Η Volvo εξαγόρασε βελτιωτικό οίκο, ετοιμάζει μοντέλα 400 ίππων

 Και σιγα μην οι Σουηδοι εμεναν εκτος παιχνιδιου. Με τα παντοδυναμα μοντελα να \”αλωνουν\” την παγκοσμια αγορα, η Volvo εξαγορασε το 100% των μετοχων της (επισης σουηδικης) εταιρειας αυτοκινητων υψηλων επιδοσεων Polestar.  Ουσιαστικα, η Polestar, μετατρεπεται στο \”M Division\”, την \”AMG\” της Volvo, με σκοπο τη δημιουργια μοντελων υψηλων επιδοσεων, τα οποια, πιθανοτατα, θα χρησιμοποιουν την ονομασια \”Polestar\”. 
Και τι ειναι \”μοντελο υψηλων επιδοσεων\” για τη Volvo; Οι πρωτες πληροφοριες αναφερουν οτι τα σπορ μοντελα τα οποια ερχονται με σκοπο να \”χτυπησουν\” τη BMW M3 και τους… αλλους της \”παρεας\”, θα ειναι twin engine και θα εχουν ιπποδυναμη ανω των 400 ιππων. Να, για παραδειγμα συζητειται οτι το επομενο S60 Polestar θα \”φορα\” το υβριδικο συστημα Τ8 των 395 ιππων που εχουμε γνωρισει στο νεο XC90.  Ετσι, οι Polestar εκδοσεις των S60, V60 θα \”παιξουν\” στα \”εδαφη\” της Μ3 και της 335i.

Η εξαγορα περιλαμβανει και το εμπορικο σημα της Polestar, με τη Volvoνα σκοπευει να χρησιμοποιησει την ονομασια Polestar για ολα τα μοντελα της υψηλων επιδοσεων.

Η εξαγορα θα επιτρεψει στην Polestar να χρησιμοποιησει στο αμεσο μελλον την υβριδικη τεχνολογια (Twin Engine), που εχει αναπτυξει η Volvo, για τη δημιουργια αυτοκινητων υψηλων επιδοσεων. Η σουηδικη μαρκα ειναι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης plug-in υβριδικων αυτοκινητων στην Ευρωπη και πρωτοπορος στην προηγμενη τεχνολογια ηλεκτροκινησης αυτοκινητων. Η Volvo σημερα, εξελισσει και κατασκευαζει μερικα απο τα πιο ισχυρα και ταυτοχρονα φιλικα στο περιβαλλον υβριδικα συστηματα της παγκοσμιας αυτοκινητοβιομηχανιας.

Η Volvo και η Polestar εχουν μια πολυ μεγαλη κοινη ιστορια. Συνεργαζονται στο χωρο του μηχανοκινητου αθλητισμου απο το 1996 και εχουν παρουσιασει προσφατα εκδοσεις Polestar πολυ επιτυχημενων μοντελων της Volvo, που συνδυαζουν την ανεση με την υψηλη ισχυ και την απολυτη οδηγικη εμπειρια.

Ειδικα σε αυτο αναφερθηκε ο Χακαν Σαμουελσον, Προεδρος και CEO της Volvo Cars: «Η οδηγηση ενος Volvo Polestar ειναι μια μοναδικη εμπειρια! Αποφασισαμε να προσφερουμε αυτην την εμπειρια σε ακομα περισσοτερους οδηγους Volvo, ενισχυοντας με ανθρωπινο δυναμικο το brand της Polestar και υιοθετωντας το ως το ονομα για τα μελλοντικα μοντελα υψηλων επιδοσεων της Volvo.»

Η Volvo Cars υπολογιζει σε πωληση 750 περιπου S60 Polestar και V60 Polestar για το 2015, σε παγκοσμιο επιπεδο. Συνολικα, οι πωλησεις υψηλων επιδοσεων μοντελων Polestar το 2015 αναμενονται να ξεπερασουν τις 1.500. Σε αυτα τα νουμερα φυσικα δεν περιλαμβανονται τα μετα την πωληση (after market) βελτιωτικα πακετα της Polestar, τα οποια ειναι πολυ δημοφιλη – και στην Ελλαδα – αναμεσα στους κατοχους μοντελων της Volvo.

Περισσοτερες λεπτομερειες για την εξαγορα, ιδιως οσον αφορα στα οικονομικα μεγεθη, δεν εχουν ανακοινωθει. Ολο το υπαρχον ανθρωπινο δυναμικο της Polestar θα απορροφηθει απο τη Volvo Cars. Η αγωνιστικη ομαδα της Polestar θα παραμεινει υπο τη διευθυνση του Κριστιαν Νταλ (Christian Dahl), παλιου οδηγου αγωνων και μεχρι προτινος ιδιοκτητη της Polestar, αλλα με διαφορετικο ονομα, το οποιο θα αποτελεσει αντικειμενο μελλοντικης ανακοινωσης.

Η Volvo Cars εξαγορασε την Polestar Performance AB, η οποια εχει ως αντικειμενο εξελιξη λογισμικου για αυτοκινητα υψηλων επιδοσεων και after market βελτιωτικες λυσεις, τοσο hardware οσο και software, καθως και την Polestar Holding AB, ιδιοκτητρια των εμπορικων σηματων της Polestar. Στην εξαγορα δεν περιλαμβανεται η αγωνιστικη ομαδα της Polestar.

Τα Volvo S60 Polestar και V60 Polestar διαθετουν ενα εξελιγμενο απο την Polestar σασι και χρησιμοποιουν κινητηρα Τ6 ισχυος 350 ιππων, που εξασφαλιζει επιταχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε 4,9”. Τα συγκεκριμενα μοντελα αποτελουν δηγμα γραφης της συνεργασιας Volvo και Polestar στη δημιουργια ενος αυτοκινητου επιδοσεων, που προσφερει την απολυτη οδηγικη εμπειρια που συνδυαζεται με υψηλοτατα επιπεδα αδρεναλινης.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!