Η Nismo ετοιμάζει ισχυρότερο LEAF για την Ευρώπη

Απο το 2010, οποτε και παρουσιασε το πληρως ηλεκτρικο της μοντελο, η Nissan… κλωθογυριζει την ιδεα ενος LEAF Nismo Το 2011, μας παρουσιασε το LEAF Nismo RC (στην πρωτη φωτογραφια) το οποιο ειχε εντυπωσιακη σχεδιαση, ηταν 40% ελαφρυτερο, απεδιδε 107 ιππους, εκανε το σπριντ απο σταση στα 100 χ.α.ω. σε 6,8 δευτερολεπτα, τελικιαζε στα 150 χ.α.ω. και ειχε αυτονομια 20 λεπτων σε ρυθμους αγωνα. Παρολα αυτα, ποτε δεν βγηκε στην παραγωγη. 


Στις 31 Ιουλιου, φετος, η Nissan αρχισε να πουλα στην Ιαπωνια, για πρωτη φορα, το LEAF Nismo. Ωστοσο, απεφυγε να ανακοινωσει λεπτομερειες για τις επιδοσεις του, οσο και για το αν και ποτε θα διατεθει στην ευρωπαϊκη και αμερικανικη αγορα. Γιατι; Η απαντηση στο διπλο ερωτημα, ειναι… συνθετη. 


Η Nissan θα φερει στις αρχες του 2019 μια νεα εκδοση του LEAF, την οποια, προς το παρον τουλαχιστον, στο τμημα EV Marketing της ιαπωνικης αυτοκινητοβιομηχανιας, αποκαλουν E-plus. Αυτη η εκδοση, θα φερει μια μεγαλυτερη μπαταρια, πιθανοτατα 60 KW και το μοτερ του θα αποδιδει περιπου 200 ιππους (εναντι 40 KW και 147 ιππων της υπαρχουσας εκδοσης) ενω θα παρεχει αυτονομια που θα ξεπερνα τα 320 χιλιομετρα. Η σκεψη, λοιπον, ειναι στην Ευρωπη το LEAF Nismo να εισαγεται φορωντας αυτο το μοτερ, ενω στην Ιαπωνια να προστεθει μια επιπλεον εκδοση, η E-plus. Το ερωτημα, βεβαια, ειναι εαν η Nismo θα προχωρησει σε επιπλεον επεμβασεις (για παραδειγμα και νεο ελαφρωμα) ωστε να χαρισει επιδοσεις που ενδεχομενως να βαλουν το LEAF στον κοσμο των hot hatches με επιδοσεις. 


Και ενω θα χρειαστει να περιμενουμε για να μαθουμε εαν το Nissan LEAF NISMO θα ερθει με το ισχυροτερο μοτερ στη χωρα μας, στην Ιαπωνια απολαμβανουν ηδη, εδω και περιπου εναν μηνα, τον ενθουσιασμο και τις προηγμενες τεχνολογιες του παγκοσμιως κορυφαιου σε πωλησεις αμιγως ηλεκτροκινητου αυτοκινητου,  με την σπορ εικονα και την αποδοση που προσφερει η NISMO.



Το Nissan LEAF NISMO διαθετει εναν ειδικα τροποποιημενο υπολογιστη  για πιο γρηγορη επιταχυνση, ειδικα ελαστικα και αναρτηση για βελτιωμενο χειρισμο και οδηγικη ανεση, καθως και κομψο εξωτερικο και εσωτερικο σχεδιασμο. Το μοντελο βασιζεται στο νεο Nissan LEAF, το οποιο εκανε το ντεμπουτο του τον περασμενο Οκτωβριο. Το νεο LEAF προσφερει τη συναρπαστικη επιταχυνση  σε συνδυασμο με τις περιβαλλοντικες επιδοσεις ενος  ηλεκτροκινητηρα,  δυναμικη σχεδιαση, αλλα και προηγμενες τεχνολογιες οπως το e-Pedal,  το ProPILOT και το ProPILOT Park. 


