Η Alfa Romeo πάει με… κοσμήματα στο Mille Miglia

Ειναι ο διασημοτερος αγωνας ολων των εποχων. Το ονομα του, φερνει στις μνημες θρυλικες εποχες. Ο λογος για το Mille Miglia, η 37η αναβιωση του οποιου, θα πραγματοποιηθει φετος απο τις 15, εως τις 18 Μαϊου. Το ενδιαφερον αναμενεται να συγκεντρωσει η Alfa Romeo η οποια θα ειναι χορηγος της διοργανωσης, καθως και ο κατασκευαστης με τις περισσοτερες συμμετοχες στο φετινο αγωνα (44 αυτοκινητα).


Το Alfa Romeo Historic Museum θα στειλει τρια απο τα πιο ξεχωριστα αυτοκινητα του στον αγωνα: Την 6C 1500SS του 1928, την 1900 SS του 1956 και την 1900 Sport Spider του 1954. 


Το κοινο που θα απολαυσει τον αγωνα θα εχει την ευκαιρια να θαυμασει επισης τις νεες ειδικες εκδοσεις \”Alfa Romeo Racing\” των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio. \”Παρων\”, στην εκκινηση θα ειναι δωσει και ο Antonio Giovinazzi, οδηγος του μονοθεσιου C38 της Alfa Romeo Racing στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Formula 1.



Για ακομα μια χρονια ολα ειναι ετοιμα για την αναβιωση του 1000 Miglia, του αγωνα που ο Ezno Ferrari χαρακτηριζε ως «τον πιο ομορφο αγωνα του κοσμου». H αναβιωση του κλασσικου αγωνα θα διεξαχθει και παλι στην διαδρομη Μπρεσια – Ρωμη – Μπρεσια, με την Alfa Romeo να υποστηριζει την διοργανωση και αυτη τη χρονια. Η ιταλικη μαρκα εχει το ρεκορ νικων στην κλασσικη διοργανωση με συνολικα 11 πρωτες θεσεις απο το 1927 εως το 1957. Εκτος απο τη χορηγικη υποστηριξη, η Alfa Romeo, θα εκπροσωπηθει απο 44 αυτοκινητα που θα συμμετεχουν στον αγωνα, μερικα εκ των οποιων ανηκουν στη συλλογη της FCA Heritage, του οργανισμου που σαν αποστολη εχει την αναδειξη της κληρονομιας των ιταλικων μαρκων του ομιλου. 


Τα συγκεκριμενα αυτοκινητα συνηθως βρισκονται και συντηρουνται στο ξεχωριστο μουσειο της μαρκας Alfa Romeo Historic Museum – The time machine, στο Αρεζε, ενω τα κλασσικα αυτοκινητα θα συνοδευσει ενας στολος απο 30 συνολικα Giulia και Stelvio. Μεταξυ τους θα υπαρχουν και οι συλλεκτικες εκδοσεις \”Alfa Romeo Racing\” των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, ενω στην αφετηρια του 1000 Miglia, ο  Antonio Giovinazzi, οδηγος της ομαδας \”Alfa Romeo Racing\” θα οδηγει μια Giulia βαμμενη σε ειδικα για την περισταση χρωματα.

Η παρουσια τριων εξαιρετικης ιστορικης αξιας αυτοκινητων, 6C 1500SS του 1928, 1900 SS του 1956 και 1900 Sport Spider του 1954, θα αποτελεσει μια ακομα εκφραση του αρρηκτου δεσμου της μαρκας με το χωρο των αγωνων, η οποια σημερα εκφραζεται με την παρουσια της Alfa Romeo στην Formula 1. Ο Antonia Giovinazzi και οι Alfa Romeo Giulia – Stelvio Quadrifoglio θα τραβηξουν τα βλεμματα, με τον Ιταλο οδηγο να οδηγει τη Giulia στην πρωτη ειδικη.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!