Θα έδινες 6,5 εκατ. γι\’ αυτό το μοναδικό Koenigsegg;

Στον μαγικο, τρελο και πλουσιο κοσμο των συλλεκτων αυτοκινητων, το \”ιερο δισκοποτηρο\” που ψαχνουν ολοι, ειναι το μοναδικο. Με τη σπανιοτητα να ανεβαζει την αξια ενος αυτοκινητου σε υψη που δεν τολμαμε ουτε να ονειρευτουμε, ειναι να αναρωτιεται κανεις: Ποσο μπορει να κοστολογηθει ενα πραγματικα μοναδικο υπεραυτοκινητο;
\”6,5 εκατομμυρια ευρω\”. Τοσα ζηταει ο οικος Semco, στη Γερμανια, για να σου πουλησει το μοναδικο (με την κυριολεκτικη σημασια της λεξης) Koenigsegg Agera One of 1. Μισο να σου εξηγησουμε περι τινος προκειται.
Το 2016, στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης, ο Von Koenigsegg αποκαλυψε την τελικη εκδοση του Agera, την One of 1. Αναμεσα στις τελευταιες Agera που κατασκευαστηκαν, μολις τρια μοντελα του One of 1 παρηχθησαν. Καθενα, απο αυτα τα τρια, σε διαφορετικο χρωμα. Στην περιπτωση μας, ειναι το μοναδικο πορτοκαλι One of 1 σε αυτο τον πλανητη. Και τον γαλαξια. Και το συμπαν.
Μηχανικα, παντως το εξεταζομενο μοντελο ειναι ολοϊδιο με το One:1 που εχει αναλογια κιλων ανα ιππων οση αποκαλυπτει το ονομα του και θα το θυμασαι να προσπαθει να σπασει ολα τα ρεκορ στο Nurburgring (ανεπιτυχως, ως τωρα). Η διαφορα του One of 1 με το One:1 ειναι μια ελαφρως διαφορετικη αεροτομη, ενας αεραγωγος στην οροφη, ελαφρες σχεδιαστικες διαφοροποιησεις στο πισω μερος και, φυσικα, τα λογοτυπα που ειναι τοποθετημενα εντος και εκτος για να δηλωνουν το μοναδικο του status.
Το One of 1, το οποιο ζυγιζει 1380 κιλα (πληρες υγρων), φορα τον 5λιτρο twin turbo V8 του One:1, που εδω αποδιδει 1360 ιππους. Στο οδομετρο του, εχει γραψει μολις 80 χιλιομετρα και η τιμη του ειναι 6.545.000,00 ευρω. Το ερωτημα ειναι το εξης: Αν σου περισσευαν, θα τα εδινες για αυτο το αυτοκινητο, η θα προτιμουσες κατι αλλο;

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!