Η Nissan όχι μόνο παράγει «καθαρά αυτοκίνητα» αλλά την ενδιαφέρει και ο τρόπος παραγωγής να είναι «πράσινος»

Ετσι πραγματικα δειχνεις οτι εισαι ευαισθητοποιημενος στο θεμα περιβαλλον και κλιματικη αλλαγη, αφηνοντας μικροτερο αποτυπωμα ανθρακα  και δεσμευοντας για μηδενικες εκπομπες ρυπων στο μελλον
 
Η Nissan πρωτοπορει σε παγκοσμιο επιπεδο στις εταιρικες δρασεις για τις  κλιματικες αλλαγες.

Το Carbon Disclosure Project (CDP) κατεταξε τη Nissan αναμεσα στο 5 τοις εκατο των κορυφαιων εταιρειων παγκοσμιως, αναφορικα με τη συμμετοχη της στο προγραμμα προστασιας των κλιματικων αλλαγων. Με σκορ 100 στα 100, η Nissan περιλαμβανεται και στο δεικτη Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), ουσα οπως και την προηγουμενη χρονια, η πρωτη αυτοκινητοβιομηχανια της Ιαπωνιας με το υψηλοτερο σκορ.

Το CDP ειναι ενας μη κερδοσκοπικος διεθνης οργανισμος που διατηρει την παγκοσμιως μεγαλυτερη βαση δεδομενων με δημοσιευμενες δρασεις και επιτευγματα εταιριων και οργανισμων παγκοσμιου βεληνεκους, κατα της κλιματικης αλλαγης. Αξιζει να σημειωθει, πως μονο για το 2015, απο το CDP συλλεγονται και αναλυονται περιβαλλοντικες στρατηγικες και  προσπαθειες μειωσης των εκπομπων CO2, για  πανω απο 6.000 επιχειρησεις.

Η Nissan ελαβε το απολυτο σκορ στο δεικτη CDLI, καθως συνεχιζει να εργαζεται με παθος για το οραμα της περι μειωσης των εκπομπων CO2 απο τα νεα οχηματα κατα 90 τοις εκατο μεχρι το ετος 2050, γνωστοποιωντας με διαφανη τροπο ολες τις απαραιτητες περιβαλλοντικες πληροφοριες.

Παραλληλα, τον περασμενο Ιουνιο, η Nissan ανακοινωσε τα επιτευγματα της για το οικονομικο ετος 2014, στο πλαισιο του Nissan Green Program 2016. Με βαση τα αποτελεσματα, η Nissan αυξησε την ενεργειακη αποδοση των εργοστασιων της, οπως και επεκτεινε την εφαρμογη της ανακυκλωσιμης ενεργειας. Τα παραπανω, σε συνδυασμο και με αλλες πολιτικες που ακολουθησε, ειχαν ως αποτελεσμα  το αποτυπωμα ανθρακα της φιρμας να μειωθει δραστικα, οδηγωντας σε 22,6 τοις εκατο μειωση των εκπομπων CO2 σε συγκριση με το οικονομικο ετος του 2005. Εξισου σημαντικο ειναι οτι αυτο επετευχθη δυο ετη νωριτερα, απο ο, τι ειχε αρχικα προβλεφθει.

Η Nissan εχει δεσμευτει για την ελαχιστοποιηση των εκπομπων CO2 και για την υλοποιηση της κινητικοτητας των  μηδενικων εκπομπων ρυπων,  καθως στοχευει να γινει ο παγκοσμιος ηγετης στην προσπαθεια συγκροτησης μιας βιωσιμης κοινωνιας ως προς την κινητικοτητα.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bWJPKQCpkRk]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!