Η Ford αγωνίζεται με το GT, στο Μπαχρέιν, για τον τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής


Αυτο το Σαββατο (19 Νοεμβριου) ξεκινα ο τελευταιος αγωνας του Πρωταθληματος WEC (World Endurance Championship) οπου συμμετεχει και η Ford με την ομαδα της Chip Ganassi Racing και τα δυο αγωνιστικα Ford GT.

Επειτα απο δυο συνεχομενες νικες στους αγωνες της Ιαπωνιας (6 Hours of Fuji)  και της Κινας (6 Hours of Shanghai), στον τελευταιο αγωνα του πρωταθληματος η Ford θα διεκδικησει τον τιτλο των ομαδων.

Το #67 Ford GT με διαφορα μολις δυο βαθμων απο την πρωτη θεση θα κυνηγησει το Τιτλο των Ομαδων στην κατηγορια GTE Pro

Μετα απο δυο συνεχομενες νικες, το #67 Ford GT παραμενει στο κυνηγι του τιτλου των ομαδων στην κατηγορια GTE Pro, αν και οι τελευταιες αλλαγες στους κανονισμους (Balance of Performance) θα δυσκολεψουν το στοχο. Οι Andy Priaulx (GB) & Harry Tincknell (GB) θα πρεπει να τερματισουν μπροστα απο την #95 Aston Martin που ειναι στην πρωτη θεση αυτη τη στιγμη, προκειμενου να κατακτησουν τον τιτλο.  Ωστοσο ολα μπορουν να συμβουν, καθως οι Ferrari ακομα ακολουθουν, οπως και το ετερο #66 Ford GT της ομαδας με το διδυμο Stefan Mücke (GER) & Olivier Pla (FRA) που θα πιεσει δυνατα για μια πρωτη νικη στη φετινη σεζον.


«Ποιος θα μπορουσε να φανταστει οτι στην πρωτη μας σεζον στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Αντοχης θα φταναμε στο τελευταιο αγωνα με πολλες πιθανοτητες για τον τιτλο των ομαδων;» δηλωσε ο Dave Pericak, global director της Ford Performance. «Οι δυο τελευταιοι αγωνες ηταν απιστευτοι για την ομαδα. Η πιστα του Fuji μας ταιριαζε αλλα η νικη στη Σαγκαη ηταν ακομα πιο γλυκια γιατι απαιτουσε μεγαλυτερη προσπαθεια απο την πλευρα μας. Τωρα εχουμε μπροστα μας εναν πολυ συναρπαστικο τελικο στο Μπαχρεϊν.» 

Το #67 Ford GT με τους Andy Priaulx & Harry Tincknell στο cockpit κερδισε στο Fuji και στη Σαγκαη και το πληρωμα φιλοδοξει για το hat trick στο Μπαχρεϊν, οπως δηλωσε ο Tincknell.


«Η ομαδα ειναι γεματη αυτοπεποιθηση, κυριως για το #67 που πηρε δυο νικες στη σειρα» σχολιαζει ο Tincknell. «Οι μηχανικοι δουλεψαν πολυ σκληρα για να βελτιωσουν το αυτοκινητο αλλα και τα pit stop τους. Το αυτοκινητο γινεται ολο και πιο γρηγορο σε καθε αγωνα. Πηγαινοντας στο Fuji ειχα πει οτι ηθελα τρεις τερματισμους στο βαθρο απο τους τρεις τελευταιους αγωνες και μεχρι στιγμης πανηγυριζουμε δυο νικες, κατι πραγματικα απιστευτο. Θελω να πετυχουμε το στοχο που θα ειναι τρομερα δυσκολο τωρα με τις αλλαγες στους κανονες σεταρισματος, αλλα αν κανουμε το hat trick θα ειναι τρομερο επιτευγμα για μια ομαδα που ολοκληρωνει την πρωτη της χρονια στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα. 


«Αν καταφερουμε να παρουμε τον τιτλο των ομαδων θα ειναι μια περιτρανη αποδειξη για ολους οσους εργαστηκαν στο προγραμμα φετος,» συνεχισε. «Με το που θα ξεκινησει ο αγωνας, ο Andy κι εγω θα πιεσουμε στο 100% για να πετυχουμε μονο αυτο.»


Στο Μπαχρεϊν αναμενεται να επικρατησουν υψηλες θερμοκρασιες σε συνδυασμο με υγρασια κατα τη διαρκεια του αγωνα, οπου η φθορα των ελαστικων θα κανει και παλι τη διαφορα. Ειναι μια πιστα υψηλων ταχυτητων με μερικες μεγαλες ευθειες, γρηγορες στροφες και δυνατα φρεναρισματα, που θα βολεψουν το Ford GT.

Οι Stefan Mücke και Olivier Pla εχουν δυνατο κινητρο να παρουν τη πρωτη τους νικη φετος στο Μπαχρεϊν.


«Νιωθουμε καλα λιγο πριν τον τελευταιο αγωνα της σεζον» δηλωσε ο Mücke. «Πραγματικα μου αρεσει το σιρκουι του Μπαχρεϊν. Εχει ενδιαφερουσα διαταξη και παντα ειχα καλο ρυθμο εκει. Ο αγωνας του Μπαχρεϊν ειναι ξεχωριστος καθως μας προλαβαινει η νυχτα που κανει την επιλογη ελαστικων πραγματικη προκληση, καθως η θερμοκρασια μπορει να πεσει γρηγορα.  Ειμαστε πανετοιμοι και ανυπομονουμε να ριχτουμε στη μαχη.»


Η  τελευταια pole position της σεζον του WEC θα κριθει κατα τη διαρκεια μιας 20λεπτης  κατατακτηριας δοκιμης την Παρασκευη 17:00 τοπικη ωρα (15:00 CET). Ο αγωνας Bapco 6 Hours of Bahrain ξεκινα το Σαββατο στις 16:00 (14:00 CET).

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!