Η Volvo προμηθεύει την Uber με αυτόνομα οχήματα

Δεκαδες χιλιαδες οχηματα της, συμβατα με την τεχνολογια αυτονομης οδηγησης θα προμηθευσει η Volvo την Uber. Η συμφωνια που υπεγραψε ο Σουηδος premium κατασκευαστης με την εταιρεια που δραστηριοποιειται στο ride sharing, προβλεπει οτι τα αυτονομα οχηματα θα διατεθουν μεταξυ 2019 και 2021.

Τα οχηματα βασιζονται στην σπονδυλωτη πλατφορμα SPA – Μεταβλητη Αρχιτεκτονικη Προϊοντος (Scalable Product Architecture), που αναπτυχθηκε απο τη Volvo Cars. Η SPA ειναι μια απο τις πλεον προηγμενες δομες οχηματων στον κοσμο και σημερα χρησιμοποιειται στην κορυφαια σειρα 90 της Volvo, καθως επισης και στο νεο της μεσαιο premium SUV, το XC60.
Αυτη η μη αποκλειστικη συμφωνια ενισχυει τη στρατηγικη συνεργασια αναμεσα στη Volvo Cars και την Uber, η οποια ειχε ανακοινωθει τον Αυγουστο του 2016, ενω παραλληλα ανοιγει ενα νεο κεφαλαιο στην προσεγγιση των κατασκευαστων αυτοκινητου και των εταιρειων υψηλης τεχνολογιας της Silicon Valley.

\”Ο κλαδος της αυτοκινητοβιομηχανιας μεταβαλλεται δημιουργικα απο την τεχνολογια και η Volvo Cars επιλεγει να ειναι ενα ενεργο τμημα αυτης της μεταβολης\”, δηλωσε ο Χακαν Σαμουελσον (Håkan Samuelsson), Προεδρος και CEO της Volvo Cars. \”Στοχος μας ειναι να αποτελουμε την πρωτη επιλογη για τον εφοδιασμο των εταιρειων που παρεχουν υπηρεσιες ride sharing με αυτονομη οδηγηση παγκοσμιως. Η σημερινη μας συμφωνια με την Uber ειναι ενα πρωταρχικο δειγμα αυτης της στρατηγικης κατευθυνσης\”.
Οι μηχανικοι της Volvo Cars συνεργαστηκαν στενα με τους μηχανικους της Uber για να εξελιξουν τα premium SUV XC90 που θα δοθουν στην Uber. Τα οχηματα θα ενσωματωνουν ολες τις αναγκαιες τεχνολογιες ασφαλειας και ανεσης, καθως και τoν πυρηνα των τεχνολογιων αυτονομης οδηγησης που χρειαζεται η Uber για να προσθεσει τη δικη της τεχνολογια αυτονομης οδηγησης.

\”Η επεκταση της συνεργασιας μας με τη Volvo μας ενθουσιαζει\”, δηλωσε ο Jeff Miller,  της Uber, επικεφαλης του τμηματος συνεργασιων με τις αυτοκινητοβιομηχανιες. \”Η νεα συμφωνια μας βαζει στο δρομο που οδηγει στη μαζικη παραγωγη οχηματων αυτονομης οδηγησης\”.

Παραλληλα με την προμηθεια προς την Uber αυτοκινητων συμβατων με την αυτονομη οδηγηση, η Volvo προκειται να χρησιμοποιησει το ιδιο μοντελο ως βαση για την αναπτυξη της δικης της ανεξαρτητης στρατηγικης στο πεδιο των αυτονομων αυτοκινητων, που συμφωνα με το σχεδιασμο της θα ολοκληρωθει με την κυκλοφορια του πρωτου πληρως αυτονομου αυτοκινητου της, το 2021.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!