Η McLaren-Honda αποκάλυψε το νέο μονοθέσιο, την MP4-31


Η McLaren-Honda αποκαλυψε το νεο μονοθεσιο της F1, τη MP4-31, λιγο πριν ξεκινησουν οι δοκιμες ολων των ομαδων στη Βαρκελωνη.  
Το εντυπωσιακο και πρωτοποριακο σασι της MP4-31 ενσωματωνει τη νεα κινητηρια μοναδα της Honda RA616H, που εξελιχθηκε αποκλειστικα για την ομαδα. 
Αν η αμεταβλητη διατηρηση μεγαλου μερους των τεχνικων κανονισμων του σπορ βοηθησε την ομαδα να ενισχυσει και να εξελιξει πολλες απο τις σχεδιαστικες φιλοσοφιες που ειχαν εφαρμοστει στην περσινη McLaren-Honda MP4-30, το νεο μονοθεσιο ενσωματωνει εναν εντυπωσιακο αριθμο νεων καινοτομιων. Το αποτελεσμα ειναι μια ισορροπια τρομερα κομψων αεροδυναμικων λυσεων και ευφυους ενσωματωσης της νεας κινητηρας μοναδας της Honda για το 2016. 



Ενω η αγωνιστικη ομαδα της McLaren εχει δουλεψει εντατικα αρκετους μηνες πανω στην εξελιξη της MP4-31 για να τηρησει τη χρονικη προθεσμια που υπαγορευει η μικροτερη περιοδος αγωνιστικου διαλειμματος, η ομαδα του μαρκετινγκ ειχε επισης εναν πολυασχολο χειμωνα, ανακοινωνοντας μια σειρα νεων εμπορικων συμφωνιων που ηρθαν να προστεθουν σε μια λιστα εξισου πολυτιμων, παλαιων συνεργασιων. 
Στην ομαδα συνεργατων της McLaren-Honda για το 2016 θα προστεθει η γνωστη φιρμα πολυτελων ρολογιων Richard Mille.

Ο παγκοσμιος γιγαντας στα ειδη πολυτελειας LVMH θα συνεχισει τη μακροχρονη, αδιαλειπτη συνεργασια της με την ομαδα, μεσω της premium μαρκας σαμπανιας Chandon, της οποιας η περιοπτη ταυτοτητα θα κοσμει τις MP4-31 και τις αγωνιστικες φορμες των πιλοτων. 
Στα νεα και πολυτιμα μελη της ομαδας περιλαμβανονται μια νεα εταιρια οχηματων μεταφορων, Volvo Trucks και ενας νεος παροχος υπηρεσιων τεχνικης υποστηριξης, IT Lab, ενω ο επισημος παροχος υπηρεσιων ISS εχει ανανεωσει και επεκτεινει τη συνεργασια του. Επισης, ο επισημος παροχος ηλεκτρονικων επικοινωνιων, Kenwood γιορταζει φετος 25 χρονια σαν εταιρος της McLaren. Τελος, το 2016 σηματοδοτει τη δευτερη χρονια μιας 10ετους συμμαχιας με την KPMG. 



Εκτος απο τις παραπανω νεες συνεργασιες και ανανεωσεις, η McLaren-Honda εξακολουθει να υποστηριζεται απο ενα πιστο χαρτοφυλακιο παλιων και νεων εταιρων, οπως Johnnie Walker, SAP, Hilton Worldwide, CNN, Santander, GSK, Mazak, AkzoNobel Sikkens, Segafredo Zanetti, Akebono, Norton Rose Fulbright, Enkei, Repucom, Sparco, Maxi Nutrition, Asics και TechnoGym. 

Τελευταιο αλλα σημαντικο, οι προετοιμασιες της McLaren-Honda για το 2016 εχουν ωφεληθει σε υψηλο βαθμο απο τους πορους και την τεχνογνωσια της ExxonMobil, που φετος γιορταζει 22 χρονια συνεργασιας με τη McLaren. Οι μηχανικοι των ExxonMobil και Honda εξελισσουν ακουραστα πρωτοποριακες νεες τεχνολογιες και συνθεσεις καυσιμων Esso και λιπαντικων Mobil 1 για το νεο κινητηρα Honda RA616H V6 turbo, και την αγωνιστικη βαλβολινη κιβωτιου Mobilube 1 SHC για το ειδικο 8-ταχυτο κιβωτιο της McLaren.  

