Η Fiat Chrysler ανακαλεί 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Σε δυο ανακλησεις προχωρα η FCA, για δυο ξεχωριστα θεματα που, συνδυασμενα, αφορουν περιπου 1,3 εκατομμυρια αυτοκινητα.
Η πρωτη και μαλλον σοβαροτερη περιπτωση, αφορα 363.480 Dodge Journey του 2011-15, που στην Ευρωπη και στη χωρα μας κυκλοφορησε και ως Fiat Freemont. Τα Fiat που ανακαλουνται (της ιδιας χρονολογιας) φτανουν τις 407.520 οχηματα. 

 Εδω, η καλωδιωση του αεροσακου μπορει να φθαρει λογω τριβης με το τιμονι και, αν συμβει αυτο, θα μπορουσε να ανοιξει ο αεροσακος του οδηγου χωρις να υπαρχει (προφανης) λογος, τραυματιζοντας τον οδηγο, η οδηγωντας σε ατυχημα. Σε αλλη περιπτωση, μπορει να σταματησει να λειτουργει ο αεροσακος, να αρχισουν οι υαλοκαθαριστηρες να λειτουργουν μονοι τους, η να αναψει η προειδοποιητικη λυχνια στο ταμπλο.

Η ανακληση, θα αρχισει και για τα Fiat και για τα Dodge στα τελη Αυγουστου. Οι τεχνικοι των αντιπροσωπειων, θα ελεγξουν τα Freemont (στην περιπτωση μας) και, αν κριθει απαραιτητο, θα αντικαταστησουν την καλωδιωση του αεροσακου στο τιμονι. Σε αυτη την περιπτωση θα προσθεσουν επισης πλαστικα προστατευτικα καλυματα ωστε να αποτρεψουν τριβη και φθορα της καλωδιωσης.

Η FCA αναφερει οτι εχουν υπαρξει πεντε ελαφροι τραυματισμοι απο το προβλημα στους αεροσακους, οχι ομως και ατυχηματα λογω αυτου.

Στη δευτερη περιπτωση, η οποια αφορα προβλημα προωρης φθορας του εναλλακτη, ο οποιος εαν κριθει απαραιτητο θα αντικατασταθει προληπτικα. Η ανακληση φορα 566,000 Chrysler 300, Dodge Challenger, Charger και Durango SUVs απο το 2011 στο 2014. Θεωρειται πιθανο να ανακληθουν και τα Jeep Grand Cherokees απο το 2012 ως το 2014.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!