Η πετρελαιοκίνητη Bentley Bentayga έχει αυτονομία 1.000 km και επιδόσεις απο …supercar


Η πρωτη πετρελαιοκινητη Bentley μετα απο 97 χρονια ιστοριας της μαρκας εντυπωσιαζει με την ιπποδυναμη, την πολιτισμενη λειτουργια και την αυτονομια της, χαρη στον V8 κινητηρα των 4 λιτρων νεας γενιας με τρεις υπερσυμπιεστες οπου αποδιδει 435 PS (429 bhp) και ροπη 900 Nm. Προκειται για το παγκοσμιως ταχυτερο diesel SUV με επιταχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δευτερολεπτα και την τελικη του ταχυτητα να αγγιζει τα 270 km/h! Εχει και τις χαμηλοτερες εκπομπες CO απο ολα τα μοντελα της Bentley με 210 g/km.

Στην καρδια του παγκοσμιως ταχυτερου και ισχυροτερου πολυτελους diesel SUV βρισκεται ενας νεος, τεχνολογικα προηγμενος, 32βαλβιδος V8 κινητηρας 4.0l με τρεις υπερσυμπιεστες. Αποδιδοντας 435 PS (429 bhp) και ροπη 900 Nm, η Bentayga Diesel εχει τελικη ταχυτητα 270 km/h και επιταχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δευτερολεπτα.

Οι μηχανικοι του κεντρου εξελιξης της Bentley στο Crewe δημιουργησαν εναν V8 κινητηρα, ο οποιος προσφερει μια γνησια οδηγικη εμπειρια Bentley. Η μεγιστη ροπη αποδιδεται απο χαμηλες στροφες (μολις 1.000 σαλ.), που καθιστα την Bentayga Diesel πραγματικα ευκολοδηγητη.


Νεα αντιρρυπαντικη τεχνολογια προσφερει στη Bentayga Diesel τις χαμηλοτερες εκπομπες CO2 απο οποιοδηποτε μοντελο της μαρκας και αυτονομια πανω απο 1000 km. Αυτο σημαινει οτι η αποσταση απο το Λονδινο μεχρι το Verbier, Bordeaux η τα Highlands της Σκωτιας καλυπτεται με ενα μονο ρεζερβουαρ καυσιμου.


Στο εσωτερικο, η Bentayga Diesel διατηρει τα καινοτομα στοιχεια, τις προηγμενες τεχνολογιες και τη χειροποιητη πολυτελεια της Bentley Bentayga.

Ο Wolfgang Dürheimer, Προεδρος και Διευθυνων  Συμβουλος της Bentley Motors, δηλωσε: «Η Bentayga Diesel σηματοδοτει μια μεγαλη στιγμη στην ιστορια της Bentley, ως το παγκοσμιως ταχυτερο, πολυτελες diesel SUV. Προκειται για μια γνησια Bentley με τεραστια ιπποδυναμη, δυνατοτητες υψηλου τουρισμου και εξαιρετικα πολιτισμενη λειτουργια. Μονο η Bentley θα μπορουσε να κατασκευασει ενα αυτοκινητο τοσο ισχυρο και φινετσατο παραλληλα.»


Ισχυρες Επιδοσεις με Σεβασμο στο Περιβαλλον – V8 Κινητηρας με Απαραμιλλες Ικανοτητες

Η Bentayga Diesel διατηρει τις δυναμικες επιδοσεις της Bentayga W12, λανσαροντας παραλληλα αντιρρυπαντικες τεχνολογιες και αυξημενη αυτονομια.


