Η Fiat ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

H FCA στη Λιστα \”Α\” του Προγραμματος Κλιματικης Αλλαγης του CDP που περιλαμβανει εταιρειες – ηγετες στον αγωνα κατα της κλιματικης αλλαγης.

Μεσα απο την καταταξη του στη Λιστα \”Α\” του Προγραμματος Κλιματικης Αλλαγης 2016 του CDP, ο ομιλος FCA αναγνωριζεται για ακομα μια χρονια ως παγκοσμιος ηγετης με αφορμη τη δεσμευση του και τα αποτελεσματα που παρουσιαζει στην αντιμετωπιση της κλιματικης αλλαγης.

Καθε χρονο, χιλιαδες εταιρειες συμμετεχουν στην πρωτοβουλια του CDP, που παρεχει ανεξαρτητη αξιολογηση της προσεγγισης και των αποτελεσματων αυτων των εταιρειων στην καταπολεμηση της κλιματικης αλλαγης. Σημειωνεται πως μονο το 9% των εταιριων που συμμετεχουν στο προγραμμα κατελαβαν φετος μια θεση στη Λιστα \”Α\”. Τα αποτελεσματα αυτα δημοσιευονται στην εκθεση του CDP για την Παγκοσμια Κλιματικη Αλλαγη \”Out of the starting blocks: Tracking progress on corporate climate action\”, που καταγραφει την προσφατη προοδο των μεγαλυτερων διεθνως εισηγμενων εταιριων σε θεματα περιβαλλοντος.

Ο ομιλος FCA πιστευει οτι οι αποτελεσματικες και βιωσιμες λυσεις για την κλιματικη αλλαγη και αλλα επειγοντα περιβαλλοντικα ζητηματα, μπορουν να επιτευχθουν μονο μεσω μιας ολοκληρωμενης προσεγγισης που συνδυαζει την ατομικη με τη συλλογικη δεσμευση. Κρινεται λοιπον αναγκαια η καταρτιση μιας αποτελεσματικης στρατηγικης, την οποια θα συστησουν απο κοινου τα ενδιαφερομενα μερη, καθως και η επενδυση σε διαδικασιες και τεχνολογιες που  καθιστουν τη δεσμευση αυτη εφαρμοσιμη. Ολα αυτα τα στοιχεια εχουν κεντρικο ρολο στο μοντελο που ακολουθει η FCA σε ο,τι αφορα στην υπευθυνη λειτουργια της και εχουν αναγνωρισθει ως τετοια απο το CDP στη βαση της διαφανειας και της ευρυθμης λειτουργιας.


Τα κυριοτερα αποτελεσματα που επιτευχθηκαν το 2015 περιλαμβανουν: 

  Ηγετικη θεση στην Ευρωπη στα οχηματα φυσικου αεριου, με μεριδιο αγορας που πλησιαζει το 50%
    μειωμενο περιβαλλοντικο αποτυπωμα των βιομηχανικων μοναδων του Ομιλου παγκοσμιως, με μειωση των εκπομπων CO2 κατα  23,4% ανα παραγομενο οχημα σε συγκριση με το 2010
    εξοικονομηση 2,3 δισεκατομμυριων m3 νερου σε ολες τις μοναδες του Ομιλου παγκοσμιως
    ενταξη 225 επιχειρηματικων συνεργατων στο προγραμμα Αλυσιδας Εφοδιασμου του CDP, επεκτεινοντας την εφαρμογη των αρχων της βιωσιμοτητας και καλων πρακτικων στην εφοδιαστικη αλυσιδα.

Απο το 2012, η FCA ειναι μια απο τις λιγες εταιρειες που συμμετεχει ενεργα σε ολες τις πρωτοβουλιες του CDP (Κλιματικη Αλλαγη, Νερο, Δασος και Εφοδιαστικη Αλυσιδα).

Ο CDP ειναι ενας διεθνης, μη κερδοσκοπικος οργανισμος, ο οποιος παρεχει το μονο παγκοσμιο συστημα που εχουν στη διαθεση τους εταιριες και πολεις για τη μετρηση, αποκαλυψη, διαχειριση και ανταλλαγη σημαντικων περιβαλλοντικων πληροφοριων για τις εκπομπες διοξειδιου του ανθρακα, την καταναλωση νερου και τη διατηρηση των δασων. Ο CDP λειτουργει για λογαριασμο 827 θεσμικων επενδυτων με περιουσιακα στοιχεια υψους 100 τρισεκατομμυριων $.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!