Η BMW Σειρά 8 Coupe είναι η πεμπτουσία των μελλοντικών σπορ αυτοκινήτων


Τη σκηνη του φετινου Concorso d’Eleganza Villa d’Este, επελεξε το BMW Group για να αποκαλυψει τη BMW Concept 8 Series που ενσαρκωνει την ουσια μιας συγχρονης BMW coupe μεσα απο μια συναρπαστικη σχεδιαστικη μελετη. Με το νεο πρωτοτυπο, η BMW δινει μια πρωτη γευση απο το προσεχες μοντελο – τη νεα BMW Σειρα 8 Coupe, που θα λανσαριστει το 2018 στο πλαισιο της μεγαλυτερης προϊοντικης επιθεσης στην ιστορια της εταιρειας. Η στρατηγικη NUMBER ONE > NEXT εχει θεσει ως στοχο για το BMW Group μια σημαντικη αυξηση πωλησεων και εσοδων στην πολυτελη κατηγορια και η BMW Σειρα 8 Coupe παιζει σημαντικο ρολο. «Ο αριθμος 8 ηταν ανεκαθεν η ‘αιχμη’ των σπορ επιδοσεων και της αποκλειστικοτητας στη BMW», εξηγει ο Προεδρος του Δ.Σ. της BMW AG, Harald Krüger. «Η προσεχης BMW Σειρα 8 Coupe θα αποδειξει οτι δυναμικες επιδοσεις και συγχρονη πολυτελεια μπορουν να συνυπαρχουν αρμονικα. Θα ειναι το επομενο μοντελο στην επεκταση της γκαμας πολυτελων οχηματων και θα ανεβασει τον πηχη για τα coupe, ενω θα μπορεσουμε να διεκδικησουμε ακομα πιο σθεναρα την πρωτοκαθεδρια στην πολυτελη κατηγορια».

Η BMW Concept 8 Series δινει μια εικονα απο αυτα που θα ακολουθησουν. «Η BMW Concept 8 Series ειναι η δικη μας προταση για ενα καθαροαιμο εργαλειο υψηλων επιδοσεων», σχολιαζει ο Adrian van Hooydonk, Ανωτερος Αντιπροεδρος Σχεδιασης του BMW Group. «Ειναι ενα πολυτελες σπορ αυτοκινητο που ενσωματωνει ασυμβιβαστη δυναμικη και συγχρονη πολυτελεια οπως κανενα αλλο. Για μενα, ειναι ενα δημιουργημα γνησιας αυτοκινητιστικης γοητειας».

Στο εξωτερικο συνδυαζονται στοιχεια του παρελθοντος και του μελλοντος. Η BMW Concept 8 Series ειναι αμεσα αναγνωρισιμη σαν BMW, αλλα λανσαρει και νεες σχεδιαστικες ιδεες και τεχνικες διαμορφωσης. «Η σχεδιαση της BMW Concept 8 Series αποτελει μια φρεσκια εκδοχη των στιλιστικων στοιχειων BMW», προσθετει ο van Hooydonk. «Επισης αποτυπωνει μια νεα προσεγγιση στη χρηση φορμων που αντανακλαται εντονα στις επιφανειες του αυτοκινητου. Καποιες ζωηρες γραμμες τονιζουν τις καθαρες επιφανειες, ενω οι ξεχωριστοι ‘ογκοι’ του αυτοκινητου ειναι εντονα αναγλυφοι. Ολα αυτα τα στοιχεια μαζι συνθετουν μια δυναμικη προσωπικοτητα καθως δημιουργουν ενα μοντελο με στυλ και αποψη. Με λιγα λογια, ειναι ενα αυτοκινητο φτιαγμενο για τον οδηγο.


Τα πλευρα: πλουσιες επιφανειες σε σπορ αναλογιες

Η σιλουετα της BMW Concept 8 Series εκτεινεται χαμηλα και δυναμικα πανω απο το δρομο. Το μακρυ καπο αλληλοεπιδρα με την κομψη γραμμη οροφης χαριζοντας μια δυναμικη γοητεια στα πλευρα του αυτοκινητου, ενω η εντυπωσιακη ανοδικη κλιση του πισω ακρου δημιουργει μια ζωηρη καταληξη και προσθετει μια σπορ νοτα.

Μεσα στο περιγραμμα του αυτοκινητου, η καθαρη και ταυτοχρονα εντυπωσιακη διαταξη των επιφανειων και φορμων γοητευει και πετυχαινει μια ζωηρη μοντερνα εμφανιση. Οι εντονες γραμμες που εκτεινονται πανω απο τους αναγλυφους ‘ογκους’ αποτελουν μια οπτικη υποσχεση δυναμικης οδηγικης εμπειριας.