Ο V8 κινητηρας 4.0l νεας γενιας, σε συνδυασμο με ενα 8ταχυτο ZF αυτοματο κιβωτιο, αποδιδει 435 PS (429 bhp) και ροπη 900 Nm. Στους δυο σειριακους υπερσυμπιεστες καυσαεριων διπλης ροης με μεταβλητη γεωμετρια, προστιθεται ενας ηλεκτρικος υπερσυμπιεστης – με καινοτομο συστημα 48V της Bentley. Εχοντας ταχεια αποκριση σε 30 εκατομμυριοστα του δευτερολεπτου εξαλειφεται η υστερηση τουρμπο, γνωστη ως turbo lag. Το αποτελεσμα ειναι αμεση, ομαλη αποδοση ισχυος σε ολη την κλιμακα στροφων – η πεμπτουσια της οδηγικης εμπειριας Bentley.

Η Bentayga Diesel επιταχυνει απο 0 στα 100 km/h σε 4,8 δευτ. μεχρι την τελικη ταχυτητα των 270 km/h.

Πλουσια ροπη ειναι διαθεσιμη απο τις χαμηλες στροφες, ενω η μεγιστη ροπη επιτυγχανεται απο τις 1000 σαλ. για ομαλες επιδοσεις στο δρομο και εξαιρετικες ικανοτητες εκτος δρομου. Αυτα ερχονται να προστεθουν στην εξαιρετικα πολιτισμενη λειτουργια και τις κορυφαιες επιδοσεις μιας γνησιας Bentley.

Επιπλεον, εφαρμοστηκαν μετρα καταστολης θορυβων στο νεο μοντελο. Παραδειγμα, το συστημα εξαγωγης εντυπωσιαζει με τον αθορυβο και πολιτισμενο χαρακτηρα του.

Η προσθηκη της επιλεκτικης καταλυτικης αναγωγης (SCR) – Selective Catalytic Reduction συμβαλλει στη μειωση των οξειδιων του αζωτου. Σε συνδυασμο με το συστημα stop-start της Bentley, τις κορυφαιες εκπομπες CO2 των 210 g/km και με μια εντυπωσιακη αυτονομια πανω απο 1.000 km, αυτη η τεχνολογια προαγει τη Bentayga Diesel στην κορυφη της αποδοσης μεταξυ των μοντελων με προηγμενους κινητηρες.


Σχεδιαση: Συγχρονη Βρετανικη Πολυτελεια

 Η Bentayga Diesel συνδυαζει την αυθεντικη αισθητικη και συγχρονη Βρετανικη πολυτελεια που χαρακτηριζει το μοντελο W12 με καποια αποκλειστικα στυλιστικα στοιχεια.

Ενα λογοτυπο V8 Diesel βρισκεται στο κατω ακρο τη εμπρος πορτας το οποιο μαζι με τη νεα σχεδιαση των “δυο-διπλων” αποληξεων εξαγωγης επιβεβαιωνει διακριτικα τις προδιαγραφες του νεου κινητηρα.

Ενα ακομα διακριτικο στοιχειο στο εξωτερικο ειναι η τολμηρη, μαυρη μασκα τυπου πλεγματος με χρωμιωμενο πλαισιο και κεντρικη μπαρα, που υποδηλωνει την ταυτοτητα του κινητηρα. Το μοντελο μπορει να εξοπλιστει προαιρετικα, κατοπιν παραγγελιας, με ζαντες τυπου Mulliner Driving Specification 21”– σε ασημι η γκρι φινιρισμα (το δευτερο με ενθετα στις ακτινες και τη στεφανη), ενω στον βασικο του εξοπλισμο εχει 10ακτινη ζαντα αλουμινιου 20”.


Το cockpit της Bentayga θετει νεα προτυπα πολυτελειας και κατασκευαστικης ακριβειας με ενα αψογο “παντρεμα” ξυλινων επενδυσεων και μεταλλικων στοιχειων.

Τα χειροποιητα φινιρισματα – συμπεριλαμβανομενου του νεου Liquid Amber που λανσαρεται με την Bentayga Diesel – συνθετουν αισθητικα καθαρες και κομψες επιφανειες σε ολη την καμπινα.

Το καθενα απο αυτα ειναι επιμελως διαμορφωμενο απο τους εξειδικευμενους τεχνιτες της Bentley με την απαραμιλλη προσοχη στη λεπτομερεια που αποτελει και σημα κατατεθεν της μαρκας.

