Η Hyundai λανσάρει τεχνολογία δακτυλικού αποτυπώματος στα μοντέλα της

Οπως ειχε αποκαλυψει το Topspeed.gr (εδω το σχετικο ρεπορταζ) η Hyundai Motor Company ετοιμαζει το λανσαρισμα start/stop με δακτυλικο αποτυπωμα στα μοντελα της. Αυτο, εγινε και επισημο τωρα, με την κορεατικη εταιρεια να ανακοινωνει πρωτη σε παγκοσμιο επιπεδο την τεχνολογια δακτυλικων αποτυπωματων (Smart Fingerprint) που επιτρεπει στους οδηγους οχι μονο να ξεκλειδωσουν τις πορτες αλλα και να εκκινουν το οχημα τους. Η εταιρεια θα εφαρμοσει την τεχνολογια αρχικα στο SUV Santa Fe.


Για να ξεκλειδωσει το οχημα ο οδηγος πρεπει να τοποθετησει ενα δακτυλο του στον αισθητηρα που βρισκεται στη λαβη της πορτας. Στη συνεχεια ο οδηγος μπορει να εκκινησει ευκολα το οχημα του αγγιζοντας το μπουτον της μιζας, που ειναι επισης εξοπλισμενο με αισθητηρα σαρωσης δακτυλικων αποτυπωματων.

Η τεχνολογια παρεχει επισης ενα προσαρμοσμενο περιβαλλον οδηγησης αντιστοιχιζοντας πληροφοριες για τις προτιμησεις του οδηγου με δεδομενα δακτυλικων αποτυπωματων, οπου το οχημα προσαρμοζει αυτοματα τις θεσεις καθισματων, τις συνδεδεμενες λειτουργιες του αυτοκινητου και τις γωνιες των καθρεπτων αναλογα με τον οδηγο του οχηματος.


Στο μελλον, η Hyundai Motor σχεδιαζει να επεκτεινει περαιτερω την εφαρμογη της τεχνολογιας για να επιτρεψει την αυτοματοποιημενη ρυθμιση της θερμοκρασιας, της θεσης του τιμονιου και πολλων αλλων χαρακτηριστικων που θα ειναι προσαρμοσμενα στις προτιμησεις του οδηγου, προσφεροντας μια ακομη πιο ποιοτικη οδηγικη εμπειρια σε καθε πελατη της μαρκας.


Η Hyundai εξετασε διεξοδικα τα θεματα ασφαλειας της τεχνολογιας εξυπνων δακτυλικων αποτυπωματων. Με το συστημα αναγνωρισης χωρητικοτητας, το οποιο ανιχνευει τυχον διαφορες στο επιπεδο της ηλεκτρικης ενεργειας σε διαφορα μερη του δακτυλου, η τεχνολογια των δακτυλικων αποτυπωματων αποτρεπει αποτελεσματικα τα πλαστα δακτυλικα αποτυπωματα. Η πιθανοτητα να αναγνωρισει η τεχνολογια ενα δακτυλικο αποτυπωμα αλλου ατομου ως αυτο του οδηγου, ειναι μονο 1 στις 50.000 καθιστωντας το πεντε φορες πιο ασφαλες απο τα συμβατικα κλειδια, συμπεριλαμβανομενων των εξυπνων κλειδιων. 

Η Hyundai θα εφαρμοσει την τεχνολογια δακτυλικων αποτυπωματων σε επιλεγμενες αγορες και θα επεκταθει σταδιακα στις υπολοιπες αγορες. Η εταιρεια σχεδιαζει επισης να συνεχισει να εφαρμοζει παρομοιες τεχνολογιες στα οχηματα της, προκειμενου να ενισχυσει την ηγετικη της θεση στην αυτοκινηση του μελλοντος. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!