Η Citroen και η DS ανακοίνωσαν τις καταναλώσεις, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης

Οι Euro 6 κινητηρες πετρελαιου BlueHDi επιτυγχανουν εξαιρετικα επιπεδα χαμηλης καταναλωσης. 

Τα αποτελεσματα προερχονται απο μια διαδικασια που εξελιξαν δυο ανεξαρτητοι μη κυβερνητικοι οργανισμοι, το Ινστιτουτο “Transport & Environment (T&E)” και τον Περιβαλλοντικο Συνδεσμο “France Nature Environment (FNE)”  και πιστοποιουνται απο τη διεθνη εταιρια επιθεωρησης και πιστοποιησης “Bureau Veritas”. Το πρωτοκολλο αυτο, διασφαλιζει στους πελατες της Citroen και της DS Automobiles  τις μετρησεις καταναλωσης σε πραγματικες συνθηκες, απο ανεξαρτητους μη κερδοσκοπικους φορεις.  

Η διαδικασια περιλαμβανει μετρησεις σε δημοσιους δρομους στην ευρυτερη περιοχη του Παρισιου (25,5 χλμ αστικης διαδρομης, 39,7 χλμ υπεραστικης και 31,1 χλμ σε αυτοκινητοδρομο) υπο πραγματικες συνθηκες οδηγησης, με επιβατες και αποσκευες, σε ανωφερειες και κατωφερειες, καθως και με τη χρηση συστηματος κλιματισμου. Βασισμενες στο προγραμμα που προβλεπει ο Ευρωπαϊκος Κυκλος “RDE (Real Driving Emissions)”, οι μετρησεις της καταναλωσης πραγματοποιουνται με φορητα συστηματα μετρησης των εκπομπων (PEMS) που εγκαθιστανται σε καθε οχημα. Η “Bureau Veritas”, διασφαλιζει τις προδιαγραφες μετρησης βασει του πρωτοκολλου, οσο και την ακριβεια και την αξιοπιστια των αποτελεσματων.

Οι αρχικες μετρησεις συγκριθηκαν με εκεινες που εγιναν απο πελατες και αποδειχθηκε πως η διαδικασια μετρησης του “Transport & Environment” ανταποκρινεται στο οδηγικο στυλ ενος τυπικου οδηγου. 

Τα  μοντελα δοκιμης ηταν το Citroen C4 Grand Picasso 1.6 BlueHDi 120HP S&S BVM6 Exclusive και το DS 3 1.6 BlueHDi 120HP S&S BVM6 So Chic και τα αποτελεσματα των μετρησεων ηταν: 


C4 Grand Picasso 1.6 BlueHDi 
120HP S&S BVM6 Exclusive

Μετρηση καταναλωσης βασει 
του πρωτοκολλου (λιτρα/100 χλμ) 
5,6

Μετρηση καταναλωσης απο 
πελατες (λιτρα/100 χλμ) 
5,5 / 5,7


DS 3  1.6 BlueHDi 120HP 
S&S BVM6 So Chic
Μετρηση καταναλωσης βασει 
του πρωτοκολλου (λιτρα/100 χλμ) 
4,9
Μετρηση καταναλωσης απο 
πελατες (λιτρα/100 χλμ) 
5,1 / 5,3

Σημειωνεται οτι απο το Νοεμβριο του 2015, η Citroen και η DS Automobiles ειχαν ανακοινωσει τη σταδιακη εναρξη της δημοσιευσης μετρησεων σε πραγματικες συνθηκες, στο πλαισιο της συνεχους βελτιωσης και πληροφορησης προς τους πελατες σχετικα με την καταναλωση καυσιμου, ενω μεχρι το καλοκαιρι, θα δημοσιευθουν τα επισημα στοιχεια της καταναλωσης καυσιμων σε πραγματικες συνθηκες για τα περισσοτερα απο τα  μοντελα της Citroen και της DS Automobiles.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!