Η Nissan… ψήνει τα χρώματά της για να δοκιμάσει την αντοχή τους


Εχεις αναρωτηθει ποτε ποιες διαδικασιες ακολουθουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες για να διασφαλισουν οτι το χρωμα του αυτοκινητου σου δεν θα… εξαϋλωθει κατω απο τον δυνατο ηλιο, η τις αλλες, σκληρες καιρικες συνθηκες; Προσφατα, η Porsche μας εξηγησε τη διαδικασια με την οποια εξελισσει τα χρωματα της και τωρα, ειναι η σειρα της Nissan να μας δειξει τον τροπο με τον οποιο διασφαλιζει οτι τα μοντελα της θα διατηρησουν το χρωμα τους σαν καινουριο, ακομα και κατω απο τον… αλυπητο ελληνικο ηλιο (ενταξει, οχι μονο αυτον). 


“Διανυοντας” την πιο σκοτεινη μερα του ετους, οι μηχανικοι της Nissan στο Μιτσιγκαν των Η.Π.Α., πραγματοποιουν εργαστηριακες δοκιμες εκθεσης σε υπεριωδη ακτινοβολια,  χαρη στο εργαλειο Xenon Weather-Ometer (XWO) που αξιολογει την ανθεκτικοτητα  ενος υλικου,  σε ποικιλες κλιματολογικες συνθηκες.


Για να αξιολογησει τις επιπτωσεις της ηλιακης ενεργειας στη βαφη και σε αλλα υλικα, ενας λαμπτηρας Xenon των 4.000 Watt, σχεδον  “ψηνει”  100 δειγματα,  στα ιδια μηκη κυματος με τον ηλιο. Τα δειγματα περιστρεφονται γυρω απο τη λαμπα Xenon για να μιμηθουν την τροχια της γης  και καθως  ο εργαστηριακος \”ηλιος”  μπορει να “λαμψει\”  καθ’ ολο το 24ωρο, η διαδικασια απαιτει το ημισυ του χρονου, για τη δοκιμη των δειγματων βαφης.  Οι μηχανικοι παρατηρουν τα δειγματα του υλικου μεσω μιας σειρας κυκλων,  για να ερευνησουν τις αλλαγες και να εξασφαλισουν κορυφαια ανθεκτικοτητα και ποιοτητα,  για τους ιδιοκτητες των μοντελων της Nissan.


\”Εκτος απο τις αυστηρες δοκιμες στο πραγματικο περιβαλλον, αυτο το εργαλειο μας επιτρεπει να δημιουργησουμε ακομα πιο σκληρες συνθηκες\”, εξηγει ο Doug Prytula, τεχνικος  δοκιμων πλαισιου και σασι της Nissan North America. \”Ειναι ενα ακομα βημα που κανουμε για να διασφαλισουμε οτι τα ποιοτικα προτυπα της Nissan ειναι αδιαπραγματευτα.\”

Η Nissan χρησιμοποιει περιβαλλοντα δοκιμων οπως τον “θαλαμο επιταχυνσης του καιρου” XWO,  για την αναπαραγωγη των συνθηκων που συμβαινουν σε ενα φυσικο περιβαλλον, μεσα στο εργαστηριο. Αυτες οι κυψελες δοκιμων,  εκθετουν διαφορους τυπους υλικων, σε ενα ευρυ φασμα συνθηκων που ενα οχημα μπορει να αντιμετωπισει, καθ \’ολη τη διαρκεια του κυκλου ζωης του. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!