Η Alfa Romeo έγινε 107 ετών!


Με πληθος πρωτοτυπων εκδηλωσεων, αγωνων & συναντησεων μελων, γιορτασε φετος η Alfa Romeo τα 107 χρονια λειτουργιας της. Το επικεντρο των εκδηλωσεων ηταν το Ιστορικο Μουσειο της μαρκας \”La macchina del tempo\” στο Μιλανο, το οποιο ανοιξε τις πυλες του για πρωτη φορα το 1976 και επαναλειτουργει πλεον ανακαινισμενο απο το 2015. Παραλληλα, με αφορμη την 170η επετειο η Alfa Romeo ετοιμασε ενα ξεχωριστο video – ενα ταξιδι στον χρονο – με μερικα απο τα θρυλικα αυτοκινητα της ιστοριας της, απο την ιστορικη 24-HP μεχρι τη Stelvio.

Το Σαββατο και την Κυριακη 24 και 25 Ιουνιου, οι θαυμαστες της μαρκας επισκεφτηκαν το Ιστορικο Μουσειο για να γιορτασουν ολοι μαζι τα 107α γενεθλια της. Δεν επροκειτο απλα για εκδηλωσεις, αλλα για ιδιαιτερες συναντησεις οπου επικρατησε η δημιουργικοτητα, ο κοινος ενθουσιασμος και η βαθια εκτιμηση για τη μοναδικη ιστορικη κληρονομια της Alfa Romeo.

Το προγραμμα περιλαμβανε δρωμενα με τη συμμετοχη σχεδιαστων απο το Style Centre της Alfa Romeo, που ενεπνευσαν τους νεους δημιουργους με τις \”live\” δημιουργιες τους, καθως και ενα συνεδριο για την Alfa Romeo 164, που φετος κλεινει τα 30 χρονια. Το μοντελο αυτο ειχε την τιμητικη του σε ειδικη \”παρελαση\” των ιστορικων μοντελων στην εσωτερικη πιστα του μουσειου. Η συγκεκριμενη εκδηλωση διοργανωθηκε απο την FCA Heritage, την ειδικη οργανωση που εχει δημιουργηθει με σκοπο τη διατηρηση και την προωθηση της κληρονομιας της μαρκας. Επιπλεον, μικροι και μεγαλοι διασκεδασαν στην ειδικα διαμορφωμενη πιστα \”Alfa Romeo Slot Grand Prix\”, οπου δοκιμασαν τις ικανοτητες τους σε αγωνες με τηλεχειριζομενα μοντελα, ολα φυσικα, Alfa Romeo.

Ακομα, στο πλαισιο των εορτασμων, την Παρασκευη 23 Ιουνιου, μια μερα πριν απο τα γενεθλια της Alfa Romeo, 60 ιδιοκτητες της 4C ξεναγηθηκαν στις εγκαταστασεις του εργοστασιου της μαρκας στη Modena, και την επομενη μερα απολαυσαν στο επακρο τις δυνατοτητες της πιο σπορ Alfa Romeo, στην πιστα του Varano de\’ Melegari.  Τελος, μελη των ιταλικων ιστορικων club Alfa Romeo συγκεντρωθηκαν σε μια μεγαλειωδη συναντηση με τα αυτοκινητα τους στην πιστα της Vallelunga.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!