Οπως ολες οι Bentley, η Bentayga Diesel μπορει να διαμορφωθει συμφωνα με τις ιδιαιτερες απαιτησεις καθε πελατη, απο τους δεξιοτεχνες τεχνιτες του Mulliner, του διασημου κεντρου εξειδικευμενων αμαξωματων της Bentley.

Η Bentayga διατιθεται με ενα πολυτελες, ενσωματωμενο minibar Mulliner Hamper Set, που αποτελειται απο ψυγειο, αποκλειστικα σερβιτσια απο ακριβη πορσελανη (Linley china) και κρυσταλλινα ποτηρια, αλλα και αποθηκευτικο χωρο για ξηρες τροφες (σνακ & ξηρους καρπους). Το πλεονεκτημα ειναι οτι τμηματα του minibar αφαιρουνται και μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν καθισματα, ιδανικο για ενα πικνικ στην υπαιθρο.

Οι ενδιαφερομενοι μπορουν επισης να παραγγειλουν ενα εξατομικευμενο μηχανικο ρολοϊ Mulliner Tourbillon της Breitling. Ο πιο περιπλοκος μηχανισμος ρολογιων, με την ονομασια Mulliner Tourbillon  κουρδιζεται αυτοματα και περιοδικα απο εναν αποκλειστικο, ενσωματωμενο μηχανισμο ακριβειας. Αυτο το κομψοτεχνημα ειναι φτιαγμενο απο μασιφ χρυσο (οι πελατες μπορουν να επιλεξουν αναμεσα σε ροζ χρυσο και λευκοχρυσο), με πλακα απο μαργαρο η μαυρο εβενο και διακοσμημενο με οκτω διαμαντενιους δεικτες.


 Ανεση & Επιδοσεις Bentley, σε ολες τις καιρικες η εδαφικες συνθηκες

 Το προγραμμα εξελιξης της Bentayga ηταν το πιο διεξοδικο στην ιστορια της Bentley και ολοκληρωθηκε σε πεντε ηπειρους. Δοκιμες απο τις χωματινες διαδρομες της Νοτιου Αφρικης και τους αμμολοφους του Ντουμπαϊ μεχρι τις λασπωδεις εκτασεις του Cheshire και απο τους -30°C του παγωμενου Βορειου Ακρωτηριου μεχρι τις καυτες θερμοκρασιες της ερημου των 50°C, επιβεβαιωνουν την ικανοτητα της Bentayga να κινειται σε οποιαδηποτε επιφανεια ακομα και στις πιο ακραιες συνθηκες.

Η Bentayga Diesel μπορει να παραγγελθει με Bentley Dynamic Ride – την παγκοσμιως πρωτη τεχνολογια ηλεκτρικου ενεργου ελεγχου κλισεων αμαξωματος που χρησιμοποιει ενα μοναδικο συστημα 48V. Οπως ειναι γνωστο, τα μεγαλα οχηματα με υψηλο κεντρο βαρους παρουσιαζουν ταση για αυξημενες κλισεις. Το συστημα αυτο εξουδετερωνει αμεσα τις τασεις εγκαρσιων κλισεων στις στροφες και διασφαλιζει τη μεγιστη επαφη των ελαστικων με το οδοστρωμα, ωστε να επιτυγχανεται κορυφαια ευσταθεια, οδηγικη ανεση και εξαιρετικη συμπεριφορα.


Το προσαρμοζομενο και ενεργο συστημα της Bentley παρεχει μεταβλητο ελεγχο κλισεων αμαξωματος, για δυναμικη συμπεριφορα της Bentayga χωρις συμβιβασμους στην ανεση των επιβατων, σε ολες τις συνθηκες. Η πρωτοποριακη χρηση ενος συστηματος 48V – το οποιο στην Bentayga Diesel χρησιμοποιει ενα νεο συστημα μπαταριας ιοντων λιθιου με ακομα μεγαλυτερα αποθεματα ισχυος – εχει σαν αποτελεσμα μια αθορυβη, αμεση αποκριση σε ολες τις οδικες επιφανειες.

