Η Ford 1η στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης


Στο αμεσο μελλον, τα αυτονομα οχηματα θα ειναι μερος της καθημερινοτητας μας. Αντιπροσωπευουν μια καθοριστικη αλλαγη στον τομεα μεταφορων, που με τη σειρα της θα οδηγησει στη μεταμορφωση του κοσμου που ζουμε. To οραμα της Ford ειναι να ηγηθει της αλλαγης αυτης θετοντας ως προτεραιοτητα την ασφαλεια των πελατων και χτιζοντας μια ισχυρη βαση που επιτρεπει σε αυτη την τεχνολογια να εξυπηρετει τις αναγκες τους.

Με βαση την ετησια ερευνα Navigant Research, η Ford κατατασσεται 1η  στον τομεα της αυτοματοποιημενης οδηγησης.

Στη σχετικη ερευνα με θεμα την αυτοματοποιημενη οδηγηση  –  Navigant Research Leaderboard Report: Automated Driving – αξιολογηθηκαν 18 εταιρειες που ασχολουνται με την εξελιξη αυτοματοποιημενων συστηματων οδηγησης, βασει 10 κριτηριων οπως οραμα, στρατηγικη ελευσης στην αγορα, εταιροι, στρατηγικη και αντοχη. Η Ford βρισκεται στην πρωτη θεση της παγκοσμιας καταταξης των εταιρειων αυτοκινησης και τεχνολογιας στην αναπτυξη των αυτονομων οχηματων.

Διαβαστε περισσοτερα ως προς τον ηγετικο ρολο που εχει αναλαβει η Ford στην εξελιξη τεχνολογιων αυτονομης οδηγησης στο Medium blog post με σχετικη αναλυση του Raj Nair:

Τα Χαρακτηριστικα του Ηγετη της Αυτονομης Οδηγησης
Του Raj Nair, Executive Vice President, Product Development, & Chief Technical Officer Ford Motor

