Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Μια πρωτοτυπη εκθεση ζωγραφικης, εκπαιδευτικου χαρακτηρα, με θεμα \”η οδικη ασφαλεια μεσα απο τα ματια των παιδιων\”, διοργανωνει η Ελληνικη Αστυνομια, σε συνεργασια με τη \”ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ\”.


Την εκθεση, θα εγκαινιασει ο Αρχηγος της Ελληνικης Αστυνομιας, Αντιστρατηγος Κωνσταντινος Τσουβαλας, τη Δευτερα 20 Μαρτιου 2017 και ωρα 18:00, στο εμπορικο κεντρο \”Golden Hall\” (Λεωφορος Κηφισιας 37-A, Μαρουσι), ενω θα ειναι ανοιχτη και δωρεαν για το κοινο, καθημερινα, τις ωρες 09.00-21.00.

Προκειται για μια πρωτοβουλια που εχει σκοπο να ευαισθητοποιησει τους πολιτες στο θεμα της οδικης ασφαλειας για την αποφυγη και προληψη των τροχαιων ατυχηματων και την καλλιεργεια οδικης παιδειας και συμπεριφορας, απο μικρη ακομα ηλικια.  Δωδεκα απο τις ζωγραφιες θα επιλεγουν απο την Οργανωτικη Επιτροπη για να πλαισιωσουν το θεματικο ημερολογιο της Ελληνικης Αστυνομιας για το επομενο ετος. 


Επιπλεον, οσα παιδια επισκεπτονται την εκθεση μπορουν να ζωγραφισουν τις δικες τους δημιουργιες με θεμα την οδικη ασφαλεια.

Η πρωτοβουλια αυτη ξεκινησε το Δεκεμβριο 2016, μεσα απο προσκληση της  Ελληνικης Αστυνομιας στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης του Σωματος, προς τα παιδια και τους γονεις τους, να στειλουν ηλεκτρονικα ζωγραφιες με θεμα: \”ταξιδευω με ασφαλεια στις γιορτες – συμβουλες στους γονεις\”. 

Το ενδιαφερον και η ανταποκριση υπηρξε εντυπωσιακη, με αποτελεσμα να συγκεντρωθουν (280) παιδικες ζωγραφιες με τις πιο ευφανταστες και ευστοχες εικονες και μηνυματα.

Στο πλαισιο αυτο, αποφασιστηκε η περαιτερω αξιοποιηση των ομορφων αυτων παιδικων δημιουργιων, μεσα απο την εκθεση, που περιλαμβανει (214) απο τις παραπανω ζωγραφιες, οι οποιες παραχωρηθηκαν με τη συγκαταθεση των γονεων.

Παιδια και γονεις καλουνται να επισκεφθουν την εκθεση, να δουν τις παιδικες δημιουργιες και να ενημερωθουν απο αστυνομικους της Τροχαιας, που θα βρισκονται στο χωρο για να εκπαιδευσουν τους μικρους επισκεπτες σε θεματα κυκλοφοριακης αγωγης. Μαλιστα, για το σκοπο αυτο εχει εγκατασταθει στο χωρο της εκθεσης παρκο κυκλοφοριακης αγωγης για τα παιδια. 

Επιπλεον, οσα παιδια επισκεπτονται την εκθεση, θα μπορουν να ζωγραφισουν τις δικες τους δημιουργιες με θεμα την οδικη ασφαλεια.

Την πρωτοβουλια υποστηριζει Οργανωτικη Επιτροπη απο στελεχη της Ελληνικης Αστυνομιας και ανθρωπους του πολιτισμου και του επιχειρηματικου κοσμου. Τα μελη της επιτροπης θα επιλεξουν (12) απο τις ζωγραφιες, οι οποιες θα πλαισιωσουν το θεματικο ημερολογιο της Ελληνικης Αστυνομιας για το επομενο ετος. 

Την Επιτροπη αποτελουν η Αντιστρατηγος της Ελληνικης Αστυνομιας, Ζαχαρουλα Τσιριγωτη, ο Διευθυντης της Διευθυνσης Επικοινωνιας του Αρχηγειου, Αλεξανδρος Γεροχρηστος, η Διευθυντρια Εταιρικης Επικοινωνιας της Lamda Development Μαρια-Χριστινα Γριβα, ο Προϊσταμενος της Διευθυνσης Τροχαιας Αστυνομευσης του Αρχηγειου, Αστυνομικος Διευθυντης Γεωργιος Ελευθερακης, ο Γενικος Διευθυντης της \”ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ\” Γιωργος Καλουδης, ο ζωγραφος Δημητρης Κουκος, η δημοσιογραφος Μαρθα Λογοθετου, η Αστυνομος Β\’ του Γραφειου Τυπου της Ελληνικης Αστυνομιας Ιωαννα Μαρμαρου, η Αντιπροεδρος του \”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ\” Αλεξανδρα Μαρτινου, η Διευθυνουσα Συμβουλος EPLATFORM Κελυ Μαυροματη, η Αντιπροεδρος του Διοικητικου Συμβουλιου και εντεταλμενη συμβουλος SPOT THOMPSON Ρενα Νικολοπουλου, ο φωτογραφος Βαγγελης Ρασσιας και η (Καρμεν των παιδιων) Καρμεν Ρουγγερη.

Τα σχολεια, που ενδιαφερονται να επισκεφθουν την εκθεση και να παρακολουθησουν το προγραμμα κυκλοφοριακης αγωγης της Τροχαιας, παρακαλουνται να επικοινωνουν καθημερινα στο τηλεφωνο του Γραφειου Τυπου της Ελληνικης Αστυνομιας 213 – 1520505 και 210 – 6924558.

Η πρωτοβουλια αυτη υλοποιειται με την ευγενικη υποστηριξη των ακολουθων εταιρειων-επιχειρησεων: GOLDEN HALL, ΟΜΙΛΟΣ KOSMOCAR, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, AEGEAN, ΝΕΑ ΟΔΟΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ, FRONERI HELLAS ΠΑΓΩΤΟ Α.Ε. INTERAMERICAN, ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ, GOODYEAR, ECALI-CLUB, J.WALTER THOMPSON ATHENS, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.Ε., SAMSUNG, ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙCΑ, FLOCAFE, LA PASTERIA, ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ, NOTOS.COM, FYSIKON, FRESH LINE, FABER CASTELL.

(Πληροφοριες για τη \”ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ\” μπορειτε να βρειτε στο http://www.symmaxiagiatinellada.gr και στο τηλεφωνο 2130230137.)


 


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!