Η Ford επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, για τα αυτόνομα οχήματα


Η Ford ενωνει τις δυναμεις της με την startup εταιρια τεχνητης νοημοσυνης Argo AI για την παραγωγη του λογισμικου για τα αυτονομα οχηματα που η εταιρια εχει υποσχεθει να βαλει στην παραγωγη μεχρι το 2021. Η επενδυση της Ford στην Argo AI ανερχεται στο 1 δισεκατομμυριο δολαρια και τοποθετει τη Ford στο τιμονι της εξελιξης των αυτονομων οχηματων.

Εχοντας ιδρυθει απο πρωην στελεχη των Google και Uber, η Argo AI διαθετει εργαζομενους που συμμετεχουν στο μετοχικο κεφαλαιο της εταιριας και θα επωφεληθουν απο την αναπτυξη της νεοφυους επιχειρησης.

Η Ford Επενδυει στην Argo AI, μια νεα Εταιρεια Τεχνητης Νοημοσυνης, Οδηγωντας την Εξελιξη των Αυτονομων Οχηματων

Η Ford θα επενδυσει 1 δισεκατομμυριο δολαρια την επομενη πενταετια στην Argo AI. Συνδυαζοντας τη δικη της τεχνογνωσια στα αυτονομα οχηματα με την εμπειρια της νεοφυους εταιρειας στη ρομποτικη, εχει σαν στοχο την αναπτυξη ενος λογισμικου τεχνητης νοημοσυνης που θα επιταχυνει την εξελιξη των αυτονομων οχηματων 

Εχοντας ιδρυθει απο πρωην στελεχη των Google και Uber, η Argo AI θα συμπεριλαβει ρομποτιστες και προγραμματιστες απο τους κολπους της Ford και εκτος αυτης με στοχο την αναπτυξη μιας νεας πλατφορμας λογισμικου για το πληρως αυτονομο οχημα της μαρκας που θα κυκλοφορησει το 2021. Με τη συμμετοχη τους στο μετοχικο κεφαλαιο, οι εργαζομενοι της Argo ΑΙ θα επωφεληθουν απο την αναπτυξη της νεοφυους επιχειρησης 

Η επενδυση της Argo AI ενισχυει τη Ford στο τιμονι της εξελιξης των αυτονομων οχηματων και της διαθεση τους στην αγορα. Παραλληλα δημιουργει τεχνολογια που μελλοντικα θα μπορει να χρησιμοποιηθει και απο τριτους μεσω αδειοδοτησης  
Η Ford Motor Company ανακοινωσε οτι θα επενδυσει 1 δισεκατομμυριο δολαρια κατα τη διαρκεια της επομενης πενταετιας στην Argo AI, μια εταιρεια τεχνητης νοημοσυνης, για την αναπτυξη ενος συστηματος “εικονικου οδηγου”. Αυτο προοριζεται για το αυτονομο οχημα της Ford που θα κυκλοφορησει το 2021 ενω θα μπορει να χρησιμοποιηθει και απο αλλες ενδιαφερομενες εταιρειες μεσω αδειοδοτησης.

Η Argo AI εχει ιδρυθει απο πρωην ηγετικα στελεχη των Google και Uber και θα συγκροτησει μια ομαδα με τους πιο εμπειρους ρομποτιστες και προγραμματιστες που εργαζονται πανω στην αυτονομη οδηγηση στους κολπους Ford η εκτος αυτης. Της ομαδας ρομποτιστων και ειδικων σε θεματα τεχνητης νοημοσυνης θα ηγηθουν οι ιδρυτες της Argo, AI Bryan Salesky & Peter Rander, αντιστοιχα CEO & COO της εταιρειας. Και οι δυο ειναι αποφοιτοι του Carnegie Mellon National Robotics Engineering Center ενω ειχαν διατελεσει επικεφαλης των προγραμματων αυτο-οδηγουμενων οχηματων των Google και Uber, αντιστοιχα.

«Το κυριο χαρακτηριστικο της επομενης δεκαετιας θα ειναι η αυτοματοποιηση του αυτοκινητου, και προβλεπουμε οτι τα αυτονομα οχηματα θα εχουν σημαντικη επιδραση στην κοινωνια οπως συνεβη με την κινουμενη γραμμη παραγωγης της Ford πριν απο 100 χρονια».» δηλωσε ο Mark Fields, President & CEO της Ford. «Καθως η Ford εξελισσεται σε μια εταιρεια αυτοκινησης και μετακινησης, πιστευουμε οτι η επενδυση στην Argo AI θα δημιουργησει σημαντικη αξια για τους μετοχους μας ενισχυοντας την πρωτοκαθεδρια της Ford στο λανσαρισμα αυτονομων οχηματων στο αμεσο μελλον και δημιουργωντας τεχνολογιες που μελλοντικα θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και απο τριτους με αδειοδοτηση.»


