθωση και εξελιξη της, λογω της πολυετους πειρας της PHL στον τομεα πετρελαιοειδων και της εισροης κεφαλαιων στην SILK OIL απο το εξωτερικο, γεγονος που θα συμβαλλει περαιτερω και στην αναπτυξη της Ελληνικης οικονομιας. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!