Η Hyundai αντικαθιστά το κλειδί με smartphone!

Πως θα σου φαινοταν να κλειδωνεις και να ξεκλειδωνεις, να βαζεις μπρος και να χειριζεσαι το αυτοκινητο σου μεσω του smartphone σου; Σιγουρα, θα ειναι καλυτερα, λεει η Hyundai Motor Group, η οποια προχωρα στη δημιουργια ενος «Ψηφιακου Κλειδιου». Αυτο, επιτρεπει στους χρηστες να ξεκλειδωσουν και να εκκινησουν το οχημα τους μεσω του smartphone τους. Αντικαθιστωντας το παραδοσιακο κλειδι, το νεο ψηφιακο κλειδι μπορoυμε να το κατεβασουμε μεσω ενος app και να χρησιμοποιηθει απο ενα εως και τεσσερα εξουσιοδοτημενα ατομα. Ο καθε χρηστης μπορει να κατεβασει το ψηφιακο κλειδι  μεσω μιας εφαρμογης του κινητου τηλεφωνου και η τεχνολογια Near Field Communication (NFC) εντοπιζει την παρουσια του εξουσιοδοτημενου κινητου τηλεφωνου με δυνατοτητα ψηφιακου κλειδιου πλησιαζοντας την πορτα του οχηματος.


Μια κεραια NFC για την αναγνωριση εισοδου βρισκεται στις χειρολαβες των θυρων του οδηγου και του συνοδηγου, ενω μια ακομη που βοηθα στην εκκινηση του κινητηρα βρισκεται στην περιοχη ασυρματης φορτισης.

Μετα το ξεκλειδωμα του οχηματος, ο χρηστης μπορει να εκκινησει τον κινητηρα τοποθετωντας το smartphone του στην περιοχη φορτισης στην κεντρικη κονσολα και πατωντας το κουμπι Start / Stop του κινητηρα.


Οι επιθυμητες ρυθμισεις του χρηστη αποθηκευονται στο οχημα. Οταν αναγνωριστει το κλειδι, αυτες οι ρυθμισεις ενεργοποιουνται αυτοματα – συμπεριλαμβανομενης της θεσης των καθρεπτων, των καθισματων και του τιμονιου, καθως και των χειριστηριων για τα συστηματα ηχου, βιντεο και πλοηγησης (AVN) καθως και του head-up display.

Το ψηφιακο κλειδι της Hyundai μπορει να χρησιμοποιηθει εξ’ αποστασεως για τον ελεγχο επιλεγμενων συστηματων του οχηματος μεσω του smartphone. Με τη χρηση Bluetooth (BLE), οι χρηστες μπορουν να κλειδωσουν και να ξεκλειδωσουν το οχημα τους, να ενεργοποιησουν τον συναγερμο καθως και να εκκινησουν τον κινητηρα. 

Επιπροσθετα, οταν η κοινη χρηση αυτοκινητων γινει πιο διαδεδομενη, το ψηφιακο κλειδι θα προγραμματιστει περαιτερω για να υποστηριξει την ενοικιαση αυτοκινητων χωρις προβληματα, οπου ο ιδιοκτητης και ο οδηγος θα μπορουν να μην συναντηθουν, αλλα θα μπορουν να μεταφερουν το ψηφιακο κλειδι μεσω της εφαρμογης του κινητου τηλεφωνου.

Εκτος απο το γεγονος οτι θα καταστει πολυ πιο ευκολο για ενα οχημα Hyundai να συμπεριληφθει σε ενα μελλοντικο προγραμμα κοινης χρησης αυτοκινητων, το ψηφιακο κλειδι θα ενισχυθει περαιτερω ωστε να επιτρεπεται η ενεργοποιηση χαρακτηριστικων, οπως συναγερμος, οταν το οχημα υπερβαινει μια καθορισμενη ταχυτητα η ταξιδευει εκτος μιας καθορισμενης περιοχης.

Για περιπτωσεις οπως η χρηση καποιας υπηρεσιας εκτακτης αναγκης η η επισκεψη σε συνεργειο, οπου δεν ειναι εφικτη η παραδοση ψηφιακου κλειδιου, παρεχονται συμβατικα κλειδια καθως και κλειδια τυπου καρτας.

Η Hyundai Motor Group στοχευει στη σταδιακη εφαρμογη της τεχνολογιας στα νεα της οχηματα, ξεκινωντας απο το ετος του διανυουμε.

\”Το ψηφιακο κλειδι θα ωφελησει ενα πολυ ευρυ φασμα πελατων της Hyundai καθως θα επιτρεψει καινοτομα νεα προγραμματα για την κοινη χρηση οχηματων\”, λεει ο Group Leader του Electronic Development Group της Hyundai Motor Group, Ho Yoo και συνεχιζει: \”Μελεταμε και αλλους τροπους για να αξιοποιησουμε αυτον τον τυπο τεχνολογιας συνδεδεμενου αυτοκινητου, ωστε να βελτιωσουμε σημαντικα την οδηγικη εμπειρια\”.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!