Εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα ανοίγει η e.GO

 

  Η εταιρεια Enterprise Greece (Ελληνικη Εταιρεια Επενδυσεων και Εξωτερικου Εμποριου Α.Ε.)
ειναι ο αρμοδιος εθνικος φορεας, υπο την εποπτεια του Υπουργειου Εξωτερικων, για την προσελκυση επενδυσεων στην Ελλαδα και την προωθηση των εξαγωγων, με στοχο να προβαλλει τη χωρα ως ελκυστικο επενδυτικο προορισμο και να προωθει τα ανταγωνιστικα εξαγωγικα προϊοντα και υπηρεσιες της.

 

  Η Next.e.GO SE ειναι η μοναδικη γερμανικη εταιρεια που κατασκευαζει ηλεκτρικα οχηματα μπαταριας με εδρα το Aachen. Μεσω ιδιοκτητης disruptive τεχνολογιας 5G που διαθετει και μιαςειδικα σχεδιασμενης, καινοτομας και δυναμικης πλατφορμας BEV, η e.GO παρεχει ηλεκτρικα οχηματα με εμφαση στο μεγαλο κυκλο ζωης και σε ελκυστικες για τους καταναλωτες τιμες.

  Οι δυο πλευρες συμφωνησαν μια «κατ’ αρχην συνεργασια» και, ως εκ τουτου, εχουν προγραμματισει τη συγκροτηση ομαδας εργασιας προκειμενου να καταγραφει το ακριβες πλαισιο αλλα και οι προϋποθεσεις υλοποιησης μιας μεγαλης επενδυσης της Γερμανικης εταιρειας στην Ελλαδα. Η εν λογω επενδυση θα ενταχθει στα εργα στρατηγικης σημασιας και το σχετικο πλαισιο κινητρων δεδομενου οτι, εκτος απο τη συναρμολογηση αυτοκινητων, η Next.e.GO SE θα επενδυσει στην ιδρυση ενος Campus Τεχνολογιας και Καινοτομιας στην χωρα μας, με σεβασμο στο περιβαλλον και αξιοποιηση του εγχωρι-
ου ανθρωπινου δυναμικου.

  Μια επιτελικη αντιπροσωπεια στελεχων της Next.e.GO SE πραγματοποιησε συναντησεις στην Ελλαδα στα συναρμοδια υπουργεια που θα εμπλακουν για την υπογραφη της “Επιστολης Προθεσεων Συνεργασιας”. Οι επαφες θα ειναι σε υψηλο επιπεδο εκπροσωπησης, καθως των συζητησεων θα ηγειται απο την πλευρας της Enterprise Greece, o Διευθυνων Συμβουλος, κος Γιωργος Φιλιοπουλος και απο την πλευρα της e.Go, ο Προεδρος του Δ.Σ., καθ. Ulrich Hermann. 

Εκτιμαται οτι μεσα απο στενη συνεργασια, συνεχη ανταλλαγη εποικοδομητικων αποψεων αλλα και σωστη εποπτεια και διαχειριση των επιμερους εργασιων, η συμφωνια θα ολοκληρωθει με επιτυχια εντος των επομενων 3 μηνων. Προβλεπεται ακομα οτι το εργο θα ολοκληρωθει σε 24 μηνες εως την πληρη λειτουργια μιας μοναδας παραγωγης e.Go στην Ελλαδα. Το εργο αυτο θα αναδειξει την Ελλαδα στην διεθνη αγορα ως ενα απο τα πρωτοπορα ευρωπαϊκα εθνη στην ηλεκτροκινηση μεσω της δημιουργιας εγχωριας παραγωγικης ικανοτητας.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!