Η Volvo παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό

H Volvo Cars το εχει πει απο νωρις και το κανει πραξη ταχυτατα: Κανει στροφη στα ηλεκτρικα και, ως το 2040, θα γινει μια κλιματικα ουδετερη, μια οσο το δυνατο φιλικοτερη προς το περιβαλλον εταιρεια. Αφου ο πρωτος στοχος, η δημιουργια αυτοκινητων που θα την εβαζαν στην \”ελιτ\” των κατασκευαστων αυτοκινητων επετευχθη, σε αυτο το πλαισιο παρουσιασε ενα απο τα πιο φιλοδοξα σχεδια στην αυτοκινητοβιομηχανια, στοχευοντας στη μειωση του αποτυπωματος ανθρακα στον κυκλο ζωης των αυτοκινητων της εως και 40% ανα οχημα μεταξυ του 2018 και του 2025. Ταυτοχρονα, παρουσιασε και το πρωτο της ηλεκτρικο αυτοκινητο, υποσχομενη οτι καθε μοντελο της, στο μελλον, θα εχει και την ηλεκτρικη εκδοση του (μεχρι, δηλαδη, να κανει το καθολικο switch στην καταργηση των μοντελων που χρησιμοποιουν αποκλειστικα κινητηρα εσωτερικης καυσης).  


Η Volvo ηταν ο πρωτος κατασκευαστης αυτοκινητων που δεσμευτηκε στην καθολικη εφαρμογη της ηλεκτροκινησης και στη σταδιακη καταργηση των αυτοκινητων που χρησιμοποιουν μονο κινητηρα εσωτερικης καυσης. Απο φετος, καθε νεο Volvo περιλαμβανει ηλεκτροκινηση, ενω σημερα η εταιρεια παρουσιαζει το πρωτο της αμιγως ηλεκτρικο αυτοκινητο, το XC40 Recharge. Με αρχη το XC40 Recharge, η Volvo Cars θα γνωστοποιει το μεσο αποτυπωμα ανθρακα στον κυκλο ζωης καθε νεου της μοντελου.


Το XC40 Recharge ειναι το πρωτο αυτοκινητο στη νεα σειρα Recharge της Volvo Cars. Το ονομα Recharge θα προσδιοριζει ολα τα Volvo που φορτιζονται, διαθετουν δηλαδη αμιγως ηλεκτρικο η plug-in υβριδικο συστημα κινησης. Η σειρα μοντελων Recharge στοχευει να δωσει περαιτερω ωθηση στις πωλησεις των ηλεκτροκινητων μοντελων της Volvo Cars και να ενθαρρυνει, μεσω παροχης κινητρων, τους οδηγους υβριδικων να χρησιμοποιουν οσο το δυνατον περισσοτερο το προγραμμα Pure που κινει το αυτοκινητο αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα.


Σε ο,τι αφορα το σχεδιο για τη μειωση του αποτυπωματος της στο περιβαλλον, αυτο εμπεριεχει συγκεκριμενες δρασεις και εναρμονιζεται με την παγκοσμια συμφωνια του Παρισιου για το κλιμα, το 2015, που επιδιωκει να συγκρατηθει η αυξηση της θερμοκρασιας του πλανητη σε 1,5°C πανω απο τα προβιομηχανικα επιπεδα.


Οι φιλοδοξιες της Volvo Cars για το 2040 δεν περιοριζονται στην καθολικη αντιμετωπιση του ζητηματος των εκπομπων καυσαεριων στα οχηματα της μεσω της ηλεκτροκινησης – ακομη ενα πεδιο στο οποιο η εταιρεια πρωτοπορει. Η Volvo Cars θα μειωσει δραστικα τις εκπομπες ανθρακα στο δικτυο των μοναδων παραγωγης, στις ευρυτερες υπηρεσιες της και στην αλυσιδα εφοδιασμου, ενω θα διευρυνει την ανακυκλωση και την επαναχρησιμοποιηση υλικων

Ο προεδρος και CEO της Volvo Cars, Håkan Samuelsson 

Ως πρωτο βημα προς τις φιλοδοξιες της για το 2040, η Volvo Cars εφαρμοζει μια σειρα απο μεγαλοπνοα, αμεσα μετρα, στην προσπαθεια της να ελαττωσει το αποτυπωμα διοξειδιου του ανθρακα στον κυκλο ζωης καθε αυτοκινητου της κατα 40% μεταξυ 2018 και 2025. Σε αυτο το χρονικο σημειο, η εταιρεια στοχευει επισης ολες της οι εγκαταστασεις παραγωγης σε παγκοσμιο επιπεδο να ειναι κλιματικα ουδετερες.

Μετασχηματιζουμε την εταιρεια μας μεσω χειροπιαστων δρασεων, οχι συμβολικων υποσχεσεων”, δηλωσε ο Προεδρος και CEO της Volvo Cars, Håkan Samuelsson (Χοκαν Σαμιουελσον). “Επομενως, στη Volvo Cars θα δρασουμε σε ο,τι ελεγχουμε: τοσο στις δραστηριοτητες μας, οσο και στις εκπομπες καυσαεριων των αυτοκινητων μας. Και θα παρεμβουμε επισης σε ο,τι μπορουμε να επηρεασουμε, ζητωντας απο τους προμηθευτες μας και τον ενεργειακο τομεα να συμπραξουν μαζι μας στο στοχο για ενα κλιματικα ουδετερο μελλον”.

Για να πετυχει την ιδιαιτερα σημαντικη μειωση κατα 40% του αποτυπωματος CO2 ανα αυτοκινητο εως το 2025, η εταιρεια εκπονει ενα συνολο στοχων που αφορουν διαφορετικα τμηματα των λειτουργιων της. Ο στοχος που εχει ηδη ανακοινωθει, οτι εως το 2025 τα αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα θα αντιπροσωπευουν το 50% των πωλησεων της Volvo Cars, ειναι πρωταρχικος. H επιτευξη του θα αποφερει μειωση κατα 50% των εκπομπων ανθρακα ανα αυτοκινητο \”στην εξατμιση\”, μεταξυ του 2018 και του 2025.

Αλλοι βραχυπροθεσμοι στοχοι περιλαμβανουν:

-Εως το 2025, μειωση κατα 25% των εκπομπων CO2 που σχετιζονται με την αλυσιδα εφοδιασμου σε παγκοσμιο επιπεδο.
-Εως το 2025, 25% των πλαστικων στα νεα αυτοκινητα της Volvo θα προερχονται απο ανακυκλωμενο υλικο. 
-Μειωση κατα 25% των εκπομπων ανθρακα που προκυπτουν απο τη συνολικη δραστηριοτητα της εταιρειας, συμπεριλαμβανομενων των παραγωγικων της δραστηριοτητων και του εφοδιασμου.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!