Η τρεχουσα ομαδα που ασχολειται με την αναπτυξη του συστηματος “εικονικου οδηγου” της Ford – το λογισμικο εκμαθησης της μηχανης που θα λειτουργει ως εγκεφαλος αυτονομων οχηματων – θα συνδυαστει με το ταλεντο και την τεχνογνωσια της Argo AI στη ρομποτικη. Αυτη η πρωτοποριακη συνεργασια στοχευει στη δημιουργια αυτονομων οχηματων Ford προδιαγραφων SAE επιπεδου 4.

Η Ford θα συνεχισει να εχει τον πρωταγωνιστικο ρολο στην αναπτυξη της πλατφορμας αυτονομων οχηματων της καθως και στην ενσωματωση των σχετικων συστηματων, στην παραγωγη και τη σχεδιαση.

Η Argo AI θα ενωσεις τις δυναμεις της με την ομαδα αναπτυξης λογισμικου αυτονομων οχηματων της Ford με σκοπο να ενισχυει τις εμπορικες δυνατοτητες των αυτοκινητων αυτων. Η ευελιξια της Argo AI και το μεγεθος της Ford συνδυαζουν αριστα τα οφελη μιας νεοφυους εταιρειας τεχνολογιας με την εμπειρια και την εξειδικευση του κορυφαιου προγραμματος αναπτυξης αυτονομων οχηματων στην αυτοκινητοβιομηχανια.

«Βρισκομαστε σε μια αποφασιστικη καμπη. Η χρηση της τεχνητης νοημοσυνης εχει μεγαλη ποικιλια εφαρμογων, και η επιτυχημενη διαδοση των αυτονομων οχηματων θα αλλαξει ριζικα των τροπο μετακινησης και διακινησης αγαθων» δηλωσε ο Salesky. «Μας κινητοποιει η δεσμευση και το οραμα της Ford για το μελλον της μετακινησης και πιστευουμε οτι αυτη η συνεργασια θα επιτρεψει την κυκλοφορια αυτονομων οχηματων στην αγορα και την περαιτερω εξαπλωση τους πετυχαινοντας προσιτη μετακινηση για ολους.»  

Η συνεργασια αυτη θα βοηθησει τη Ford να λανσαρει και ενα πληρως αυτονομο οχημα προδιαγραφων SAE επιπεδου 4 για επαγγελματικη χρηση το 2021.

«Η συνεργασια με τη Argo AI προσφερει στη Ford ενα ιδιαιτερο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα εκει οπου διασταυρωνονται η αυτοκινητιστικη και η τεχνολογικη βιομηχανια,» δηλωσε ο Raj Nair, Ford executive vice president, Global Product Development, και chief technical officer. «Αυτη η ανοιχτη συνεργασια ειναι πρωτοποριακη – καθως μας επιτρεπει να επωφεληθουμε απο την ταχυτητα μιας νεοφυους (startup) εταιρειας  και την τεχνογνωσια της Ford στην ευρεια διαθεση εφαρμογων, στην ενσωματωση συστηματων και στην αυτοκινητιστικη σχεδιαση.»  
Στην ολοκληρωση της συνεργασιας θα συμβαλλει και η θυγατρικη Ford Smart Mobility LLC, που θα ηγηθει της στρατηγικης εμπορευματοποιησης των αυτονομων οχηματων Ford, με λυσεις οπως υπηρεσιες μεταφορας ατομων και αγαθων με μισθωση (ride-hailing) η κοινοχρησια οχηματος (ride-sharing) η στολους διανομων.

Η Ford γινεται ο μεγαλυτερος μετοχος της Argo AI. Το σημαντικο ειναι οτι η λειτουργικη δομη της Argo AI προσφερει τρομερη ανεξαρτησια. Οι εργαζομενοι της θα εχουν σημαντικα μεριδια μετοχων στην εταιρεια, που θα τους επιτρεπουν να μοιραζονται την επιτυχια της. Το συμβουλιο της Argo AI θα αποτελειται απο πεντε μελη: Nair, John Casesa (Ford group vice president Global Strategy), Salesky, Rander, και εναν ανεξαρτητο διευθυντη.

Η επενδυση ενος εκατομμυριου δολαριων στην Argo AI θα ολοκληρωθει μεσα στα επομενα πεντε χρονια και ειναι συμφωνη με το σχεδιο κατανομης κεφαλαιων για αυτονομα οχηματα που ανακοινωθηκε τον περασμενο Σεπτεμβριο.
Μεχρι το τελος της χρονιας, η Argo AI εκτιμα οτι θα εχει πανω απο 200 μελη στην ομαδα, που θα εδρευει στα κεντρικα γραφεια της εταιρειας στο Pittsburgh, στο Southeastern Michigan και στο Bay Area of California.

Αρχικα, στοχος της Argo AI θα ειναι η υποστηριξη της αναπτυξης και παραγωγης του αυτονομου οχηματος της Ford. Στο μελλον, η Argo AI θα μπορει να εκχωρησει μεσω αδειοδοτησης την τεχνολογιας της σε αλλες εταιρειες και κλαδους που ενδιαφερονται για τις δυνατοτητες της αυτονομης οδηγησης.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bVv6Nzj9gF0]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!