Η Nissan επεκτείνει τη συνεργασία της με τη NASA

Η θυγατρικη της Nissan Motor Co. Ltd. στις ΗΠΑ, Nissan North America, Inc., ανακοινωσε στη διαρκεια της εκθεσης CES 2018 οτι ηρθε σε συμφωνια με την NASA Ames Research Center στη Silicon Valley της Καλιφορνιας  για συνεργασια στην ερευνα και τεχνολογικη αναπτυξη που αφορα μελλοντικες αυτονομες υπηρεσιες κινητικοτητας, συμπεριλαμβανομενης μιας δοκιμαστικης επιδειξης στο Silicon Valley. Αυτη η επικαιροποιηση που βασιζεται στην ηδη επιτυχημενη  συνεργασια μεταξυ της Nissan και της NASA,  θα καθορισει  ενα νεο πεδιο δραστηριοτητων μεσα στο 2019.

Συμφωνα με τους ορους της πενταετους εταιρικης σχεσης ερευνας και αναπτυξης, οι ερευνητες του ερευνητικου κεντρου της Nissan στη Silicon Valley και της NASA Ames συνεργαζονται για την προωθηση αυτονομων συστηματων οχηματων. Τον Ιανουαριο του 2017, στην εκθεση CES στο Λας Βεγκας, η Nissan εισηγαγε την τεχνολογια  Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νεα πλατφορμα διαχειρισης στολων αυτονομων οχηματων, που αναπτυχθηκε με βαση την τεχνολογια της NASA. Αυτη η νεα φαση της κοινης συνεργασιας,  θα στηριχτει σε αυτη την επιτυχια για την περαιτερω αναπτυξη της συγκεκριμενης τεχνολογιας και θα δοκιμασει τη χρηση της SAM στον  τομεα της  διαχειρισης αυτονομων υπηρεσιων μεταφορας.

Ο Maarten Sierhuis, διευθυντης του ερευνητικου κεντρου της Nissan στη Silicon Valley

\”Κατασκευασαμε την SAM απο την τεχνολογια που η NASA ανεπτυξε για τη διαχειριση των διαπλανητικων δρομολογητων καθως κινουνται γυρω απο απροβλεπτα τοπια\”, δηλωσε ο Maarten Sierhuis, διευθυντης του ερευνητικου κεντρου της Nissan στη Silicon Valley. \”Στοχος μας ειναι να αναπτυξουμε την SAM για να βοηθησουμε και αλλους οργανισμους στην κατευθυνση ενσωματωσης ενος στολου αυτονομων οχηματων σε απροβλεπτα αστικα περιβαλλοντα, με ασφαλεια,  οπως για παραδειγμα υπηρεσιες μεταφορας προσωπων, αντικειμενων και στην εφοδιαστικη αλυσιδα. Το τελικο σταδιο της υφισταμενης ερευνητικης μας συμφωνιας με τη NASA θα μας φερει πιο κοντα σε αυτον τον στοχο και θα δοκιμασουμε τη SAM σε μια επιδειξη που θα πραγματοποιηθει σε δημοσιους δρομους”.

\”Ενας απο τους στρατηγικους στοχους της NASA ειναι να μεταφερει την τεχνολογια που αναπτυχθηκε για να προωθησει τους στοχους της αποστολης και των προγραμματων της, σε ευρυτερες εμπορικες και κοινωνικες εφαρμογες\”, δηλωσε ο Eugene Tu, διευθυντης του κεντρου της NASA Ames. \”Η χρηση του εργου της NASA στη ρομποτικη για την επιταχυνση της αναπτυξης των αυτονομων υπηρεσιων κινητικοτητας, ειναι ενα τελειο παραδειγμα του πως η σημαντικη εργασια που απαιτειται για την προωθηση της εξερευνησης του διαστηματος μπορει επισης να ωθησει σε πρωτοποριακες εφαρμογες και εδω στη Γη\”.

Η ερευνητικη συνεργασια με τη NASA αποτελει μερος του οδικου χαρτη της Nissan, για την τεχνολογικη και επιχειρηματικη εξελιξη της αυτοκινητοβιομηχανιας, στο πλαισιο του Nissan Intelligent Mobility. Αυτος ο “οδικος χαρτης”  αποτελειται απο τρια εργαστηρια αλληλοσυνδεομενων καινοτομιων στους αξονες των Intelligent Drive, Intelligent Power και Intelligent Integration. Η SAM αποτελει ενα σημαντικο οροσημο του Intelligent Integration της Nissan, παρεχοντας την υποδομη για την ασφαλη και απροσκοπτη ενσωματωση των αυτονομων υπηρεσιων κινητικοτητας σε υπαρχοντα αστικα περιβαλλοντα.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!