Η Nissan ετοιμάζει αυτόνομο αλλά και σκεπτόμενο όχημα!

Σε λιγα χρονια τα αυτοκινητα δεν θα κινουνται μονο αυτονομα αλλα θα επικοινωνουνε μεταξυ τους, χαρη στην τεχνητη νοημοσυνη που θα ενσωματωνουν. Αρα τα… περνα εσυ, οχι περνα εσυ στις διασταυρωσεις δεν θα καταληγουν σε τσουγκρισμα…

Λιγες εβδομαδες μετα την επιδειξη της προηγμενης τεχνολογιας αυτονομης κινησης στους δρομους της Ευρωπης, η Nissan πραγματοποιει το ντεμπουτο της στην CeBIT, την μεγαλυτερη εκθεση προϊοντων ψηφιακης τεχνολογιας στην  Ευρωπη, επιδεικνυοντας καινοτομιες που θα  φερουν την επανασταση στην αυτοκινηση.

Στο επικεντρο της CeBIT, αναμενεται να βρεθει το Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια ακομα καινοτομια στην αυτονομη οδηγηση απο τη Nissan  που ειχε παρουσιασθει στις αρχες του χρονου στην CES. H συγκεκριμενη τεχνολογια βασιζεται σε αντιστοιχη τεχνολογια της NASA και συνδυαζει την τεχνητη νοημοσυνη (AI), σε συνδυασμο με την ανθρωπινη υποστηριξη. Με αυτο τον τροπο, τα αυτονομα οχηματα θα μπορουν να λαμβανουν αποφασεις σε απροβλεπτες καταστασεις, οικοδομωντας την απαιτουμενη γνωση στην “βιβλιοθηκη” της τεχνητης νοημοσυνης που διαθετουν. Η τεχνολογια αυτη θα μπορουσε δυνητικα να επιτρεψει σε εκατομμυρια αυτονομα, χωρις οδηγο, αυτοκινητα να συνυπαρχουν  με τους οδηγους σε ενα ταχυ χρονοδιαγραμμα, ως μερος του προγραμματος Ευφυους Ολοκληρωσης της Nissan (Nissan Intelligent Integration).


Κατα τα επομενα ετη και μεχρι το 2020,η τεχνολογια  αυτονομης οδηγησης της Nissan θα προσφερει αυξημενα επιπεδα αυτονομιας, οπου το συγκεκριμενο συστημα θα ειναι ικανο να διαχειριστει την οδηγηση σε αστικο περιβαλλον, συμπεριλαμβανομενων των διασταυρωσεων. Ρυθμισμενη για να κανει την οδηγηση ασφαλεστερη αλλα και πιο ευχαριστη, η αναπτυξη της  τεχνολογιας αυτονομης οδηγησης  αποτελει μερος του Nissan Intelligent Mobility, του “αποτυπωματος”  της μαρκας  στην προσπαθεια μετασχηματισμου του τροπου που τα αυτοκινητα οδηγουνται, τροφοδοτουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια.


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!