Η οδήγηση μετά από ξενύχτι – όπως μετά το Χριστουγεννιάτικο πάρτι – μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη με την οδήγηση σε κατάσταση μέθης



Eιναι Γνωστο πως Απαγορευεται η Οδηγηση Μετα απο Καταναλωση Αλκοολ – Αλλα Τι Γινεται το Επομενο Πρωι; Το ‘Hangover Suit’ της Ford Δειχνει Γιατι η Οδηγηση Ακομα Και Τοτε Μπορει να Αποδειχθει Ολεθρια 

Ford εφτιαξε μια ειδικη στολη που προσομοιωνει το πονοκεφαλο, το αισθημα κοπωσης και την αδυναμια που αισθανεται καποιος το επομενο πρωι απο την καταναλωση αλκοολ.

Η στολη αποτελει τμημα του δωρεαν, παγκοσμιου προγραμματος Driving Skills For Life της Ford και απευθυνεται σε νεους οδηγους.
Ακομα και αν δεν υπερβαινονται τα νομιμα ορια, οι επιπτωσεις του ‘μετα’ ειναι εξισου σοβαρες 

Η οδηγηση σε κατασταση μεθης ειναι απαγορευτικη στην κοινωνια μας – αλλα η οδηγηση το επομενο πρωι μπορει να ειναι εξισου επικινδυνη.



Καθως πολλοι παρασυρονται στην καταναλωση αλκοολ την περιοδο των εορτων σε παρτι με συναδερφους, φιλους η την οικογενεια, ειναι πολυ πιθανο οι οδηγοι να παρουν ενα ρισκο που θα αποδειχθει μοιραιο – για τους ιδιους και τους αλλους χρηστες των δρομων.

Εκει βοηθα το “Hangover Suit”. Η ειδικη αυτη στολη της Ford Ζυγιζει πανω απο 17 kg και αποτελειται απο ενα ειδικο γιλεκο, βαρακια στους καρπους και τους αστραγαλους, καπελο, γυαλια και ακουστικα. Ολα αυτα μαζι προσομοιωνουν τα κλασικα συμπτωματα της κοπωσης, της ζαλαδας, του πονοκεφαλου και της δυσκολιας συγκεντρωσης που προκαλει το hangover.

Στην Ευρωπη, ερευνα δειχνει οτι το αλκοολ ειναι αιτια στα 1 απο τα 6 θανατηφορα τροχαια ατυχηματα. Και στη Βρετανια η 1 στις 10 συλληψεις μεθυσμενων οδηγων γινεται μεταξυ 06:00 και 08:00. Η Ford παρηγγειλε το “Hangover Suit” στο διασημο Ινστιτουτο Meyer Hentschel, στη Γερμανια, θελοντας να αναδειξει τους κινδυνους.   

«Υπαρχει εντονη κοινωνικη πιεση να αποτρεψουμε οσους μπαινουν στον πειρασμο να οδηγησουν μεθυσμενοι μετα απο μια βραδινη εξοδο. Αλλα πολλες φορες, οσοι οδηγουν το επομενο πρωι, ταξιδευουν μονοι,» δηλωσε ο Manager του προγραμματος Ford Driving Skills for Life, Jim Graham . “Το ‘Hangover Suit’ δειχνει ποσο σοβαρο μπορει να ειναι το hangover και τον κινδυνο που εγκυμονει για ολους τους υπολοιπους οδηγους, επιβατες και πεζους.»
Ακομα και οταν οι οδηγοι δεν υπερβαινουν το νομιμο οριο καταναλωσης αλκοολ, εξακολουθουν να αποτελουν κινδυνο εξισου υψηλο με ενα μεθυσμενο οδηγο, καθως λογω αυπνιας τα αντανακλαστικα τους ειναι μειωμενα και οι χρονοι αντιδρασης μεγαλυτεροι.

Μεσω του προγραμματος της Ford Driving Skills for Life, η Ford προσφερει δωρεαν εκπαιδευση για νεους οδηγους. Μεχρι το τελος του 2016, αυτο το προγραμμα θα εχει εκπαιδευσει πανω απο 20.000 οδηγους σε 13 χωρες στην Ευρωπη. Για τις αναγκες του προγραμματος, η Ford συνεργαστηκε πρωτα με το Ινστιτουτο Meyer Hentschel για τη δημιουργια ειδικων στολων “Drink Driving Suit” και “Drug Driving Suit” – που παρουσιαστηκαν προσφατα στη δημοφιλη εκπομπη “Jay Leno’s Garage”. Με το “Hangover Suit”, οι προκλησεις ηταν διαφορετικες.
«Καναμε πολλη ερευνα – αναλυοντας μεταξυ αλλων τις αντιδρασεις μας μετα απο μια βραδια λογικης καταναλωσης αλκοολ,» δηλωσε ο Gundolf Meyer-Hentschel, CEO του Meyer-Hentschel Institute. «Για το ‘Hangover Suit’ χρησιμοποιησαμε τα ακουστικα που εξομοιωνουν την αυξημενη ευαισθησια στους ηχους καθως και τα τυπικα χαρακτηριστικα μιας ημικρανιας. Επιπλεον, ενα σετ με βαριδια κεφαλης και γυαλια προσομοιωνει τη ζαλαδα και τη σκοτοδινη.»
Αναμεσα σε αυτους που γνωριζουν τη λειτουργια της στολης απο πρωτο χερι ειναι ο Dr Richard Stephens, Ανωτερος Λεκτορας της Ψυχολογιας στο Πανεπιστημιο του Keele, στη Βρετανια και ερευνητης αλκοολ με ειδικευση στο hangover

«Οι ανθρωποι συχνα δεν συνειδητοποιουν το βαθμο στον οποιο ενα hangover επηρεαζει την βασικη ικανοτητα σου να κανεις οτιδηποτε,» δηλωσε ο Καθηγητης Prof. Stephens. «Το ‘Hangover Suit’ αναδεικνυει περιτρανα και σαφεστατα αυτο το θεμα.» 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AJJwm9MWpcc]

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CDzi6zm7SHA]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!