Δηλωσεις Fernando Alonso (#14):  
“Το ξεκινημα μιας νεας σεζον υποδηλωνει παντα ενα ξεχωριστο συναισθημα που χαρακτηριζεται απο πολλη αγωνια εν οψει της χρονιας που εχουμε μπροστα μας. Και φετος δεν εχει αλλαξει κατι: ειμαι ενθουσιασμενος και ανυπομονω.  Περσι, η McLaren-Honda βρεθηκε στο επικεντρο της δημοσιοτητας καθως ηταν η πρωτη χρονια της ανανεωμενης συνεργασιας μας. Ηταν μια περιπλοκη σεζον για ολους μας, αλλα μαθαμε πολλα.
Το αεροδυναμικο πακετο προδιδει τρομερη προσοχη στη λεπτομερεια. Ολοκληρο το μονοθεσιο ειναι πανεμορφο – τελεια σχεδιασμενο απο αποψεως αεροδυναμικης και ειμαι 100% ετοιμος για την προκληση που μας περιμενει.”  

Δηλωσεις Jenson Button (#22): 
“Πραγματικα ανυπομονω να παρω θεση πισω απο το τιμονι της νεας MP4-31. Ολοι οι πιλοτοι της Formula 1 χρειαζονται ενα χειμερινο διαλειμμα, αλλα νιωθω πολυ ενθουσιασμενος με το ξεκινημα της σεζον τωρα , και πρεπει να πω οτι το νεο μονοθεσιο McLaren-Honda MP4-31 ‘δειχνει τα δοντια του. Εχοντας περασει λιγο χρονο στο McLaren Technology Centre, μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι υπαρχει τρομερη θετικη ενεργεια αυτη τη στιγμη. Η αληθεια ειναι οτι η τεραστια δουλεια που εγινε το χειμωνα για την εξελιξη της MP4-31 με κανει τρομερα περηφανο και συνεπως προχωρω στη νεα σεζον με ακομα περισσοτερα κινητρα και αυτοπεποιθηση.  

Δηλωσεις Ron Dennis (Προεδρος & CEO, McLaren Technology Group):  
“Ξεκιναμε τη δευτερη χρονια της ανανεωμενης συνεργασιας μας McLaren-Honda και ολοι μας παραμενουμε ενωμενοι στον ιδιο σκοπο. Αυτος ο σκοπος ειναι να οδηγησουμε την ομαδα μας  προς την κοινη μας φιλοδοξια: τη νικη. 
“Δεν κανουμε προβλεψεις για το ποτε θα ερθουν οι νικες, αλλα μπορω να πω με σιγουρια οτι ολα τα μελη της ομαδας μας εχουν δουλεψει με πραγματικη αφοσιωση τους τελευταιους μηνες. Σαν αποτελεσμα, η πορεια εξελιξης της MP4-31 επιταχυνθηκε σημαντικα κατα τη διαρκεια του χειμωνα και ειμαι πολυ περηφανος για τις προσπαθειες της ομαδας μας. 

Δηλωσεις Eric Boullier (Αγωνιστικος Διευθυντης, McLaren Racing):  
“Πρωτα απ’ ολα, πρεπει να αναγνωρισουμε την πολυ σκληρη δουλεια που εγινε τους τελευταιους μηνες απο ολους σε Woking, Sakura και Milton Keynes. 
“Τα παιδια επεδειξαν τρομερη αφοσιωση σε ολη τη διαρκεια της χειμερινης περιοδου και το αποτελεσμα ειναι οτι καταφεραμε να τηρησουμε τα εντατικα προγραμματα εξελιξης και παραγωγης. Αυτο σημαινει οτι ολα τα μελη της ομαδας μας αποτελουν κεφαλαιο για την McLaren-Honda και ειμαστε απιστευτα ευγνωμονες σε ολους οσους εμπλεκονται στην εξελιξη της MP4-31. Και να ειστε σιγουροι οτι εχουμε κινητρο, ειμαστε αποφασισμενοι και λειτουργουμε με απολυτο πνευμα συνεργασιας.»
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uOJDROEZ0p8]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!