Η Renault είναι το αστέρι των Καννών!



Σταρ και σταρλετιτσες συνωστιζονται, μεχρι τις 28 Μαϊου στις Καννες, οπου χτυπα η καρδια του παγκοσμιου κινηματογραφου. Κι ομως, για εμας που δεν βλεπουμε ποιος (η ποια) βγαινει απο το αυτοκινητο για να περπατησει στο κοκκινο χαλια, αλλα το… αυτοκινητο αυτο καθεαυτο, ο μεγαλος πρωταγωνιστης του 70ου Φεστιβαλ Κινηματογραφου των Καννων, ειναι η Renault, Η γαλλικη μαρκα εχει παρει τη θεση του οδηγου του φεστιβαλ, στα πλαισια του οποιου, περισσοτερα απο 330 αυτοκινητα της συνοδευουν μερικους απο τους σημαντικοτερους εκπροσωπους της 7ης τεχνης.    

Βεβαια, αυτη η \”συνυπαρξη\” δεν ειναι ουτε καινουρια, ουτε τυχαια. Η Renault, διατηρει ισχυρους δεσμους με την 7η τεχνη απο την ιδρυση της. Αλλωστε, οι πρωτες εγκαταστασεις της εταιρειας βρισκονταν διπλα στο στουντιο των αδερφων Lumière, των πρωτοπορων, των εφευρετων του κινηματογραφου, στο Billancourt. Εκτος αυτων, μοντελα της εκαναν συχνα την εμφανιση τους σε ταινιες και τηλεοπτικες σειρες, οπως το Clio, το οποιο εχει ξεπερασει τις 1800 εμφανισεις η το Dauphine, με περισσοτερες απο 800 εμφανισεις.


Αντιστοιχα πολυετης ειναι και η σχεση που διατηρει η Renault με το Φεστιβαλ Κινηματογραφου των Καννων, αποτελωντας σε σταθερη βαση επισημο υποστηρικτη του απο το 1983. Τη φετινη χρονια, 330 αυτοκινητα της Renault που θα φερουν το σημα κατατεθεν του φεστιβαλ, τον Χρυσο Φοινικα, θα χρησιμοποιηθουν για τις αναγκες της διοργανωσης. Μεταξυ του στολου θα βρισκονται κορυφαιες εκδοσεις των Espace και Talisman, αλλα και τα ηλεκτρικα Zoe και Twizy, επιβεβαιωνοντας την ηγετικη θεση που κατεχει η Renault στα οχηματα μηδενικων ρυπων. Παραλληλα, για πρωτη φορα στο φεστιβαλ, θα χρησιμοποιηθει και μια νεα εκδοση του Renault Trafic, με την ονομασια SpaceClass η οποια ξεχωριζει για τον πολυτελη χαρακτηρα της, αλλα και το κορυφαιο επιπεδο ανεσης που προσφερει. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!