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι τα αυτονομα οχηματα βρισκονται στο ‘συλλογικο μελλον’ μας. Αντιπροσωπευουν μια καθοριστικη αλλαγη στον τομεα μεταφορων, που με τη σειρα της θα οδηγησει στη μεταμορφωση του κοσμου που ζουμε.
Εμεις, στη Ford προσπαθουμε να ηγηθουμε της επαναστασης της αυτονομης οδηγησης – εχοντας ομως τη φημη οτι θα ηγηθουμε σωστα, θετοντας ως προτεραιοτητα την ασφαλεια των πελατων και χτιζοντας μια ισχυρη βαση που επιτρεπει σε αυτη την τεχνολογια να εξυπηρετει τις αναγκες τους.
Γι’ αυτο μας τιμα η 1η θεση στην καταταξη των καλυτερων στον τομεα της αυτοματοποιημενης οδηγησης στο πλαισιο της ετησιας, ανεξαρτητης ερευνας Navigant Research. Στην αξιολογηση στρατηγικης και κατασκευης συστηματων αυτοματοποιημενης οδηγησης της Navigant, η Ford ηρθε πρωτη αναμεσα σε 18 εταιρειες αυτοκινητης και τεχνολογιας απο ολο τον κοσμο. 
Προκειται για μια σημαντικη αναγνωριση επειδη η Navigant εφαρμοζει μια συνολικη προσεγγιση ως προς τις απαιτησεις της ελευσης των αυτονομων οχηματων στην αγορα σε κλιμακα, εμβαθυνοντας περα απο το βαθμο προοδου του εξοπλισμου και του λογισμικου που κυριαρχει στα πρωτοσελιδα.
Και ενω κανουμε αλματα στην εξελιξη του εξοπλισμου (hardware), γνωστου και ως Πλατφορμα Αυτονομων Οχηματων (Autonomous Vehicle Platform), και του λογισμικου (Virtual Driver System) δοκιμαζοντας ενα στολο Αυτονομων Οχηματων Fusion Hybrid σε πιστες και δημοσιους δρομους της χωρας απο το 2013, υπαρχει ακομα πολλη δουλεια αν θελουμε να φερουμε τα αυτονομα οχηματα στην αγορα.
Πρωτιστως, το ‘κλειδι’ ειναι η ενσωματωση. Οι πλατφορμες υλισμικου και λογισμικου μας πρεπει να ενσωματωθουν σε ενα αποδοτικο συστημα οχηματος υψηλης ποιοτητας. Αυτο ειναι περιπλοκη υποθεση, καθως τα διαφορα τα ηλεκτρικα και μηχανικα συστηματα πρεπει να ‘μιλανε’ μεταξυ τους, κατι που απαιτει εξελιξη των δευτερευοντων ενεργοποιητων ελεγχου.  Η διαχειριση ενεργειας πρεπει να βελτιστοποιηθει, καθως το υπολογιστικο συστημα απαιτει σημαντικη ισχυ. Ο κινητηρας και το κιβωτιο πρεπει να ρυθμιστουν με στοχο τη μεγιστοποιηση της αποδοσης.  Και η αναρτηση πρεπει να σεταριστει ετσι ωστε να προσφερει μια απολαυστικη εμπειρια ταξιδιου. 
Επομενη προκληση ειναι η δυνατοτητα παραγωγης. Η κατασκευη του ‘αυτοκινητιστικου τμηματος’ ενος αυτονομου οχηματος δεν ειναι ευκολη υποθεση. Ακουστε κι εμας που κατασκευαζουμε αυτοκινητα επι 113 χρονια. Πιστευω οτι η Ford εχει τους ικανοτερους εργαζομενους στον κοσμο στους τομεις μηχανολογιας και παραγωγης. Καθημερινα στις εγκαταστασεις παραγωγης της Ford σε ολο τον κοσμο, οι εργαζομενοι μας συναρμολογουν ολα τα περιπλοκα συστηματα που ανεφερα παραπανω και δημιουργουν παγκοσμιου κλασης οχηματα– και το κανουν εκατονταδες φορες την ημερα.
Μεσα απο τη συνεργασια τους, οι ομαδες μας μηχανολογιας και παραγωγης ειναι σε θεση να προσφερουν την υψηλης ποιοτητας, αξιοπιστη εμπειρια που θα απαιτουν οι πελατες απο ενα αυτονομο οχημα. Καθως τα αυτονομα οχηματα θα καλυπτουν πολλα χιλιομετρα,  θα μοιαζουν περισσοτερα με τα σημερινα ταξι παρα με οχηματα ιδιωτικης χρησης, με αποτελεσμα η ποιοτητα να παιζει κρισιμο ρολο για να μπορουν να ανταπεξελθουν στην καταπονηση της μεγαλης χρησης.
Ολο αυτο ειναι το αυτοκινητιστικο κομματι στην εξισωση. Υπαρχουν και δυο ακομα κρισιμα σημεια για την ελευση των αυτονομων οχηματων στην αγορα. 
Συμφωνα με τα σχεδια μας, τα αυτονομα οχηματα αρχικα θα χρησιμοποιουνται σε υπηρεσιες μετακινησης οπως σε στολους ride hailing (μισθωσης οχηματων), ride sharing (κοινοχρησιας οχηματων) η package delivery (διανομης πακετων). Για να ενταχθουν ομως σε μια υπηρεσια μετακινησης και να παρεχουν στοιχεια οπως διεπαφη χρηστη και πλοηγηση απο σημειο σε σημειο, ειναι απαραιτητο να υπαρχει ενας παροχος υπηρεσιων. Επιπλεον, καποιος πρεπει να διαθετει και να συντηρει τα οχηματα.
Εμεις στη Ford, εχουμε δημιουργησει το Ford Smart Mobility LLC για να υποστηριξουμε την στρατηγικη εμπορευματοποιησης, συμπεριλαμβανομενου του τροπου διαχειρισης και λειτουργιας των οχηματων.
Ειμαι περηφανος για τη δουλεια που κανει η ομαδα μας προκειμενου να ηγηθει της επαναστασης της αυτονομης οδηγησης και μας τιμα η αναγνωριση των προσπαθειων μας στην πορεια. Με αυτο, δεν υποτιμουμε τη δουλεια και την καινοτομια που μας περιμενει στο μελλον, και παραμενουμε δεσμευμενοι να προσφερουμε οχηματα τα οποια πραγματικα αλλαζουν τον τροπο που κινειται ο κοσμος και κανουν τις μεταφορες προσιτες σε εκατομμυρια ανθρωπους σε ολο τον πλανητη.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!