Η Mercedes Benz γιόρτασε τη Διαφορετικότητα

Για 7η συνεχομενη χρονια, η Mercedes Benz γιορτασε με το δικο της τροπο την ημερα της διαφορετικοτητας


Αν αναζητησει κανεις την σημασια της λεξης διαφορετικο σε καποιο λεξικο, θα βρει μεταξυ αλλων τις εξης δυο ετυμολογιες : 1) που διαφερει απο κατι αλλο και 2) που δεν ειναι συνηθισμενος. Διαφορετικος ειναι δηλαδη ο καθενας που δεν ειναι ακριβως ιδιος με καποιον αλλο.

Αν το σκεφτουμε λιγο, βλεπουμε πως καθε ανθρωπος διαφερει εστω και σε καποια λεπτομερεια απο ολους τους αλλους. Αυτο δεν μας κανει απλα διαφορετικους, αλλα μοναδικους. Για αυτο, η 28η Μαιου, εχει κατοχυρωθει ως η Παγκοσμια Ημερα Διαφορετικοτητας.

Η εννοια του διαφορετικου ειναι εντελως υποκειμενικη και το ζητουμενο σε εναν Ομιλο που απαρτιζεται απο 298.683 διαφορετικες προσωπικοτητες (αριθμος εργαζομενων στον Ομιλο Daimler, Δεκεμβριος 2018) καθιστα επιτακτικο για τον καθενα, οχι να κατανοησει τι συνιστα τελικα το διαφορετικο, αλλα το πως θα μπορουσε ο ιδιος να αποδεχτει τα ξεχωριστα χαρακτηριστικα των γυρω του.
  

Βασικο στοιχειο αυτης της προσπαθειας ειναι η γνωριμια με καθε τι που θεωρειται διαφορετικο, ωστε να δημιουργηθει ενα κοινο εδαφος σεβασμου και κατανοησης, οτι οσα διαφοροποιουν τους ανθρωπους ειναι τελικα πολυ λιγοτερα απο οσα τους ενωνουν.

Σε αυτο το πλαισιο κινηθηκε η ομαδα της Mercedes Benz Hellas, η οποια περιπλανηθηκε στο κεντρο της Αθηνας με διαθεση να «αλλαξει οπτικη», να εξερευνησει το διαφορετικο. Να ακουσει, να δει και να αισθανθει καθετι «αορατο» και «κρυμμενο» απο τα φωτα της πολης. 

Μεσα απο τις διηγησεις των ξεναγων της ομαδας και τα βιωματα τους απο τη ζωη στο δρομο, τις ανθρωπινες σχεσεις, αλλα και τις ελπιδες τους για ενα καλυτερο αυριο, οι εργαζομενοι στη Mercedes-Benz Ελλας συνειδητοποιησαν ποσο ευκολο ειναι να επελθουν ανατροπες και ποσο μη αυτονοητη ειναι η διαχειριση τους.

Οι περιηγησεις «ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» διοργανωνονται απο το περιοδικο «Σχεδια» με στοχο να ενεργοποιησουν τον ιδιο τον ανθρωπο-οδηγο, προσφεροντας του νεες ευκαιριες να υποστηριξει τον εαυτο του, να εκπαιδευτει και να κανει ενα ακομη βημα προς την κοινωνικη (επαν)ενταξη.


Ειναι λοιπον πολυ σημαντικο, να σεβομαστε το διαφορετικο, γιατι αυτο ειναι και το στοιχειο που κανεις τους ανθρωπους μοναδικους. Για αυτο καλο ειναι να κραταμε τα ματια μας \”ανοιχτα\” στο διαφορετικο και να το υποστηριζουμε, οπως κανει και η Mercedes Benz.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!