Παρατηρωντας τις λεπτομερειες, ανακαλυπτουμε δυο εντονες χαρακτηριστικες γραμμες που χωριζουν τις επιφανειες οι οποιες μοιαζουν να εχουν διαμορφωθει απο τον αερα που περνα απο τα Air Breathers. Πιο πισω, το βλεμμα οδηγειται στις προτεταμενες επιφανειες πανω απο τους πισω τροχους. Τα πλευρα ειναι ενα νεο στοιχειο οπου φαινεται η τεχνογνωσια της BMW στη σχεδιαση επιφανειων. Εντυπωσιακες γραμμες και καμπυλες τονιζουν το αθλητικο περιγραμμα της BMW Concept 8 Series. Η αποκλειστικη εξωτερικη αποχρωση Barcelona Grey Liquid – γκρι μπλε με εντονα ιριδιζουσες χρωστικες ουσιες – αναδεικνυει στο επακρο τις επιφανειες. Μεγαλες ζαντες αλουμινιου (21-ιντσων) με σπορ και αποκλειστικη πολυακτινη σχεδιαση και αεροδυναμικα στοιχεια, δημιουργουν οπτικο βαθος και επισφραγιζουν την ακαταμαχητη εμφανιση του αυτοκινητου σε προφιλ οψη.

Εμπρος οψη: σπορ, χαμηλωμενη και εντυπωσιακη

Μια μεγαλη μασκα, λεπτοι διπλοι προβολεις και μεγαλοι αεραγωγοι δημιουργουν μια εντυπωσιακη, σπορ εικονα μπροστα. Η κλασικη ‘φορμα’ BMW εδω εχει μια φρεσκια ερμηνεια, αποτυπωνοντας τη σχεδιαστικη γλωσσα της εταιρειας προς μια διαφορετικη κατευθυνση. Για παραδειγμα, τα δυο εκτεταμενα ‘νεφρα’ ειναι τοποθετημενα πολυ χαμηλα. Αντλωντας εμπνευση απο τις BMW coupe του παρελθοντος, τα ‘νεφρα’ ενωνονται απο ενα συνεχες πλαισιο για τη δημιουργια ενος ενιαιου μεγαλου στοιχειου. Η μασκα φαρδαινει καθως εκτεινεται προς τα κατω, τονιζοντας το δυναμικο χαρακτηρα της BMW Concept 8 Series. Μαζι με τους πολυ λεπτους προβολεις λεϊζερ και τη εξαγωνικη εκδοχη των ‘διπλων στρογγυλων’ φωτων εντεινει την αισθηση οτι το εμπρος τμημα ‘εστιαζει στο δρομο’. Οι μεγαλοι αεραγωγοι στην εμπρος ποδια τονιζουν το φαρδυ, σπορ στησιμο και υποσχονται μια γνησια, δυναμικη εμπειρια στο δρομο. Το στοιχειο απο ανθρακονηματα αναμεσα τους υπογραμμιζει το σπορ και υψηλων επιδοσεων χαρακτηρα του αυτοκινητου.

Πισω οψη: τολμηρη και μοντερνα

Εντυπωσιακο ειναι και το πισω τμημα της BMW Concept 8 Series, με εντονες αναγλυφες επιφανειες που επιτεινουν την αισθηση του πλατους. Το πισω τμημα οριζεται απο την αλληλεπιδραση μεταξυ ‘ογκων’ και γραμμων, που εκτεινονται απο τα πλευρα και διαμορφωνουν την πισω οψη του αυτοκινητου. Οι επιβλητικοι θολοι των τροχων υποδηλωνουν το δυναμικο του ταλεντο και παραπεμπουν στην πισω κινηση (RWD). Ο κλωβος επιβατων που χαμηλωνει προς τα πισω και το φαρδυ μετατροχιο αναδεικνυουν ακομα περισσοτερο το πισω τμημα.

Τα λεπτα, τραβηγμενα προς τα εξω πισω φωτα εκτεινονται στις πλευρες του αυτοκινητου και δημιουργουν μια συνδεση μεταξυ των πισω και πλαϊνων τμηματων. Τα φωτα εχουν τη μορφη λεπιδων σχηματος L που εξεχουν απο το αμαξωμα. Αυτα τονιζουν το πλατος του αυτοκινητου και το στιβαρο του στησιμο στο δρομο, ενω το πιο λεπτο σχημα τους χαριζει στο πισω τμημα μια πολυ σπορ εμφανιση και μοντερνα αισθηση.