Το νεο Nissan LEAF αποτελει την “ενσαρκωση” του Nissan Intelligent Mobility, του οραματος  της εταιρειας για την αλλαγη του τροπου με τον οποιο τα αυτοκινητα τροφοδοτουνται, οδηγουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια. Το αμιγως ηλεκτροκινητο μοντελο εχει κερδισει πολλα βραβεια για την πρωτοποριακη τεχνολογια και τις επιδοσεις του. Κερδισε το βραβειο \”Παγκοσμιο Πρασινο Αυτοκινητο 2018\” στο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου της Νεας Υορκης και ελαβε βαθμολογιες ασφαλειας 5 αστερων, τοσο απο το Ευρωπαϊκο Προγραμμα Αξιολογησης Νεων Αυτοκινητων (Euro NCAP), οσο και απο το Προγραμμα Αξιολογησης Νεων Αυτοκινητων της Ιαπωνιας.


Η Nissan σκοπευει να πουλησει 1 εκατομμυριο ηλεκτροκινητα οχηματα ετησιως, συμπεριλαμβανομενου του νεου Nissan LEAF, σε παγκοσμια κλιμακα,  απο το οικονομικο ετος 2022.

Εξωτερικη σχεδιαση

Το Nissan LEAF NISMO διαθετει τα χαρακτηριστικα  διπλα αεροβοηθηματα  της σειρας NISMO, που βελτιωνουν την αντωση,  χωρις να επηρεαζουν το συντελεστη οπισθελκουσας. Σηματοδοτωντας την οδηγηση υψηλων επιδοσεων που προσφερει  το χαμηλο κεντρο βαρους, το μοντελο διαθετει  ειδικης κατασκευης  ζαντες  αλουμινιου 18 ιντσων, που ελαχιστοποιουν την αντισταση του αερα.


Τα εννεα διαθεσιμα χρωματα του αμαξωματος περιλαμβανουν το ειδικης επεξεργασιας Brilliant Silver (M)* / Super Black και το Dark Gray (M) / Super Black, με την χαρακτηριστικη διχρωμια  της σειρας NISMO.
*(Μ)= μεταλλικο

Εσωτερικος  διακοσμος


Το σπορ εσωτερικο διεγειρει τις αισθησεις με την εντονη ενθεση των προσαρμοσμενων κοκκινων αποχρωσεων της NISMO, συμπεριλαμβανομενου του τριακτινου τιμονιου με το χαρακτηριστικο κοκκινο “σημαδι”. Το ταμπλο διαθετει ενα εξαιρετικο  φινιρισμα με ανθρακονηματινη υφη, ενω ο ηλεκτρονικος επιλογεας ταχυτητων εχει ενα μεταλλικο, χρωμιωμενο φινιρισμα.

Πλαισιο


Τα ειδικα ελαστικα 18 ιντσων υψηλης προσφυσης του  Nissan LEAF NISMO και το προσαρμοσμενο συστημα αναρτησης,  παρεχουν μια εξαιρετικα ανετη οδηγηση και σταθερο χειρισμο. Το ειδικης διαμορφωσης  ηλεκτρικο συστημα διευθυνσης του αυτοκινητου, οπως και το Intelligent Trace Control,  προσφερουν υψηλη σταθεροτητα με δυνατοτητες ανιχνευσης  των λωριδων κυκλοφοριας.

Ανετη επιταχυνση


Ο ειδικα τροποποιημενος  υπολογιστης στο Nissan LEAF NISMO επιτρεπει μια ηπια, αλλα και ταυτοχρονα ισχυρη αποκριση κατα την επιταχυνση. Αυτο εχει ως αποτελεσμα μια εξαιρετικα  ανετη οδηγηση, τοσο στους δρομους των πολεων, οσο και στους δρομους ταχειας κυκλοφοριας.


Και για το τελος, ενα βιντεο με το Nissan LEAF NISMO 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RstVcMF_-YA&w=320&h=266]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!