Η Bentayga διαθετει επισης Electric Power-Assisted Steering (EPAS). Αυτο το συστημα βελτιωνει την πληροφορηση του οδηγου, παρεχοντας ταυτοχρονα ελαχιστοποιηση των αντιδρασεων του συστηματος διευθυνσης εντος και εκτος δρομου. Το EPAS εχει μεταβλητο λογο υποπολλαπλασιασμου, που επιτρεπει ανετους και γρηγορους ελιγμους διευθυνσης στις χαμηλες ταχυτητες και πιο ομαλη αποκριση για αριστη ευσταθεια στις υψηλες ταχυτητες.

Η Bentayga Diesel προσφερει κορυφαια οδηγικη ανεση, αισθηση διευθυνσης και οδικη συμπεριφορα με τη συμβολη ενος πολυ προηγμενου πλαισιου και του συστηματος ελεγχου ευσταθειας Electronic Stability Control (ESC). Εκτος απο το εξελιγμενο Traction Control (TCS), πολλαπλων προγραμματων λειτουργιας, η Bentayga περιλαμβανει επισης Hill Descent Control (Συστημα Ελεγχου Καθοδου).

Το Hill Descent Control ρυθμιζει αυτοματα την ταχυτητα του οχηματος σε αποτομες κατηφορες, ωστε ο οδηγος να ειναι πληρως συγκεντρωμενες στο τιμονι και στα εμποδια που θα συναντησει στο δρομο του. Μπορει να ρυθμιστει σε ταχυτητες μεταξυ 2 και 30 km/h (σε εμπροσθια πορεια και οπισθοπορεια) και λειτουργει σε κλισεις πανω απο 5%.

Οπως ολες οι Bentley, η Bentayga Diesel εφοδιαζεται με αεραναρτηση πολλαπλων προγραμματων λειτουργιας. Ο οδηγος μπορει να επιλεξει μεταξυ τεσσαρων διαφορετικων προγραμματων: High 2, High 1, Normal και Low. Το High 2, για παραδειγμα, μπορει να επιλεγεται μηχανικα σε περιπτωσεις δυσκολων off-road συνθηκων. Οι πελατες μπορουν επισης να χαμηλωσουν την πισω αναρτηση μεσω ενος διακοπτη στο χωρο αποσκευων για να διευκολυνουν ειτε τη φορτωση η τη συνδεση ενος τρεϊλερ.


Καινοτομα χαρακτηριστικα και προηγμενες τεχνολογιες

Μια σειρα προηγμενων συστηματων υποστηριξης οδηγου, λειτουργιων ενημερωσης και ψυχαγωγιας που αυξανουν τα επιπεδα ασφαλειας, ανεσης και πρακτικοτητας, κανουν τη Bentayga Diesel ενα καινοτομο, προηγμενο σε συνδεσιμοτητα, πολυτελες SUV.


Προσφερει το μεγαλυτερο ευρος ρυθμισεων εντος και εκτος δρομου απο οποιοδηποτε μοντελο μεσω του Drive Dynamics Mode της Bentley καθως και προαιρετικα σεταρισματα εκτος δρομου (Off-Road Settings). Ο οδηγος μπορει να επιλεξει μεσω ενος διακοπτη το τελειο δυναμικο σεταρισμα απο οκτω προγραμματα, βασει των συνθηκων του δρομου. Αυτη την ευελιξια συμπληρωνουν τα συστηματα Bentley Dynamic Ride (ηλεκτρικος 48V ενεργος ελεγχος  κλισεων αμαξωματος) και Electric Power-Assisted Steering (EPAS).