Ο σκουρος διαχυτης απο ανθρακονηματα στο κατω τμημα της πισω ποδιας συνεισφερει στην σπορ αισθηση χαμηλου βαρους. Μεγαλες, τραπεζοειδεις αποληξεις εξαγωγης πλαισιωνουν το πισω τμημα και παραπεμπουν σε μια δυναμικη οδηγικη εμπειρια.

Το εσωτερικο: πλουσιο μιγμα δυναμικης και πολυτελειας.

Το εσωτερικο εστιαζει στα απαραιτητα: στο εργο της οδηγησης. Παιρνοντας θεση πισω απο το τιμονι, ο οδηγος, νιωθει οτι βρισκεται στο cockpit ενος γνησιου, σπορ αυτοκινητου. Οι επιφανειες και οι γραμμες εστιαζουν προ τα εμπρος και υπογραμμιζουν τη δυναμικη οδηγικη εμπειρια. Η ταξινομηση των λειτουργιων σε Κεντρα Ελεγχου, οπως στο κεντρο του ταμπλο, στην κεντρικη κονσολα και στις πορτες, χαριζουν στο εσωτερικο μια αριστα δομημενη εικονα.

Αναμεσα στα σχεδιαστικα στοιχεια που ξεχωριζουν ειναι η ρεουσα μεταβαση απο τον πινακα οργανων στις πορτες και η σπορ αισθηση του εσωτερικου. Αυτη η εντυπωση μεγεθυνεται απο την ομαλη συνδεση μεταξυ της κεντρικης κονσολας και του ταμπλο οργανων που μαζι δημιουργουν τον πυρηνα του εσωτερικου. Η ψηλη κεντρικη κονσολα και το χαμηλο ταμπλο προσδιδουν μεγαλυτερη εμφαση στην ανεση και σπορ αισθηση του χωρου.

Το εσωτερικο της BMW Concept 8 Series συνδυαζει συναισθημα και τεχνολογια με δυναμικη αισθηση και πολυτελεια. Η εμφανιση του εκφραζει εναν εξαιρετικα σπορ χαρακτηρα, ενω τα ποιοτικα υλικα αποπνεουν αποκλειστικοτητα και φινετσα. Για παραδειγμα, ολα τα σημεια επαφης του οδηγου με το αυτοκινητο ξεχειλιζουν απο σπορ αισθηση. Τα αποκλειστικα καθισματα ειναι λεπτα, ενω ο σκελετος απο ανθρακονηματα και το υψηλης ποιοτητας δερμα τα κανουν μοναδικα. Το τιμονι ακολουθει την ιδια σχεδιαστικη γραμμη, με τις αλουμινενιες ακτινες γυαλισμενες στο χερι, να δειχνουν προς τα εμπρος σαν βελη, και τα κοκκινα ανοδιωμενα χειριστηρια αλλαγων (shift paddles) να παραπεμπουν σε αγωνες. Η αντιθεση αλουμινιου και σκουρου δερματος στις επιφανειες αφης τονιζει αυτη την πολυτελη αισθηση σπορτιφ στυλ σε διαφορες λεπτομερειες.


Δερμα Merino σε Dark Brown και Fjord White διαμορφωνει ενα περιβαλλον υψηλου κυρους. Ενθετα απο ανθρακονηματα και αλουμινιο γυαλισμενο στο χερι δημιουργουν σκοπιμες αντιθεσεις και αποπνεουν μια σπορ και τεχνικη αισθηση. Επιπλεον, ο επιλογεας σχεσεων και το iDrive Controller απο κρυσταλλο Swarovski με φιμε εμφανιση χαλαζια αποτελουν μοντερνες στιλιστικες πινελιες για το εσωτερικο.

Γευση απο το μελλον

Η BMW Concept 8 Series δινει μια πρωτη γευση απο ενα παρεμφερες μοντελο που η BMW θα λανσαρει την επομενη χρονια. Η BMW Σειρα 8 Coupe θα βασιστει στην επιτυχημενη παραδοση της εταιρειας στα πολυτελη σπορ αυτοκινητα και θα πλαισιωσει σαν ενα γνησιο dream car την υπαρχουσα πολυτελη γκαμα. Η BMW Σειρα 8 Coupe θα συνδυαζει δυναμικες επιδοσεις και συγχρονη πολυτελεια και θα ανεβασει τον πηχη στην κατηγορια των πολυτελων coupe.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!