Η Mustang Mach-E φέρνει το Intelligent Range

Η Ford καταλαβαινει το αγχος της αυτονομιας που ενδεχομενως απασχολει τους κατοχους ηλεκτρικων οχηματων. Γι’ αυτο, η νεα Mustang Mach-E ερχεται εξοπλισμενη με ενα συστημα το οποιο θα εξελισσεται με την παροδο του χρονου και θα υπολογιζει με μεγαλυτερη ακριβεια την υπολειπομενη αυτονομια.

Το συστημα Intelligent Range της Mustang Mach-E θα μπορει να υπολογιζει με ακριβεια ποσα χιλιομετρα αυτονομιας εχουν απομεινει στο ηλεκτρικο SUV της Ford, απαλλασσοντας τους οδηγους απο το αγχος της επαναφορτισης.

«Για τους κατοχους ηλεκτρικων οχηματων, ειναι σημαντικο να μπορουν να εμπιστευονται τους  υπολογισμους στο θεμα της αυτονομιας» δηλωσε ο Darren Palmer, Ford global director για ηλεκτρικα οχηματα μπαταριας. «Οι οδηγοι επιθυμουν να νιωθουν τη σιγουρια οτι μπορουν να καταφερουν να πανε οπουδηποτε, ειτε καποιο μακρινο ταξιδι ειτε την καθημερινη διαδρομη τους προς και απο τη δουλεια. Το νεο συστημα Intelligent Range ειναι ενα αξιοπιστο εργαλειο υπολογισμου της αυτονομιας, για να μπορουν οι ιδιοκτητες της Mustang Mach-E σε ολο τον κοσμο να χαλαρωνουν και να απολαμβανουν το ταξιδι.»

Αξιοποιωντας το cloud ως προς την ποσοτητα της ενεργειας που θα απαιτηθει για τη συνεχεια του ταξιδιου, το Intelligent Range θα υπολογιζει την αυτονομια με βαση τις προηγουμενες συνηθειες και συμπεριφορες του οδηγου, λαμβανοντας συγχρονως υποψη και τις καιρικες προγνωσεις. Το συστημα της μπαταριας θα αναφερει ποση ενεργεια ειναι διαθεσιμη, ενω τα ηλεκτρονικα ισχυος θα παρακολουθουν την τρεχουσα καταναλωση. Οι υψηλοτερες η χαμηλοτερες θερμοκρασιες ενδεχεται να επηρεασουν την αυτονομια, επομενως το Intelligent Range θα λαμβανει και αυτο υποψη, αναθεωρωντας στην πορεια την εκτιμωμενη αυτονομια.



Εφοσον το επιθυμουν οι οδηγοι, τα δεδομενα που συλλεγονται απο αλλα συνδεδεμενα ηλεκτρικα οχηματα Ford μπορουν να βελτιωσουν σημαντικα τους υπολογισμους. Το ηλεκτρικο SUV της Ford μπορει να παρακολουθει ποση ενεργεια χρησιμοποιειται σε διαφορες περιπτωσεις και οδηγικα σεναρια, οπως σε μεταβολες της ταχυτητας κινησης, της μορφολογιας του εδαφους αλλα και των κλιματικων συνθηκων. Με τον τροπο αυτο, μπορει να χρησιμοποιηθουν οι μεσες τιμες απο ολο το στολο των Mustang Mach-E για τη βελτιωση των υπολογισμων αυτονομιας – ακομα και για αγνωστες διαδρομες και συνθηκες.

Εαν η αυτονομια επηρεαζεται αισθητα απο καποιους παραγοντας στην εναρξη ενος ταξιδιου, οι οδηγοι της Mustang Mach-E θα λαβουν τη σχετικη ειδοποιηση στην οποια θα επισημαινεται ο νεος υπολογισμος της αυτονομιας, καθως και τυχον λεπτομερειες για τη διαφοροποιηση της.

Στην περιπτωση που μια Mustang MachE ξεμεινει απο ηλεκτρικη ενεργεια, το προγραμμα BEV Roadside Assistance προβλεπει τη ρυμουλκηση του οχηματος στο πλησιεστερο σημειο φορτισης του Δικτυου Φορτισης FordPass, σε εμπορο της Ford πιστοποιημενο για EV, στον τοπο κατοικιας του πελατη η στον πλησιεστερο δημοσιο φορτιστη.

Η Ford θα επικαιροποιει το Intelligent Range με over-the-air ενημερωσεις, οι οποιες ειναι σχεδιασμενες ωστε να προσφερουν ακομα μεγαλυτερη ακριβεια στις προβλεψεις για τις συνδεδεμενες Mustang Mach-E – με τον τροπο αυτο το ηλεκτρικο SUV της Ford θα μπορει να βρισκεται στην πρωτη γραμμη της τεχνολογιας. Με μια μελλοντικη αναβαθμιση, η Mustang Mach-E θα εχει τη δυνατοτητα να αξιοποιησει ακομα περισσοτερο τις δυνατοτητες του cloud, ωστε να συνυπολογιζονται παραγοντες, οπως οι συνθηκες κυκλοφοριας σε πραγματικο χρονο, οι κλισεις των δρομων, η μορφολογια του εδαφους, το υψομετρο σε μια συγκεκριμενη διαδρομη, ακομα και η θερμοκρασια του περιβαλλοντος στον τελικο προορισμο.

«Αλλαγες στο οδηγικο στυλ και τις συνθηκες του περιβαλλοντος συχνα επηρεαζουν την αυτονομια, και γι’ αυτο το λογο αλλα ηλεκτρικα οχηματα συχνα κανουν σημαντικη αναπροσαρμογη της αυτονομιας» δηλωσε ο Mark Poll, electric vehicle charging user experience manager. «Η Ford αξιοποιει τις δυνατοτητες του cloud για να κανει τους υπολογισμους ακομα πιο ακριβεις, ωστε να μη χρειαζονται απρογραμματιστες στασεις για φορτιση και να περιοριζεται το αγχος των πελατων.»

Με αναμενομενη αμιγως ηλεκτρικη αυτονομια 600 km συμφωνα με το πρωτοκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), η Mustang Mach-E ηγειται μιας ταχεως επεκτεινομενης γκαμας ηλεκτροκινητων οχηματων για λογαριασμο της Ford. Ως γνωστον, η ηλεκτρικη Mustang Mach-E ειναι ενα απο τα 18 νεα εξηλεκτρισμενα οχηματα που θα λανσαρει η εταιρεια στην Ευρωπη πριν το τελος του 2021.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!