Η Bentayga Hybrid, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης


Το 2019, η Bentley εκλεισε 100 χρονια παρουσιας στο χωρο των κατασκευαστων της αυτοκινησης, ενα elite club με ελαχιστα \”μελη\”. Η Bentley, ακολουθωντας τα σημεια των καιρων και θελοντας να μπει και αυτη με τη σειρα της σε ενα ενεργειακα βιωσιμο μελλον για την ιδια και το χωρο της στην αυτοκινηση, εκανε το πρωτο της βημα, ξεκινωντας με την Bentayga Hybrid, την οποια ηδη αρχισε να παραδιδει στους πελατες της.


Η εταιρεια απο το Crewe του Ηνωμενου Βασιλειου, εχει εδω και πολλα χρονια εδραιωθει στην αγορα των πολυτελων αυτοκινητων, με την Bentayga να κανει το ντεμπουτο της πριν μερικα χρονια, βαζοντας την και στο χωρο των πολυτελων SUV. Οντας πρωτοπορος στην αλλαγη και σε μια νεα εποχη για την ιδια την εταιρεια, ειναι η Bentley που εχει την \”τιμιτικη\”, να βαλει ως πρωτο μοντελο την εταιρεια σε ενα ακομη νεο χωρο, αυτο των πολυτελων υβριδικων SUV, με βαση τα πλανα της εταιρειας για ενα ενεργειακα βιωσιμο μελλον.


Ειδικοτερα, η Bentley, εστιαζει τη προσοχη της στην νεα εποχη της ηλεκτροκινησης, με τα πλανα της να περιλαμβανουν μια αμοιγως ηλεκτρικη η υβριδικη εκδοση σε καθε μοντελο της γκαμας της εως το 2023 και με την πρωτη πληρως ηλεκτρικη Bentley να αναμενεται μεχρι και το 2025. Σε αυτη τη νεα σελιδα της ιστοριας της στον επομενο αιωνα της, η Bentley διατηρει ανεγγιχτο το χαρακτηρα της, με τα κορυφαιας ποιοτητας υλικα, τη ποιοτητα συναρμογης των αυτοκινητων της και το διαχρονικο βρετανικο τους σχεδιασμο και φινετσα. Classy never goes out of fashion εξαλλου, οπως λενε και οι βρετανοι. Το βρετανικο υπερπολυτελες SUV, ειναι μαλιστα το πιο εξατομικευσιμο plug-in hybrid αυτοκινητο στο κοσμο, με τη βασικη παλετα χρωματων του, για παραδειγμα, να αποτελειται απο 64 χρωματα. Και φυσικα, οντας Bentley, σχεδον καθε επιθυμια του εκαστοτε πελατη, ειναι πραγματοποιησιμη.



Το μηχανικο της συνολο αποτελειται απο εναν υπερτροφοδοτουμενο V6 κινητηρα βενζινης, καθως και εναν ηλεκτροκινητηρα, με αποδοση 340 και 128 ιππους αντιστοιχα, ενω η ροπη ειναι 450 και 350 Nm αντιστοιχα. Στο sprint απο τα 0 στα 100, παρερχονται μολις 5.5 δευτερολεπτα, ενω η τελικη της ταχυτητα αγγιζει τα 255 χιλιομετρα / ωρα.


Η Bentayga Hybrid εχει 3 προγραμματα οδηγησης, EV Drive, Hybrid και Hold. Στη λειτουργια EV Drive, κινειται αμοιγως με τον ηλεκτροκινητηρα της, για μια αποσταση 51 χιλιομετρων (και ενω χρειαζεται μολις 2.5 ωρες για τη πληρη φορτιση της μπαταριας απο μια απλη πριζα). Στη λειτουργια Hybrid, το αυτοκινητο χρησιμοποιει, οπως μπορειτε να δειτε και στο βιντεο που ακολουθει, πληροφοριες για τη διαδρομη, απο το συστημα πλοηγησης του, για να προσαρμοσει σε πραγματικο χρονο με το καλυτερο δυνατο τροπο τη κατανομη της κινησης μεταξυ του κινητηρα και του ηλεκτροκινητηρα της. Στη λειτουργια Hold, κινειται με τον ηλεκτροκινητηρα, διατηρωντας τη φορτιση της μπαταριας της.


Η συνολικη της αυτονομια ανερχεται στα 747 χιλιομετρα, με μεση καταναλωση 3.5 λιτρα / 100 χιλιομετρα και εκπομπες ρυπων στα 79gr / χιλιομετρο.



Η τιμη της νεας Bentayga Hybrid στην Ελλαδα, ανερχεται στα 207.300 €.

Η υβριδικη εποχη στην υπερπολυτελη μετακινηση, μολις ξεκινησε, με την Bentayga Hybrid !


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!