Η Mercedes-Benz Ελλάς στις Most Admired Companies του 2018

Ως ενα απο τα \”αστερια\” της ερευνας εταιρικης φημης \”Most Admired Companies 2018\” που διοργανωνει το περιοδικο Fortune στην Ελλαδα, διακριθηκε η Mercedes-Benz Ελλας Α.Ε.Ε. Η εταιρια, καταφερε να εισελθει στo “Top 20” της ερευνας, συγκεντρωσε τις περισσοτερες ψηφους στον κλαδο της (Εμποριο) οπου καταταχθηκε πρωτη, ενω ανεβηκε 6 θεσεις σε σχεση με το 2017 και βρεθηκε στη 10η θεση των πιο αξιοθαυμαστων επιχειρησεων ανεξαρτητως κλαδου στη χωρα μας.
 
Ο Προεδρος & Διευθυνων Συμβουλος της Mercedes-Benz Ελλας,
Ι. Καλλιγερος, παραλαμβανει το βραβειο απο τη Fortune Brand Manager, Αναστασια Παρετζογλου

Για τριτη χρονια απο τις απαρχες του θεσμου στη χωρα μας, η Mercedes-Benz Ελλας Α.Ε.Ε. συμπεριλαμβανεται στις 20 \”Most Admired Companies\” και μαλιστα φετος καταλαμβανει τη 10η θεση της  λιστας εταιρικης φημης. Η λιστα καταρτιζεται απο το περιοδικο Fortune σε συνεργασια με τη διεθνη εταιρεια παροχης ελεγκτικων, φορολογικων και συμβουλευτικων υπηρεσιων KPMG.

Η κατακτηση της 10ης θεσης ομως δεν ειναι η μονη διακριση της Mercedes-Benz Ελλας στη φετινη καταταξη: Eκτος του οτι ειναι η μοναδικη εταιρεια απο τον κλαδο του αυτοκινητου στο “Top 20”, για δευτερη συνεχομενη χρονια συγκεντρωσε την υψηλοτερη βαθμολογια στον κλαδο «Εμποριο» και κατελαβε την πρωτη θεση, γεγονος που την καθιστα ενα απο τα «αστερια της λιστας»!

Περισσοτερα απο 1.700 στελεχη απο τις 315 επιχειρησεις της Ελλαδας με κυκλο εργασιων ανω των 50 εκατομμυριων ευρω, απο ολους τους κλαδους της οικονομιας, αξιολογησαν, ψηφισαν και ανεδειξαν τις εταιρειες που κατελαβαν τις 20 πρωτες θεσεις για το 2018 αναμεσα στις 64 επιχειρησεις που περασαν στη δευτερη και τελευταια φαση της ερευνας.

Η καταρτιση της λιστας διαμορφωνεται με γνωμονα εννεα ποσοτικα και ποιοτικα κριτηρια, που καθιερωσε η αμερικανικη εκδοση του Fortune και αφορουν στον τροπο οργανωσης, λειτουργιας και διοικησης των εταιριων. Μεταξυ αλλων περιλαμβανουν την Καινοτομια, τη Διοικηση Ανθρωπινου Δυναμικου, την Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη, την Ποιοτητα της Διοικητικης Ομαδας, την Ποιοτητα Προσφερομενων Προϊοντων η Υπηρεσιων κ.α.

Με τα παραπανω δεδομενα, η κατακτηση της 10ης θεσης στη γενικη καταταξη των εταιριων και της 1ης στον τομεα του Εμποριου γεμιζει τη Mercedes-Benz Ελλας με περηφανεια, διοτι για ακομη μια χρονια οι προσπαθειες των περιπου 200 υπαλληλων της ανταμειβονται με τον καλυτερο τροπο. Οχι μονο εξαιτιας των επιδοσεων της στο στιβο των πωλησεων, μεσα σε ενα, εδω και χρονια, δυσκολο επιχειρηματικο περιβαλλον, αλλα και της εκτιμησης που χαιρει αναμεσα στα στελεχη της εγχωριας αγορας, τα οποια την τιμησαν με την αυθορμητη ψηφο τους.

H εταιρεια σημειωνει οτι η διακριση αυτη, τη γεμιζει με αισθημα ευθυνης καθως η προτεραιοτητα της ειναι εκτος απο κορυφαια προϊοντα και εξαιρετικες υπηρεσιες να προσφερει στον Ανθρωπο και την Κοινωνια στην οποια επιχειρει με οποιον τροπο μπορει, συμβαλλοντας ουσιαστικα στην κοινη προσπαθεια για ενα καλυτερο Αυριο.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!