Η Redbull ετοιμάζει… παρμπρίζ για τη Formula 1

Ποσο θα αλλαξει η Formula 1; Οι τραγικοι θανατοι των Jules Bianchi και Justin Wilson εβαλαν την ασφαλεια των οδηγων σε πρωτο πλανο για τη FIA, η οποια σκοπευει να παρουσιασει ενα προστατευτικο για το κοκπιτ, ωστε να μην ειναι εκτεθειμενα τα κεφαλια των οδηγων. Ομως το \”halo\” concept, το οποιο ειδαμε να προσπαθουν να δοκιμασουν οι Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel της Ferrari στην Ισπανια, εχει προκαλεσει αναμικτες αντιδρασεις στους οδηγους, τις ομαδες και τους φιλους του αθληματος. 
Τωρα, η Red Bull φερεται να εξελισσει ενα εναλλακτικο προστατευτικο για τους οδηγους, το οποιο μοιαζει περισσοτερο με… παρμπριζ (λεγε με και ανεμοθωρακα). Σε μια γραφικη απεικονιση για το motorsport.com, βλεπουμε πως μπορει να ειναι αυτο το προστατευτικο που θα φορανε (;) οι Red Bull F1 το 2017.

Ο επικεφαλης της ομαδας Christian Horner το περιγραφει ως \”περισσοτερο κατι σαν κουβουκλιο, ανοιχτο απο επανω, σαν ενας μεγαλυτερος ανεμοθωρακας\”. Και, αν αυτο ειναι -τουλαχιστον αισθητικα- καλυτερο απο το προστατευτικο που ειδαμε στη Ferrari, παραμενουν δεκαδες αλλα ερωτηματα ως προς το αν θα προσφερει πραγματικα ασφαλεια και, το πιο βασανιστικο: Πως θα μπαινοβγαινουν οι οδηγοι

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!