Η Nissan γίνεται μεγάλος παίκτης και στις πωλήσεις… καμερών!

Η Nissan οτι κανει το κανει καλα, και μιας και το ρευμα της εποχης θελει καμερες σχεδον παντου στο αυτοκινητο, καινοτομει και εκει με την αυτοκαθαριζομενη καμερα 15 mega pixels και τα καλυτερα ερχονται μιας και στο μελλον θα λανσαρει μοντελο με δυο καμερες στους προβολεις επιτρεποντας το live streaming απο τις βολτες σας…
Η Nissan, εκτος απο κορυφαια αυτοκινητοβιομηχανια με αξιοζηλευτες πωλησεις σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι και μια απο τις μεγαλυτερες προμηθευτριες καμερων στην Ευρωπη ! Οσο παραξενο και αν ακουγεται, η Ιαπωνικη φιρμα εχει καταφερει να εγκαταστησει πανω απο δυο εκατομμυρια  καμερες στην γκαμα των μοντελων της  σε λιγοτερο απο δυο χρονια, κανοντας μερικους απο τους μεγαλυτερους κατασκευαστες καμερων στην Υφηλιο, να εχουν χασει τον υπνο τους !

Συγκεκριμενα, η καταξιωμενη γκαμα των  Crossover της Nissan, που περιλαμβανει τα Qashqai, Juke και X-Trail, αντιπροσωπευει πανω απο 1,9 εκατομμυρια πωλησεις καμερων, καθως στις κορυφαιες τους εκδοσεις  το καθενα απο αυτα διαθετει  τεσσερις  ευρυγωνικες καμερες, ως  μερος του εξοπλισμου  του συστηματος Around View Monitor (AVM).
Το συστημα AVM, παρεχει μια  πανοραμικη αποψη 360 μοιρων, γεγονος που  βοηθα τον οδηγο να επιβεβαιωσει οπτικα τη θεση του οχηματος  στον χωρο, καθιστωντας  τους σχετικους ελιγμους πολυ πιο ευκολους και ασφαλεις.

Τα Qashqai και X-Trail, διαθετουν (αναλογα με το επιπεδο εξοπλισμου)  μια προσθετη καμερα τοποθετημενη στο εμπρος  παρμπριζ  που χρησιμοποιειται για ενα ευρος λειτουργιων υψηλης τεχνολογιας , οπως η αναγνωριση των οδικων σηματων και η αυτοματη ρυθμιση της δεσμης των φωτων.


 Ολα τα παραπανω, καταδεικνυουν το μεγεθος των καινοτομιων που εχουν γινει προσιτες χαρη στη Nissan, σε ενα μεγαλο ευρος αγοραστων αυτοκινητων. Επιπλεον οι τεχνολογιες στα αυτοκινητα που  σχετιζονται με τις καμερες, αποτελουν θεμελιο λιθο στην προσπαθεια για την αναπτυξη ενος πληρους αυτονομου οχηματος.

Τα συστηματα καμερων που ειναι  τοποθετημενα στα Qashqai και τα X-Trail παρεχουν μεταξυ αλλων  τη δυνατοτητα για εξυπνη” σταθμευση,  μαζι με ενα πακετο λειτουργιων που απαρτιζουν τo Safety Shield (Ασπιδα Ασφαλειας), οπως το Blind Spot Warning και το Moving Object Detection.

Αξιζει να σημειωθει οτι ενα απο τα πιο εξυπνα χαρακτηριστικα του Safety Shield, αποτελει η αυτοκαθαριζομενη πισω καμερα, η οποια ανιχνευει ποτε ο φακος ειναι βρωμικος και τον καθαριζει αυτοματα !  Μαλιστα, στη συγκεκριμενη περιπτωση της πισω καμερας,  ο υπολογιστης επεξεργαζεται περισσοτερα απο 15 mega pixels  ανα δευτερολεπτο, ενω η καμερα χρησιμοποιει ενσωματωμενο συστημα πλυσης του φακου με νερο και πεπιεσμενο αερα, εξασφαλιζοντας στην 7 ιντσων οθονη του NissanConnect μια τελεια εικονα, προς οφελος της ασφαλειας των επιβατων αλλα και των πεζων.

Με τις πωλησεις των Crossover να βαινουν αυξανομενες , η Nissan προβλεπει οτι η ζητηση για τις καμερες στα μοντελα της θα φτασει τις 10 εκατομμυρια μοναδες, μεσα στα επομενα πεντε χρονια !

Και ενω ολα αυτα αφορουν το σημερα, οι μηχανικοι  της Nissan εργαζονται ηδη για την καμερα της επομενη γενιας, οπως αυτη παρουσιαστηκε προσφατα στον εξοπλισμο του  πρωτοτυπου crossover  Gripz. Συγκεκριμενα, δυο καμερες ειναι ενσωματωμενες στους προβολεις του μοντελου, επιτρεποντας το live streaming στο διαδικτυο απο τις εξορμησεις του αυτοκινητου, εντος και εκτος δρομου.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EDIcxLnpQVY]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!