Η νέα Porsche 911 GT2 RS θα έχει τελική 350!


Η Porsche ετοιμαζει πυρετωδως τη νεα 911 GT2 RS, με σκοπο να φτιαξει τη γρηγοροτερη 911 που κατασκευαστηκε ποτε και, απ\’ οτι φαινεται, ειναι κοντα. Οι τελευταιες πληροφοριες αναφερουν οτι θα ειναι γρηγορη. Τρομακτικα γρηγορη. Εν αρχη, μαθαινουμε οτι ο flat-six 3,8 λιτρων που θα φορα (στην κλασικη θεση) θα αποδιδει 700 ιππους και 76,5 kgm ροπης. Ομως αυτη, ειναι μονο η αρχη.

Οι πληροφοριες αυτες -και αρκετες ακομα- προερχονται απο συντακτες του Automobile Magazine οι οποιοι καταφεραν να κανουν βολτα ενα πρωτοτυπο εξελιξης της 911 GT2 RS. Οι ιδιοι, λενε οτι η συγκεκριμενη Porsche επιταχυνει στα 100 χ.α.ω. απο σταση σε 2,9 δευτερολεπτα. Τα νουμερα αυτα προερχονται απο την Porsche, η οποια ειναι πολυ επιφυλακτικη σε ο,τι αφορα τους αριθμους. Για παραδειγμα, εκτιμουσε οτι η τελευταια 911 Turbo S κανει το σπριντ στα 100 σε 2,8 δευτερολεπτα και οι δημοσιογραφικες δοκιμες τη μετρησαν σε 2,5 δευτερολεπτα.
Καπως ετσι, η Porsche δινει τελικη για τη GT2 RS περιπου στα 340 χ.α.ω., αλλα οι συντακτες του περιοδικου λενε οτι ειδαν στο κοντερ 350 σε μια γρηγορη βολτα στην Autobahn. Οπως και να χει, η γερμανικη εταιρεια υποστηριζει οτι το νεο μοντελο της θα κανει το 0-200 χ.α.ω. σε \”λιγοτερα απο εννεα δευτερολεπτα\”.

Περιεργως, παροτι η Porsche προσφερει preview rides σε ευρωπαϊκα ΜΜΕ, δεν επιβεβαιωνει η διαψευδει τιποτα καθως \”δεν μπορει να σχολιασει η να συμμετεχει σε θεωρητικες συζητησεις για ενα πιθανο μελλοντικο προϊον\”.

\”Πιθανο\”; Κι ομως. Η GT2 RS εκανε ντεμπουτο στην πρεμιερα του βιντεοπαιχνιδιου Forza Motorsport 7, ομως η Porsche δεν εχει ακομα αναγνωρισει / επιβεβαιωσει δημοσιως την υπαρξη του συγκεκριμενου μοντελου και αρα δεν παρεχει επισημες πληροφοριες για τις επιδοσεις του. Οπως και να χει, ειτε το επιβεβαιωνει, ειτε οχι, η GT2 RS θα ειναι πολυ γρηγορη.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!