Η Volvo Trucks παρουσιάζει στην Ευρώπη το 2021 μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών

 


  Το επομενο ετος, οι μεταφορεις στην Ευρωπη θα μπορουν να παραγγελνουν εξ ολοκληρου ηλεκτρικες εκδοσεις των βαρεων φορτηγων της Volvo. Αυτο σημαινει οτι η Volvo Trucks θα προσφερει στην Ευρωπη μια πληρη γκαμα βαρεων φορτηγων με ηλεκτρικα συστηματα μεταδοσης κινησης απο το 2021. Η μαζικη μεταβαση της Volvo Trucks προς την ηλεκτροδοτηση σηματοδοτει ενα σημαντικο βημα εμπρος, στο δρομο προς μεταφορες χωρις ορυκτα καυσιμα. 

 


   Η Volvo Trucks εκτελει τωρα δοκιμες των ηλεκτρικων βαρεων φορτηγων Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX, τα οποια θα χρησιμοποιηθουν στην Ευρωπη για εθνικες μεταφορες και σε αστικα εργοταξια. Αυτα τα φορτηγα θα εχουν μικτο συνολικο βαρος εως 44 τονους. Αναλογα με τη διαμορφωση της μπαταριας, η αυτονομια τους μπορει να φτασει και τα 300 χλμ. Οι πωλησεις θα ξεκινησουν τον επομενο χρονο και η μαζικη παραγωγη τους θα ξεκινησει το 2022. Αυτο σημαινει οτι απο το 2021 και μετα, η Volvo Trucks θα διαθετει στην αγορα μια πληρη γκαμα αμιγως ηλεκτρικων φορτηγων στην Ευρωπη για δραστηριοτητες διανομων, συλλογης απορριμματων, εθνικες μεταφορες και σε αστικα εργοταξια.

 


   \”Με την ταχεια αυξηση του αριθμου των βαρεων ηλεκτρικων φορτηγων, θελουμε να βοηθησουμε τους πελατες μας και τους αγοραστες μεταφορικων υπηρεσιων να επιτυχουν τους φιλοδοξους στοχους τους οσον αφορα τη βιωσιμοτητα. Ειμαστε αποφασισμενοι να συνεχισουμε να υποστηριζουμε το βιωσιμο μελλον του κλαδου μας\”, λεει ο Roger Alm, Προεδρος της Volvo Trucks.

 

   Η Volvo Trucks ξεκινησε τη παραγωγη των Volvo FL Electric και Volvo FE Electric το 2019. Προκειται για ηλεκτρικα φορτηγα που προοριζονται για αστικες διανομες και συλλογη απορριμματων, κυριως στην Ευρωπη. Στη Βορειο Αμερικη, οι πωλησεις του Volvo VNR Electric, ενος φορτηγου εθνικων μεταφορων, θα ξεκινησουν στις 3 Δεκεμβριου 2020.

 

 

Μια σταδιακη μεταβαση σε λυσεις μη ορυκτων καυσιμων

 


   Τα ηλεκτρικα οχηματα για απαιτητικες και βαριες μεταφορες μεγαλων αποστασεων θα ακολουθησουν μεσα σε αυτην τη δεκαετια. Αυτα θα ειναι αμιγως ηλεκτρικα φορτηγα καθως και φορτηγα κυψελων καυσιμου με μεγαλυτερη αυτονομια. Η Volvo Trucks στοχευει να ξεκινησει τη διαθεση ηλεκτρικων φορτηγων που τροφοδοτουνται απο κυψελες καυσιμου υδρογονου απο τα μεσα αυτης της δεκαετιας. Ο στοχος της Volvo Trucks ειναι ολοκληρη η γκαμα προϊοντων της να κινειται χωρις ορυκτα καυσιμα μεχρι το 2040.

 

   \”Για να μειωσουμε τον αντικτυπο των μεταφορων στο κλιμα, πρεπει να προχωρησουμε στην ταχεια μεταβαση απο τα ορυκτα καυσιμα σε εναλλακτικες μορφες ενεργειας οπως ο ηλεκτρισμος. Αλλα οι προϋποθεσεις για την πραγματοποιηση αυτης της μεταβασης, και κατα συνεπεια ο ρυθμος της μεταβασης, ποικιλλουν σημαντικα αναλογα με τους μεταφορεις και την αγορα και εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες οπως οικονομικα κινητρα, προσβαση σε υποδομες φορτισης και ειδος μεταφορικης δραστηριοτητας\”, εξηγει ο Roger Alm.

 


   Για το λογο αυτο, οι περισσοτερες μεταφορικες εταιρειες θα περασουν σταδιακα στην ηλεκτρικη λειτουργια. Στην πραξη, πολλες απο αυτες θα διαθετουν μικτο στολο φορτηγων που θα κινουνται με διαφορετικα καυσιμα κατα τη διαρκεια μιας μεταβατικης περιοδου.

 

   \”Τα πλαισια μας ειναι σχεδιασμενα να ειναι ανεξαρτητα απο το κινητηριο συστημα του οχηματος. Οι πελατες μας μπορουν να προμηθευονται αρκετα φορτηγα Volvo του ιδιου μοντελου, με τη μονη διαφορα οτι μερικα θα ειναι ηλεκτρικα και αλλα θα κινουνται με αεριο η πετρελαιο. Οσον αφορα τα χαρακτηριστικα του προϊοντος, οπως το περιβαλλον του οδηγου, η αξιοπιστια και η ασφαλεια, ολα τα οχηματα μας πληρουν τα ιδια υψηλα προτυπα. Οι οδηγοι θα πρεπει να αισθανονται οικεια με τα οχηματα τους και να μπορουν να τα χρησιμοποιουν με ασφαλεια και αποδοτικοτητα, ανεξαρτητα απο το καυσιμο που χρησιμοποιουν\”, λεει ο Roger Alm.

 


   Απο την οπτικη γωνια της Volvo Trucks, η μεταβαση σε πιο βιωσιμες μεταφορες εχει να κανει κυριως με την οσο το δυνατον πιο ομαλη μεταβαση για τους μεταφορεις, ωστε να μπορουν να αρχισουν να προσαρμοζονται. Οι προσφερομενες λυσεις πρεπει να αφορουν οχηματα μη ορυκτων καυσιμων και να επιτρεπουν στους μεταφορεις να επιτυχουν τα απαραιτητα επιπεδα κερδοφοριας και παραγωγικοτητας.

 

   \”Κυριο καθηκον μας ειναι να διευκολυνουμε τη μεταβαση σε ηλεκτρικα οχηματα. Αυτο το κανουμε με την προσφορα ολιστικων λυσεων που περιλαμβανουν σχεδιασμο διαδρομων, οχηματα καταλληλων προδιαγραφων, εξοπλισμο φορτισης, χρηματοδοτηση και υπηρεσιες. Η μακροπροθεσμη ασφαλεια που παρεχουμε στους πελατες μας, σε συνεργασια με το διεθνες δικτυο αντιπροσωπων και συνεργειων μας, θα ειναι πιο σημαντικη απο ποτε\”, λεει ο Roger Alm.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!