Η Volvo καθαρίζει (και) ελληνικές παραλίες!

Δεν εχει σημασια καποιος μονο να λεει οτι νοιαζεται, αλλα και να το δειχνει! Γι\’ αυτο και η Volvo, με την ευκαιρια της Παγκοσμιας Ημερας Περιβαλλοντος, που φετος εχει ως θεμα την αντιμετωπιση της θαλασσιας ρυπανσης απο τα πλαστικα, η Volvo Cars οργανωνει τον καθαρισμο παραλιων σε ολο τον κοσμο απο τις κατα τοπους εισαγωγικες της εταιρειες.

Συμβαλλοντας με ενθουσιασμο σε αυτη την ενεργεια, η Volvo Car Hellas προχωρησε στον καθαρισμο της παραλιας του Xαρακα στην Αττικη. Η εισαγωγικη εταιρεια της Volvo στην Ελλαδα εχει ηδη ανακοινωσει οτι καταργει τα πλαστικα μιας χρησης στα γραφεια της και τις εκδηλωσεις που πραγματοποιει, υποστηριζοντας την αντιστοιχη δεσμευση της Volvo Cars.
Ειναι μια δεσμευση με μεγαλη περιβαλλοντικη σημασια, καθως η ρυπανση απο τα πλαστικα εχει παρει διαστασεις επιδημιας. Συμφωνα με στοιχεια του ΟΗΕ, τα πλαστικα που απορριπτουμε καθε χρονο ισοδυναμουν με το τετραπλασιο της περιμετρου της γης. Πολλα απο αυτα τα απορριματα καταληγουν στους ωκεανους και ευθυνονται για το θανατο 1 εκατομμυριου θαλασσιων πουλιων και 100.000 θαλασσιων θηλαστικων ετησιως. Εκτιμαται, μαλιστα, οτι μεχρι το 2050 ο αριθμος των πλαστικων στη θαλασσα θα υπερβαινει τον αριθμο των ψαριων.

Η σουηδικη εταιρεια θα απομακρυνει περισσοτερα απο 20 εκατομμυρια πλαστικα μιας χρησης, οπως ποτηρια, δοχεια τροφιμων και μαχαιροπιρουνα απο τις εγκαταστασεις και τις εκδηλωσεις της σε ολο τον κοσμο μεχρι το τελος του 2019, αντικαθιστωντας τα απο βιοδιασπωμενα προϊοντα φτιαγμενα απο χαρτι, χαρτοπολτο και ξυλο. Η ενεργεια αυτη, πρακτικα, ισοδυναμει με 500 πλαστικα αντικειμενα λιγοτερα ανα εργαζομενο καθε χρονο.

Οι δρασεις της Volvo Cars υποστηριζουν ενεργα την καμπανια του OHE για ενα πιο καθαρο θαλασσιο περιβαλλον και υπογραμμιζουν τη βουληση της να μειωσει στο ελαχιστο το περιβαλλοντικο της αποτυπωμα. Αποτελουν συνεχεια του προγραμματος Volvo Ocean Race Science, στο πλαισιο του οποιου πολλα απο τα σκαφη που συμμετεχουν στη φετινη διοργανωση ειναι εξοπλισμενα με αισθητηρες που καταγραφουν στοιχεια για την κατασταση του θαλασσιου περιβαλλοντος και την επιβαρυνση του απο τα πλαστικα, σε μερικα απο τα πιο απομακρυσμενα σημεια των ωκεανων.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!