Η Leaseplan θα αντικαταστήσει τον στόλο της με ηλεκτρικά

Η εποχη της ηλεκτροκινησης δεν ειναι απλα κοντα, αλλα ερχεται με ταχυτατους ρυθμους. Βλεποντας το αυτο, η LeasePlan Corporation N.V., παγκοσμιος ηγετης στην διαχειριση εταιρικων στολων, κανει ακομα μεγαλυτερα βηματα για τη γρηγορη επιτευξη του οραματος της να επιτυχει μηδενικες εκπομπες ρυπων, απο το συνολο του στολου της, μεχρι το 2030. Σε αυτο το πλαισιο, ανακοινωσε στη Διασκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματικη Αλλαγη (COP23), που γινεται στη Βοννη, την εναρξη ενος πιλοτικου προγραμματος ηλεκτρικων οχηματων για επιχειρησεις. 
 

Το νεο πιλοτικο προγραμμα για τα ηλεκτρικα οχηματα της LeasePlan εχει σχεδιαστει ετσι ωστε να διευκολυνει τη μεταβαση των επιχειρησεων σε στολους οχηματων με χαμηλα επιπεδα εκπομπης ρυπων. Το προγραμμα, ειναι ευελικτο και επιτρεπει στους πελατες να επιλεξουν τον αριθμο των ηλεκτρικων οχηματων με τα οποια θα ενταχθουν σε αυτο. Επισης, η LeasePlan θα διευκολυνει την υλοποιηση των απαραιτητων υποδομων, ωστε να φορτιζονται τα οχηματα στα γραφεια των πελατων και στα σπιτια των εργαζομενων.

Επιπροσθετα, η LeasePlan, οπου αυτο ειναι εφικτο, δεσμευεται να δουλεψει με συνεργατες της για να διασφαλισει οτι οι υποδομες φορτισης θα τροφοδοτουνται με 100% ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Παραλληλα, η αντισταθμιση των εκπομπων ρυπων θα ειναι διαθεσιμη και για τα μη ηλεκτρικα αυτοκινητα που δεν θα αποτελουν μερος του προγραμματος. Η εφαρμογη του πιλοτικου αυτου προγραμματος, θα ξεκινησει απο το Βελγιο, τη Γαλλια, τη Γερμανια, την Ολλανδια, τη Νορβηγια, την Πορτογαλια και το Ηνωμενο Βασιλειο. Απο τον Δεκεμβριο και κατα το πρωτο τριμηνο του 2018, προγραμματιζεται να ξεκινησει και στην Ιταλια, την Ισπανια και τη Σουηδια.

O Διευθυνων Συμβουλος της LeasePlan, Tex Gunning, σημειωσε σχετικα: «Στην LeasePlan, παρατηρουμε αυξανομενη ζητηση για στολους ηλεκτρικων οχηματων απο επιχειρησεις που θελουν να μειωσουν τις συνολικες εκπομπες ρυπων τους και να βοηθησουν στην αντιμετωπιση της κλιματικης αλλαγης. Ως μερος της Στρατηγικης Βιωσιμοτητας για το 2030, η LeasePlan ειναι αφοσιωμενη στη διευκολυνση της μεταβασης για τους πελατες αυτους. Ειμαστε, λοιπον ευτυχεις, που ξεκιναμε το πιλοτικο προγραμμα ηλεκτρικων οχηματων για μεγαλες επιχειρησεις εδω, στη Διασκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματικη Αλλαγη (COP23) στη Βοννη. Η μεταβαση σε ηλεκτρικο στολο οχηματων ειναι ενας απο τους απλουστερους τροπους με τους οποιους οι εταιρειες μπορουν να μειωσουν γρηγορα τις εκπομπες ρυπων τους και να βοηθησουν στην αντιμετωπιση της κλιματικης αλλαγης, ενω εμεις δεσμευομαστε να διευκολυνουμε εκεινες τις εταιρειες που επιθυμουν να κανουν τη μεταβαση».

Η ανακοινωση αυτη, σηματοδοτει ενα ακομα οροσημο στη στρατηγικη βιωσιμοτητας της LeasePlan, η οποια στοχευει στην επιτευξη μηδενικων εκπομπων ρυπων απο το συνολικο της στολο μεχρι το 2030. Βασικα στοιχεια της στρατηγικης περιλαμβανουν: την εκπαιδευση των πελατων σχετικα με το What’s next στα οχηματα με χαμηλες εκπομπες ρυπων, τη διευκολυνση στην χρηση οχηματων χαμηλων εκπομπων με ελκυστικες προτασεις απο το LeasePlan Electric Vehicle Experience Center, την αναπτυξη μιας εξελιγμενης αγορας μεταχειρισμενων αυτοκινητων με καλα συντηρημενα, υψηλης ποιοτητας οχηματα και τη μεταβαση του στολου οχηματων των εργαζομενων της LeasePlan, σε στολο ηλεκτρικων οχηματων μεχρι το 2021. Αξιζει να σημειωθει, πως η LeasePlan ειναι ιδρυτικος μελος της πρωτοβουλιας EV100, μιας νεας μεγαλης παγκοσμιας πρωτοβουλιας στον κλαδο των μεταφορων, σχεδιασμενης ετσι ωστε να επισπευσει την χρηση ηλεκτρικων οχηματων και τη δημιουργια των σχετικων υποδομων, η οποια παρουσιαστηκε για πρωτη φορα απο τo The Climate Group στη Γενικη Συνελευση του ΟΗΕ το Σεπτεμβριο.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!