Η SEAT Componentes ανέλαβε τη κατασκευή του νέου 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου


Στο εργοστασιο της SEAT θα κατασκευαζεται το νεο κιβωτιο ταχυτητων MQ281
Η ετησια παραγωγη προβλεπεται να φτασει στα 450.000 κιβωτια 

Η SEAT Componentes ανελαβε τη κατασκευη του νεου κιβωτιου ταχυτητων MQ281 του Ομιλου Volkswagen, ενος 6-ταχυτου μηχανικου κιβωτιου που θα εξοπλιζει τα οχηματα της πλατφορμας MQB. Το κιβωτιο θα κατασκευαζεται στην μοναδα που βρισκεται στο El Prat de Llobregat, η οποια ειναι μια απο τις ιδιοκτητες εγκαταστασεις κατασκευης συστηματων μεταδοσης του Ομιλου Volkswagen σε ολο τον κοσμο, μαζι με αυτες στο Kassel (Γερμανια), Mladá Boleslav και Vrchlabi (Τσεχικη Δημοκρατια), Córdoba (Αργεντινη) καθως και τεσσερα εργοστασια στη Κινα (Tianjin, Dalian, Changchun and Anting).  

Η SEAT Componentes θα αρχιζει να κατασκευαζει αυτο το κιβωτιο ταχυτητων το 2019 και η ετησια παραγωγικη ικανοτητα προβλεπεται να φτασει τις 450.000 μοναδες, με παγκοσμια διανομη. Με τη παραγωγη του MQ281, η SEAT Componentes, ενα απο τα τρια παραγωγικα κεντρα της Ισπανικης αυτοκινητοβιομηχανιας, εκτος απο εκεινα του Martorell και της Βαρκελωνης, θα φτασει τη μεγιστη παραγωγικη δυναμικη της. Το πρωτο μοντελο που θα ειναι εξοπλισμενο με το νεο κιβωτιο ταχυτητων θα ειναι το Volkswagen Passat.

Ο Ομιλος Volkswagen αναγνωριζοντας το εργο που επιτελειται απο την SEAT Componentes τα τελευταια χρονια στην ενισχυση της αποδοτικοτητας και στην αυξηση της παραγωγικοτητας, εκανε μια πολυ θετικη αξιολογηση της αποφασης. «Αυτη ειναι μια αναγνωριση του εργου και της προσπαθειας που καταβαλλουν ολοι οι υπαλληλοι, οι οποιοι τα τελευταια χρονια εχουν δειξει την αποφασιστικοτητα τους στην υποστηριξη και τη συνεχη βελτιωση των διαδικασιων της SEAT Componentes. Αυτη η μεγαλη ειδηση μας προσφερει μια τεραστια αισθηση επιτυχιας», δηλωσε ο Dr. Andreas Tostmann, SEAT Vice-President for Production. 

Μεχρι το 2019, το εργοστασιο θα πρεπει να αναπροσαρμοστει με νεο εξοπλισμο και γραμμες παραγωγης ωστε οι εγκαταστασεις να ειναι ετοιμες να κατασκευαζουν καθημερινα 1.800 νεα MQ281. «Αυτη ειναι πραγματικα μια μεγαλη προκληση για το συνολο του εργατικου δυναμικου και ειμαστε πεπεισμενοι οτι θα την αντιμετωπισουμε μαζι με επαγγελματισμο και αφοσιωση οπως εχουμε προσεγγισει και προηγουμενες φασεις ωστε το νεο αυτο κιβωτιο να ειναι μια επιτυχια», προσθεσε ο Dr.Tostmann.

H τρεχουσα ετησια παραγωγη της SEAT Componentes ειναι περιπου στα 650.000 κιβωτια, αριθμος που αναμενεται να φτασει συντομα τις 800.000 μοναδες. Το κεντρο διαθετει εργατικο δυναμικο πανω απο 1.000 εργαζομενους και εξαγει το 70% της παραγωγης του.

Απο την ιδρυση του το 1979, το κεντρο παραγωγης SEAT Componentes εχει αναγνωριστει επανειλημμενως για την αποτελεσματικοτητα του και την υψηλη ποιοτητα διαδικασιων παραγωγης. Απο το 2010 εως το 2013, αναδιοργανωσε τις παραγωγικες ροες προκειμενου να αυξηθει η χωρητικοτητα, η παραγωγικοτητα και η ποιοτητα. Το Σεπτεμβριο του 2013 η SEAT Componentes απεσπασε το Βραβειο Βιομηχανικης Αριστειας σε αναγνωριση της στρατηγικης της στο lean management.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!