Η Nissan δωρίζει τον Τιτάνα της στο Grand Canyon

Το Ultimate Parks TITAN, ενα ειδικης κατασκευης οχημα υποστηριξης παρκων, δωριζει η Nissan στο Grand Canyon, με αφορμη την επετειο 100 χρονων του, ως εθνικου παρκου στις Η.Π.Α. Ο \”Τιτανας\” της ιαπωνικης μαρκας, θα εξυπηρετει το φημισμενο εθνικο παρκο, ως προϊον  συνεργασιας του Nissan TITAN με το Ιδρυμα National Park.


Το Ultimate Parks TITAN θα χρησιμοποιηθει για να υποστηριξει το Canyon Field School του εθνικου παρκου, που προσφερει μοναδικες ευκαιριες για τους νεους να βιωσουν το δεος στα υψη και τα βαθη του Εθνικου Δρυμου του Grand Canyon. Επισης, μεσω της υποστηριξης του Nissan TITAN, το Arizona Conservation Corps θα εργαστει για την επισκευη των υποδομων στο Εθνικο Παρκο του Grand Canyon, αυτο το καλοκαιρι.


Το Ultimate Parks TITAN ειναι το τελευταιο ειδικα τροποποιημενο ΤΙΤΑΝ που δωριζεται σε εθνικους, μη κερδοσκοπικους εταιρους, στο πλαισιο της εκστρατειας Calling All TITAN. Στις προηγουμενες δωρεες, περιλαμβανονται το  Ultimate Service TITAN για τον Αμερικανικο Ερυθρο Σταυρο και το Ultimate Work TITAN που δημιουργηθηκε για τον οργανισμο Habitat for Humanity.


Το Ultimate Parks TITAN τροφοδοτειται απο τον κινητηρα 5.8λιτρων Endurance® V8 της Nissan, με ονομαστικη ισχυ 390 ιππων και ροπη στρεψης 534Nm. Η κινηση παντος εδαφους, προερχεται  απο ενα προηγμενο συστημα τετρακινησης με transfer case,   σχεδιασμενo για να εξασφαλιζει τη μεγιστη κατανομη ισχυος. Κατανεμει την  ροπη σε ολους τους τροχους και παρεχει τετρακινηση οταν απαιτειται προσθετη ελξη. Οπως ολα τα μοντελα TITAN XD PRO-4X, το Ultimate Parks TITAN περιλαμβανει ενα προηγμενο ηλεκτρονικο μπλοκε διαφορικο πισω,  που βοηθα στην αυξηση της προσφυσης.



Στα επιπλεον  off-road χαρακτηριστικα του συμπεριλαμβανονται το Hill Descent Control, το Hill Start Assist , καθως και το  Brake  Limited- Slip Differential (BLSD). Ενας μετρητης συνθηκων off-road χρησιμοποιει δεδομενα απο το επιταχυνσιομετρο για τον υπολογισμο των γωνιων κλισης του οχηματος, κατι αρκετα σημαντικο, καθως σπανια συνανταται επιπεδο  εδαφος στο συγκεκριμενο εθνικο παρκο. 


Για να διευκολυνθει  το περασμα του οχηματος πανω απο βραχους, ογκολιθους και αλλα μεγαλα εμποδια, εχει προσαρμοστει κιτ ρυθμιζομενης αναρτησης 3 ιντσων της ICON με συστημα αεραναρτησης της  Hellwig. Η προσβαση στην καμπινα διευκολυνεται απο το σκαλοπατια της  AMP. Το Ultimate Parks TITAN “παταει”  σε ελαστικα  35 ιντσων Nitto Trail Grappler,  τοποθετημενα σε ζαντες Method 701 Trail Series.


