Η BMW παραχώρησε δύο i3 στην ομάδα διαχείρισης του λεωφορείου χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Η BMW i υποστηριζει το CityMobil2, του Ευρωπαϊκου προγραμματος αυτοματοποιημενων ηλεκτρικων λεωφορειων στα Τρικαλα. 
 
Το Ευρωπαϊκο προγραμμα CityMobil2 (Cities Demonstrating Cybernetic Mobility) ξεκινησε τη λειτουργια του στα Τρικαλα Θεσσαλιας τον περασμενο Νοεμβριο προκαλωντας εντονο ενδιαφερον για το μελλον της παγκοσμιας αυτοματοποιημενης οδηγησης. Το πιλοτικο προγραμμα εφαρμοζεται απο το Δημο Τρικκαιων σε συνεργασια με τη δημοτικη επιχειρηση e-Trikala A.E. και το Ερευνητικο Πανεπιστημιακο Ινστιτουτο Συστηματων Επικοινωνιων και Υπολογιστων (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και εξεταζει τη διερευνηση των δυνατοτητων κυκλοφοριας οχηματων χωρις οδηγο σε μεγαλα αστικα κεντρα, ωστε να μειωθουν οι εκπομπες ρυπων, τα τροχαια ατυχηματα και να ενισχυθει η ιδεα της βιωσιμης μετακινησης.


Το αυτοματοποιημενα ηλεκτρικα λεωφορεια εκτελουν μια κυκλικη διαδρομη συνολικης αποστασης 2,4 χλμ. στο κεντρο της πολης. Κινουνται εντελως αυτονομα με ταχυτητα που αγγιζει τα 25 χλμ. / ωρα. Κατα τη διαρκεια της διαδρομης πραγματοποιουν συγκεκριμενες στασεις για την επιβιβαση – αποβιβαση επιβατων ακριβως οπως και ενα συμβατικο Μεσο Μαζικης Μεταφορας. Ο χειρισμος τους πραγματοποιειται απο αποσταση, απο εξειδικευμενους χειριστες, οι οποιοι βρισκονται σε ειδικα διαμορφωμενο κεντρο ελεγχου. Περαν ομως της καινοτομιας της αυτονομης κινησης τους, τα λεωφορεια του CityMobil2 ειναι φιλικα προς το περιβαλλον, μην εκπεμποντας ρυπους καθως χρησιμοποιουν τεχνολογια ηλεκτροκινησης.

Η BMW i αποτελωντας συνωνυμο της ηλεκτροκινησης και των προηγμενων τεχνολογικων εφαρμογων, υποστηριζει ενεργα το Ευρωπαϊκο Προγραμμα CityMobil2 αναγνωριζοντας το κοινο πεδιο δρασης και τη σημαντικοτητα του εγχειρηματος.

Στο πλαισιο αυτης της συνεργασιας και μεταξυ αλλων παροχων, δυο BMW i3 εχουν παραχωρηθει στην ομαδα διαχειρισης του CityMobil2 ως οχηματα υποστηριξης του στολου των ηλεκτρικων αυτοματοποιημενων λεωφορειων.

Η επισημη εναρξη του πιλοτικου προγραμματος CityMobil2 πραγματοποιηθηκε στις 10 Νοεμβριου στην πολη των Τρικαλων με συνεντευξη Τυπου που παραχωρησε ο Δημος Τρικκαιων. Στη συνεχεια πραγματοποιηθηκε ειδικη ημεριδα στην οποια παρατεθηκαν οι λεπτομερειες του προγραμματος απο τους αρμοδιους φορεις και παρευρεθηκαν σε αυτην εκπροσωποι διαφορων δημοσιων και ιδιωτικων φορεων.

H BMW i θελοντας να ενισχυσει περαιτερω την ιδεα της βιωσιμης μετακινησης που υλοποιει το προγραμμα CityMobil2, διεθεσε στολο ηλεκτρικων BMW i3 τα οποια χρησιμοποιηθηκαν για τις αναγκες μετακινησης των επισημων προσκεκλημενων εντος της πολης των Τρικαλων.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!