Η Ford και το Λονδίνο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα!

20 plug-in υβριδικα Transit Custom van (PHEV), θα διατεθουν σε επιλεγμενες Λονδρεζικες επιχειρησεις με σκοπο την μειωση των εκπεμπομενων ρυπων στην Βρετανικη πρωτευουσα, αφου για την πλειοψηφια των δρομολογιων που θα εκτελουν εντος πολης θα χρησιμοποιουν μονο ηλεκτρικη ενεργεια. Η Ford ειναι η πρωτη κατασκευαστρια αυτοκινητων μαζικης παραγωγης που προσφερει την τεχνολογια PHEV σε αυτο το τμημα της αγορας van.
Το project αυτο πολλων εκατομμυριων λιρων θα μπει σε εφαρμογη το φθινοπωρο του 2017, σε συνεργασια με το φορεα συγκοινωνιων Transport for London (TfL) και την υποστηριξη του Advanced Propulsion Centre που χρηματοδοτειται απο τη Βρετανικη Κυβερνηση.

Τα επαγγελματικα οχηματα στο Λονδινο εκτελουν καθημερινα 280.000 δρομολογια, διανυοντας 13 εκατομμυρια χλμ., με τα van να πραγματοποιουν μεχρι το 75% της εμπορευματικης κινησης

Η Ford λανσαρει ενα προγραμμα πολλων εκατομμυριων λιρων με σκοπο τη βελτιωση της ποιοτητας του ατμοσφαιρικου αερα στο Λονδινο, καθως η εταιρεια επιταχυνει τα σχεδια της για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα προγραμματιζοντας την κυκλοφορια 13 νεων, παγκοσμιων ηλεκτρικων οχηματων την επομενη πενταετια.

Το project, το οποιο υποστηριζεται απο το φορεα συγκοινωνιων του Λονδινου (Transport for London), περιλαμβανει δοκιμη για 12-μηνες 20 νεων plug-in υβριδικων (PHEV) Transit Custom van, που μειωνουν τις εκπομπες ρυπων, χρησιμοποιωντας αποκλειστικα ηλεκτρικη ενεργεια για τη λειτουργια τους στην πλειοψηφια των δρομολογιων που εκτελουν στην πολη, οπως διανομες η εργασιες συντηρησης.

Τα επαγγελματικα οχηματα στο Λονδινο εκτελουν 280.000 δρομολογια μια συνηθη εργασιμη ημερα, διανυοντας συνολικη αποσταση 13 εκατομμυριων χλμ. Τα Van αντιπροσωπευουν το 75% των εμπορευματικων μεταφορων, με πανω απο 7.000 οχηματα την ωρα να κινουνται σε ωρες αιχμης μονο στο Κεντρικο Λονδινο.


Η Ford θα προσφερει 20 PHEV Transit σε μια ευρεια γκαμα εταιριων με επαγγελματικους στολους οχηματων σε ολο τον Λονδινο, οπως ο στολος του Transport for London, προκειμενου να διερευνηθει πως αυτα τα van μπορουν να συμβαλλουν στη βελτιωση της ποιοτητας του αερα και ταυτοχρονα να ενισχυουν την παραγωγικοτητα των χρηστων σε αστικες συνθηκες – που ειναι το πιο απαιτητικο εργασιακο περιβαλλον για τα οχηματα. Το project υποστηριζεται οικονομικα απο το Advanced Propulsion Centre που ειναι χρηματοδοτουμενο απο τη Βρετανικη Κυβερνηση.

«Η Ford ειναι η No. 1 μαρκα επαγγελματικων οχηματων στην Ευρωπη και τωρα ‘εξηλεκτριζεται’. Σε συνεργασια με τους εταιρους μας στο Λονδινο θα μπορεσουμε επισης να δοκιμασουμε λογισμικο και συστηματα τηλεματικης με τεραστιες δυνατοτητες για τη μειωση των εκπομπων ρυπων και των δαπανων στην πολη,» δηλωσε ο Jim Farley, chairman & CEO, Ford Ευρωπης. «Αυτος ο νεος τυπος συνεργασιας επιβεβαιωνει οτι εξελισσομαστε σε μια εταιρεια αυτοκινησης και μετακινησης. Εχουμε μπροστα μας πολλη δουλεια, αλλα ολοι ειναι τρομερα ενθουσιασμενοι με αυτη την επαναστατικη ευκαιρια.»


Η Ford εξελισσει το προγραμμα ηλεκτρικων οχηματων της βασισμενη στα δυνατα σημεια της – κανοντας ηλεκτρικα τα πιο δημοφιλη, υψηλου ογκου επαγγελματικα της οχηματα, φορτηγα SUV και οχηματα υψηλων επιδοσεων, ωστε να γινουν ακομα πιο λειτουργικα, παραγωγικα και απολαυστικα στην οδηγηση – και επιπλεον πιο αποδοτικα.

Ο δοκιμαστικος στολος οχηματων που προγραμματιζεται να λανσαριστει φετος το φθινοπωρο, αποτελει τμημα της δεσμευσης της Ford να συνεργαστει με μεγαλες πολεις σε ολο τον κοσμο για να διαχειριστει τις τοπικες προκλησεις στις μεταφορες και να συμβαλλει στην καλυτερη διακινηση ατομων και αγαθων.


