Η Nissan δέχεται… ρεύμα ως πληρωμή για πάρκινγκ!

Η Nissan προσφερει στους υποψηφιους αγοραστες ηλεκτρικων αυτοκινητων, εναν ακομη λογο για να τα αγαπησουν: Τωρα, μπορουν να πληρωσουν τη σταθμευση του \”καμαριου\” τους με… ηλεκτρικο ρευμα! 


Σε μια παγκοσμια πρωτια, οι οδηγοι ηλεκτρικων οχηματων θα μπορουν να εκφορτιζουν ενεργεια απο την μπαταρια του αυτοκινητου τους για να πληρωνουν για σταθμευση, ενω επισκεπτονται τον εκθεσιακο χωρο Nissan Pavilion, στην Yokohama. Ο εντυπωσιακος αυτος χωρος ανοιξε τις πυλες του για το κοινο την 1η Αυγουστου.


Το συστημα πληρωμων ειναι μια απο τις πολλες καινοτομιες που μπορουν να βιωσουν οι πελατες στο Pavilion, το οποιο δημιουργηθηκε για να δειξει πως η Nissan “μετακινει” τους ανθρωπους σε εναν καλυτερο κοσμο. Οι επισκεπτες μπορουν να γευματισουν στο Nissan Chaya Cafe, που λειτουργει με τροφοδοσια απο τα ηλεκτρικα αυτοκινητα Nissan LEAF και απο φωτοβολταϊκα πανελ. Μπορουν επισης να απολαυσουν εικονικες εμπειριες που τους επιτρεπουν να νιωσουν τη συγκινηση των ηλεκτρικων αγωνων της Formula E, η να κανουν μια βολτα με το ολοκαινουργιο Nissan Ariya EV crossover.


Ο εκθεσιακος χωρος των 10.000 τετραγωνικων μετρων, εχει μηδενικους ρυπους και ειναι εξοπλισμενος με ηλιακους συλλεκτες, ενω  διαθετει και ανανεωσιμη υδροηλεκτρικη ενεργεια.


“Το Pavilion ειναι ενα μερος οπου οι επισκεπτες μπορουν να δουν, να αισθανθουν και να εμπνευστουν απο το οραμα μας για την κοινωνια και την κινητικοτητα, στο κοντινο μελλον”, εξηγει ο διευθυνων συμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Καθως ο κοσμος μετατοπιζεται στην ηλεκτρικη κινητικοτητα, τα ηλεκτρικα οχηματα θα ενσωματωθουν στην κοινωνια με τροπους που υπερβαινουν τις μεταφορες.”


Nissan Energy

Η Nissan παρουσιασε το πρωτο ηλεκτρικο αυτοκινητο μαζικης παραγωγης στον κοσμο, το μηδενικων εκπομπων Nissan LEAF, το 2010. Εκτοτε, η εταιρεια συνεργαστηκε με κυβερνησεις και επιχειρησεις σε ολο τον κοσμο για να επεκτεινει τις χρησεις των EVs. Οι τεχνολογιες Nissan Energy Share και Nissan Energy Storage επιτρεπουν την αποθηκευση, την κοινη χρηση και την επαναχρησιμοποιηση ηλεκτρικου ρευματος απο τις μπαταριες των EVs, οπως για παραδειγμα γινεται με την τροφοδοσια σπιτιων η επιχειρησεων,  αλλα και με την καφετερια στο Nissan Pavilion.


Παραλληλα, στην Ιαπωνια η Nissan εχει συναψει συμφωνιες με τις τοπικες αρχες για τη χρηση αυτοκινητων LEAF ως κινητων μπαταριων που μπορουν να τροφοδοτουν με ενεργεια το δικτυο ηλεκτροδοτησης, σε περιπτωσεις φυσικων καταστροφων. Επιπλεον, η Nissan εχει συναψει και μια ακομη συνεργασια οπου τροφοδοτει τους φωτεινους σηματοδοτες με ενεργεια απο  χρησιμοποιημενες μπαταριες σε EVς. 


Ως μερος του σχεδιου μετασχηματισμου Nissan NEXT, η εταιρεια σχεδιαζει να επεκτεινει την παγκοσμια γκαμα των EVs και των ηλεκτροκινητων αυτοκινητων, συμπεριλαμβανομενου του e-POWER. Η Nissan στοχευει στην πωληση περισσοτερων του ενος εκατομμυριου ηλεκτροκινητων οχηματων ετησιως, εως το τελος του φορολογικου ετους 2023.


Καινοτομιες Nissan 

Οι επισκεπτες στο Pavilion μπορουν επισης να βιωσουν και αλλες καινοτομιες εκτος απο τις τεχνολογιες Nissan Energy. Σε αυτες περιλαμβανονται το προηγμενο συστημα υποστηριξης του οδηγου ProPILOT, καθως και η τεχνολογια Invisible-to-Visible (I2V) της Nissan, η οποια συνδυαζει πληροφοριες απο τον πραγματικο και τον εικονικο κοσμο για να υποστηριξει τους οδηγους.

Παιζοντας εναν εικονικο αγωνα τενις με την πρωταθλητρια του  Grand Slam και πρεσβειρα της Nissan, Naomi Osaka, στο θεατρο του Pavilion, παιδια και ενηλικες μπορουν να μαθουν για το I2V και να αποκτησουν μια αισθηση για το πως η συγκεκριμενη τεχνολογια θα κανει την οδηγηση πιο βολικη, ανετη και συναρπαστικη οταν ειναι εγκατεστημενη σε αυτοκινητα, στο εγγυς μελλον.

Μπροστα απο το Pavilion, το Κεντρο Κινητικοτητας προσφερει μια ποικιλια υπηρεσιων, οπως κοινη χρηση αυτοκινητων EV και ενοικιαση ποδηλατων. Ως προσφορα της Nissan και της τοπικης κοινοτητας, αυτες οι υπηρεσιες στοχευουν στην παροχη αυξημενης ελευθεριας στην κινητικοτητα.

Το Nissan Pavilion, που βρισκεται κοντα στα παγκοσμιο στρατηγειο της Nissan, στην Yokohama, θα ειναι ανοιχτο για το κοινο απο 1 Αυγουστου εως 23 Οκτωβριου. Για να απολαυσεις μια εικονικη περιηγηση, κανε κλικ εδω.    

Και ενα βιντεο με το εντυπωσιακο Nissan Pavilion και τις πρωτοποριακες υπηρεσιες που προσφερει.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y_QqR7pPVBY]

    

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!