Τα Responsive Off-Road Settings επιτρεπουν στον οδηγο να επιλεγει το καταλληλο σεταρισμα για μια ευρεια γκαμα συνθηκων εκτος δρομου, ενω το Driver Information Panel προβαλλει πληροφοριες για την διαμηκη και εγκαρσια κλιση, την αρθρωση των τροχων, τη γωνια διευθυνσης, τον προσανατολισμο (πυξιδα) και το υψομετρο.

Με το Adaptive Cruise Control (ACC) που περιλαμβανει Stop & Go, Predictive ACC και Traffic Assist, ο οδηγος μπορει να διατηρει μια προκαθορισμενη αποσταση απο το προπορευομενο οχημα. Το Predictive ACC χρησιμοποιει τα δεδομενα πλοηγησης, αισθητηρες και καμερες για να προβλεψει τις προσεχεις στροφες, ορια πολεων και αλλαγες οριου ταχυτητας και στη συνεχεια προσαρμοζει αναλογα  την ταχυτητα του οχηματος, βελτιωνοντας τοσο την ανεση οσο και την καταναλωση.


Για την εντος πολης οδηγηση, το μοντελο διαθετει αρκετα συστηματα υποστηριξης για τον οδηγο της Bentayga Diesel, οπως: το Traffic Sign Recognition, που ανιχνευει τα σηματα οδικης κυκλοφοριας και εμφανιζει πληροφοριες στον οδηγο, το Rear Crossing Traffic Warning, που χρησιμοποιει τεχνολογια ρανταρ για την ανιχνευση διερχομενης κυκλοφοριας κατα την εξοδο με οπισθεν απο χωρο σταθμευσης, αλλα και το Top View, ενα συστημα που χρησιμοποιει τεσσερις καμερες για την προβολη μιας συνολικης εικονας περιμετρικα του οχηματος. Ολα αυτα συνδυαζονται για τη βελτιωση της καθημερινης χρηστικοτητας.

 Επισης διατιθεται Park Assist – ενα συστημα που ανιχνευει καταλληλους χωρους σταθμευσης (παραλληλους και καθετους)  πριν ενεργοποιηθει το αυτονομο συστημα διευθυνσης για την υποστηριξη των ελιγμων διευθυνσης ακομα και σε στενους, δυσκολους χωρους.

Το καινοτομο συστημα Electronic Night Vision χρησιμοποιει τεχνολογια υπερυθρων για την αναγνωριση πιθανων εμποδιων στο δρομο μπροστα, ενω το Head-Up Display μειωνει τη διασπαση προσοχης του οδηγου και αυξανει την ασφαλεια.

Το συστημα ενημερωσης και ψυχαγωγιας με οθονη αφης 8 ιντσων της Bentayga διαθετει κορυφαια τεχνολογια πλοηγησης, σκληρο δισκο 60GB και επιλογη απο 30 γλωσσες.

Οι πισω επιβατες απολαμβανουν τα πλεονεκτηματα του Bentley Entertainment Tablet – μιας αφαιρουμενης συσκευης 10.2” Android με 4G, WiFi και Bluetooth για ανετη συνδεσιμοτητα υψηλης ταχυτητας εν κινησει.

Τελος, οι πελατες μπορουν να επιλεξουν απο τρια διαφορετικα ηχοσυστηματα για τη Bentayga Diesel: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio και Naim for Bentley για Premium ηχο. Το τελευταιο ειναι το ισχυροτερο συστημα στην κατηγορια, με  1.950 watts, ενα δικτυο 18 ηχειων και super-tweeters για μια απαραμιλλη ηχητικη εμπειρια.

Οι παραδοσεις του μοντελου στους πελατες, θα ξεκινησουν στην Ευρωπη στις αρχες της επομενης χρονιας, ενω λανσαρισμα στις αγορες της Ρωσιας, Ν. Αφρικης, Αυστραλιας, Ν. Ζηλανδιας και Ταϊβαν προγραμματιζεται μεσα στο 2017.

Για να γνωρισετε καλυτερα τη Bentayga, επισκεφθειτε τον ιστοτοπο www.bentleyconfigurator.com

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!