Παραλληλα, το ανθεκτικο χαλυβδινο πλαισιο βαρεως τυπου του  TITAN XD επεκταθηκε για να προσαρμοστει στις ειδικες απαιτησεις του συγκεκριμενου οχηματος. Τοποθετημενα πισω απο την ευρυχωρη καμπινα του TITAN XD Crew Cab, που μπορει να φιλοξενησει με ανεση 5 ατομα, υπαρχει μια σειρα απο ασφαλισμενους αποθηκευτικους χωρους,   ραφια εξοπλισμου και ραβδους, συμπεριλαμβανομενης μιας σχαρας Rhino Rack Pioneer και προστατευτικων θολων της EGR. Το διευρυμενο πλαισιο φιλοξενει επισης μια  δεξαμενη καυσιμου 208 λιτρων, οπως  και μια  κυψελη καυσιμου της RotopaX,  καθως οι ευκαιριες ανεφοδιασμου ειναι λιγες και βρισκονται πολυ βαθια μεσα στο παρκο.


Επιμελως τοποθετημενα στους χωρους αποθηκευσης  βρισκονται μια  σειρα απο ειδικα εργαλεια, αλλα και εξοπλισμος επισκευων, συμπεριλαμβανομενου ενος συγκολλητη Miller EnPak, ενος αεροσυμπιεστη και μιας γεννητριας. Την λιστα εξοπλισμου συμπληρωνει ενα βιντσι της WARN Industries ZEON Platinum 12-S, που μπορει να βγαλει το οχημα απο δυσβατα σημεια και χαραδρες.  Επισης οι ειδικοι προβολεις οροφης της Baja Designs, φροντιζουν να κανουν την νυχτα μερα, οταν οι συνθηκες το απαιτουν. 


Τις συναρπαστικες δυνατοτητες του Ultimate Parks TITAN συμπληρωνει το ρυμουλκουμενο τρεϊλερ Black Series Camper, που  παρεχει προσθετη χωρητικοτητα φορτιου.  Μερικα απο τα χρησιμα χαρακτηριστικα του ειδικου ρυμουλκουμενου περιλαμβανουν την συρομενη πλατφορμα της CargoGlide,  τις ραγες φορτωσης  της Leitner Design, καθως και το αντισκηνο τυπου  CVT.

Καθως το Ultimate Parks TITAN εχει δυνατοτητα ωφελιμου φορτιου εως 1,3 τονους  με μεγιστη ικανοτητα ρυμουλκησης  5 τονων,  η μεταφορα ενος τρεϊλερ γεματου με εξοπλισμο και προμηθειες δεν αποτελει προβλημα. Συστηματα οπως τα  Integrated Trailer Brake Controller, Trailer Sway Control (TSC), Tow/Haul Mode με Downhill Speed Control, καθως και το ακρως χρηστικο Trailer Light Check system που “λυνει” τα χερια του οδηγου σε οτι αφορα την ασφαλη προσδεση του trailer, κανουν ακομα πιο ασφαλη και ευκολη την ολη διαδικασια μεταφορας και χρησης του τρεϊλερ. 

Το ολο πακετο, συμπληρωνει η συναρπαστικη εμφανιση του Ultimate Parks TITAN με μια μοναδικη επενδυση με μεμβρανη, τοσο του αμαξωματος οσο και του ρυμουλκουμενου.  Το μοναδικο σχεδιο, απεικονιζει  τοπογραφικες γραμμες απο το βορειο ακρο του Grand Canyon, σε συνδυασμο με ενα μπλε υποβαθρο, χαρακτηριστικο  του Ιδρυματος του Εθνικου Παρκου. 

\”Η Nissan ειναι περηφανη που υποστηριζει την εξαιρετικη δουλεια που γινεται σε καθε μονοπατι, πλαγια και χωρο αναψυχης απο εταιρους οπως το Ιδρυμα National Park, το Grand Canyon Conservancy και το Arizona Conservation Corps\”, λεει ο Tiago Castro, διευθυντης  της Nissan North America, Inc. \”Αυτο το ειδικο TITAN XD 4×4 και το ρυμουλκουμενο που το συνοδευει, θα συμβαλλει στην προσπαθεια αυτη,  κανοντας την προσβαση σε απομακρυσμενες περιοχες του παρκου λιγο πιο ευκολη, ασφαλεστερη και ελπιζουμε ακομα πιο ανετη”.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!