«Η μεταβαση του τομεα μεταφορων σε οχηματα πολυ χαμηλων ρυπων ειναι ζωτικης σημασιας για την αντιμετωπιση της ατμοσφαιρικης ρυπανσης στο Λονδινο,» δηλωσε ο Sadiq Khan, Δημαρχος του Λονδινου. «Το Transport for London εξακολουθει να πρωτοστατει δινοντας το παραδειγμα, αυξανοντας τον αριθμο των ηλεκτρικων οχηματων του. Εξαλλου, τα αποτελεσματα αυτων των δοκιμων θα ειναι ανεκτιμητα για το προγραμμα LoCITY, που ενθαρρυνει τη χρηση επαγγελματικων οχηματων χαμηλων ρυπων.»   

Τα Transit Custom PHEV van στη δοκιμη του Λονδινου εχουν προηγμενη σχεδιαση που τους επιτρεπει να φορτιζονται με ηλεκτρισμο για να πραγματοποιουν διαδρομες μηδενικων ρυπων. Παραλληλα, διαθετουν εναν αποδοτικο κινητηρα καυσης για επεκταση της αυτονομιας σε πιο μακρινες διαδρομες. Η Ford ειναι η πρωτη κατασκευαστρια αυτοκινητων μαζικης παραγωγης που προσφερει την τεχνολογια PHEV σε αυτο το τμημα της αγορας van.

Ο δοκιμαστικος στολος θα λειτουργει σε καθημερινη βαση σε ενα αστικο επιχειρηματικο ‘πλεγμα’, χρησιμοποιωντας ενα συστημα τηλεματικης της Ford για τη συλλογη δεδομενων σχετικα με την οικονομικη, λειτουργικη και περιβαλλοντικη αποδοση των οχηματων, ωστε να γινει κατανοητο πως μπορουν να μεγιστοποιηθουν τα οφελη των ηλεκτρικων οχηματων. 

Η εξελιξη ενος δοκιμαστικου στολου με 20 Transit Custom PHEV εχει υποστηριχτει με χορηγηση πλεον των £4,7 εκατομμυριων απο το Advanced Propulsion Centre. Τα van σχεδιαζονται και εξελισσονται στο τεχνικο κεντρο της Ford, στο Dunton της Βρετανιας και στο Prodrive Advanced Technology στο Banbury, U.K., με προγραμμα υποστηριξης απο την Revolve Technologies.


«Η Βρετανια ειναι παγκοσμια ηγετιδα στην τεχνολογια αυτοκινητων χαμηλων ρυπων. Το  νεο project με κυβερνητικη επιχορηγηση σχεδον £5 εκατομμυριων, εχει διασφαλισει θεσεις εργασιας στη Βρετανια και καταδεικνυει τη δεσμευση μας οχι μονο στη μειωση των εκπομπων του ανθρακα αλλα και στη συνεργασια με τη βιομηχανια για την εξελιξη τεχνολογιων επομενης γενιας που θα κανουν τη διαφορα στις ζωες των ανθρωπων,» δηλωσε ο Nick Hurd, Climate Change & Industry Minister. «Αυτη η κυβερνηση θα συνεχισει να συνεργαζεται με τον τομεα του αυτοκινητου, καθως εξελισσουμε μια ολοκληρωμενη Βιομηχανικη Στρατηγικη που θα αυξησει την παραγωγικοτητα, θα δημιουργησει θεσεις εργασιας υψηλης εξειδικευσης και θα διασφαλισει βιωσιμη οικονομικη αναπτυξη.»

Η Ford ηταν Νο1 μαρκα στις Ευρωπαϊκες πωλησεις επαγγελματικων οχηματων για δευτερη συνεχη χρονια το 2016. Το Transit Custom PHEV van προγραμματιζεται να λανσαριστει στην αγορα το 2019, στο πλαισιο μιας επενδυσης $4,5 δις στα ηλεκτρικα οχηματα μεχρι το 2020 καθως η Ford εξελισσεται σε μια εταιρεια αυτοκινησης & μετακινησης, με ηλεκτρικα και αυτονομα οχηματα, αλλα και νεες λυσεις μετακινησης.

Το Transit Custom PHEV ειναι ενα απο τα 13 νεα, παγκοσμια ηλεκτρικα οχηματα που θα λανσαρει η Ford την επομενη πενταετια. Συνολικα περιλαμβανονται πεντε ηλεκτρικα SUV με αυτονομια τουλαχιστον 482 χιλιομετρων, ενα αυτονομο υβριδικο οχημα μαζικης παραγωγης σχεδιασμενο για υπηρεσιες κοινοχρησιας (ride hailing η ride sharing) που θα κανει ντεμπουτο στη Β. Αμερικη το 2021, και μια υβριδικη εκδοση της θρυλικης, σπορ Mustang. Η Ford εχει υπογραψει επισης συμφωνια συνεργασιας  με αρκετες ακομα αυτοκινητοβιομηχανιες για τη δημιουργια του πιο ισχυρου δικτυου φορτισης για ηλεκτρικα οχηματα στην Ευρωπη.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!