Η Hyundai αποκαλύπτει το σχέδιο της για το ευφυές και συνδεδεμένο αυτοκίνητο, δημιουργώντας οδικό χάρτη

Yπηρεσιες συντηρησης εξ αποστασεως, αυτονομη οδηγηση, Smart Traffic, δικτυα εντος του οχηματος για τη μεταφορα υψηλης ταχυτητας μεγαλου ογκου δεδομενων και την τεχνολογια cloud για να συλλεγει τα στοιχεια του οχηματος και να παρεχει επεξεργασιακη ισχυ.


Με την αναπτυξη των νεων τεχνολογιων θα κανει πραγματικοτητα την εν κινησει συνδεδεμενη ζωη των αυτοκινητων.

Η Hyundai θετει νεα προτυπα με την εισαγωγη μιας νεας εποχης συνδεσιμοτητας με το προγραμμα «Car to Life»
• Ο οδικος χαρτης θα οδηγησει την καινοτομια στους τομεις του εσωτερικου δικτυου, cloud, του οχηματος διαθετοντας μεγαλο ογκο δεδομενων και υψηλα επιπεδα ασφαλειας στη συνδεσιμοτητα του αυτοκινητου
• Συνεργασιες με διεθνεις εταιρειες θα επιταχυνουν την αναπτυξη και θα φερουν νεες αξιες και αποδοτικοτητα στους πελατες

Ο ομιλος Hyundai Motor παρουσιασε τον οδικο της χαρτη για την αναπτυξη της συνδεσιμοτητας του αυτοκινητου, ανοιγοντας το δρομο για νεες καινοτομιες στη συνδεσιμοτητα. Η Hyundai Motor θα συνεργαστει με κορυφαιες διεθνως εταιρειες στους τομεις της πληροφορικης και δικτυωσης, ωστε να αναπτυξουν ενα «Υπερ-συνδεδεμενο και ευφυες» πρωτοτυπο οχημα, με την ερευνα και την αναπτυξη επικεντρωμενες στην ελευση νεων αξιων και αποδοτικοτητας στην καθημερινοτητα των πελατων.

Μαζι με τον οδικο χαρτη, η Hyundai Motor Group σχεδιαζει την εναρξη μιας νεας εποχης συνδεσιμοτητας με το προγραμμα «Car to Life», οπου τα αυτοκινητα θα ειναι ολο και περισσοτερο στο επικεντρο της ζωης μας. Η πρωτοβουλια αυτη θα παρεχει στους χρηστες  ενα κεντρικο σημειο δεδομενων καθως και την ικανοτητα να αναλυει και να αξιοποιει ολες τις πληροφοριες με σκοπο την βελτιωση της καθημερινοτητας του κατοχου. Το «Υπερ-συνδεδεμενο και ευφυες οχημα» υπερβαινει συγκλινουσες τεχνολογιες επικοινωνιων διαμορφωνοντας το οχημα σε εναν «Υψηλης Αποδοσης Υπολογιστη σε Τροχους». Αυτη ειναι μια εννοια που συνδεει το αυτοκινητο με αλλα αυτοκινητα, με το γραφειο και την πολη. Με αλλα λογια, η Hyundai θα συνδεσει τα αυτοκινητα με τη ζωη.


Ο οδικος χαρτης περιγραφει τεσσερις κυριους τομεις υπηρεσιων που θα βοηθησουν στην αναπτυξη πιο εξυπνων και ευφυων αυτοκινητων, που μπορουν να λαβουν και να αξιοποιησουν τα δεδομενα πιο γρηγορα απο ποτε. Περιλαμβανεται μια σειρα απο βασικα χαρακτηριστικα, οπως: εξυπνες υπηρεσιες συντηρησης εξ αποστασεως, αυτονομη οδηγηση, Smart Traffic και ενα συνδεδεμενο Mobility Hub που παρεχει ασφαλεια και διαχειριση δεδομενων για ολα τα στοιχεια του συνδεδεμενου αυτοκινητου.


Πιο συγκεκριμενα, η εξυπνη υπηρεσια συντηρησης εξ αποστασεως θα προβαινει σε διαγνωση και διορθωση θεματων του οχηματος πριν αυτα γινουν εμφανη. Η αυτονομη οδηγηση παρεχει μεγιστη ασφαλεια, συνδεοντας το οχημα με την αστικη και οδικη υποδομη. Το Smart Traffic παρεχει πληροφοριες κυκλοφοριακης συμφορησης, ελεγχει τα ορια ταχυτητας στα ταξιδια και ελαχιστοποιει το κοινωνικο κοστος απο την εξεταση των συνθηκων κυκλοφοριας και της καταστασης των δρομων. Τελος, το συνδεδεμενο Mobility Hub διαθετει ενα κινητο κομβο με μεγαλη επεξεργασιακη ισχυ, ωστε να κανει εξυπνοτερη την καθημερινη ζωη και την αλληλεπιδραση με το αυτοκινητο και το περιβαλλον του.

Βραχυπροθεσμα και μεσοπροθεσμα, η Hyundai Motor Group θα επικεντρωθει στις τεχνολογιες που σχετιζονται με τη συνδεση smartphone και υπηρεσιες Smart Home, ενω θα δημιουγηθει μια κεντρικη υποδομη που θα αποτελει τη βαση για τις μελλοντικες εξελιξεις. Προκειμενου να ενσωματωθουν ολο και πιο πολυπλοκα χαρακτηριστικα στο οδικο χαρτη, η Hyundai θα δωσει προτεραιοτητα επενδυσεων σε αυτους τους επιλεγμενους τομεις.

Οι κυριοι τομεις που το R & D εχει επικεντρωθει περιλαμβανουν, δικτυα εντος του οχηματος για τη μεταφορα υψηλης ταχυτητας μεγαλου ογκου δεδομενων και την τεχνολογια cloud για να συλλεγει τα στοιχεια του οχηματος και να παρεχει επεξεργασιακη ισχυ. Η Hyundai θα ερευνησει την αναλυση μεγαλου ογκου δεδομενων και θα επενδυσει στην ασφαλη συνδεσιμοτητα του αυτοκινητου, που ειναι απαραιτητη προϋποθεση για την προστασια της ακεραιοτητας μιας περιπλοκης πλατφορμας που φιλοξενει ποικιλες τεχνολογιες.

Η Hyundai Motor Group θα φερει το μελλον των συνδεδεμενων αυτοκινητων πιο κοντα στους πελατες της αναπτυσσοντας τεχνολογιες συνδεδεμενων αυτοκινητων μεσω συνεργασιων «Ανοικτης Καινοτομιας» με εταιρειες απο ολο τον κοσμο. Ο συνδεδεμενος οδικος χαρτης του αυτοκινητου θα επικεντρωθει στην ερευνα και την αναπτυξη της βιομηχανιας, για την προωθηση νεων τεχνολογιων που θα αλλαξουν τον τροπο που οι πελατες αλληλεπιδρουν με τα αυτοκινητα τους και το περιβαλλον τους.

Με πλουσια προτερη εμπειρια στον τομεα αυτο, η Hyundai Motor Group εχει ηδη καθιερωσει το συστημα Cloud, που φιλοξενει τον πυρηνα των υποδομων των συνδεδεμενων αυτοκινητων. Εν τω μεταξυ, μια ομαδα επιστημονων εχει βοηθησει την Hyundai Motor Group να ειδικευεται σε αναλυσεις δεδομενων απο το 2013. Η εταιρεια αξιοποιει μεγαλο ογκο δεδομενων σε διαφορους τομεις για την ενισχυση του  R & D και των προϊοντων, καθως επισης και τη συλλογη αποψεων των πελατων.

Το αυτοκινητο ειναι το τελευταιο εναπομενον φραγμα στη γεφυρωση της συνδεδεμενης ζωης του μελλοντος. Ο οδικος χαρτης του Hyundai Motor Group για το συνδεδεμενο αυτοκινητο θα επιταχυνει την αναπτυξη των νεων τεχνολογιων και θα κανει πραγματικοτητα την εν κινησει συνδεδεμενη ζωη των πελατων.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!